Fremskrittspartiet vill upphäva Schengen-avtalet för att få kontroll över gränserna


NORGE. Fremskrittspartiet antog idag en resolution, ett gemensamt uttalande om partiets syn. FRP förespråkar ett upphävande av Schengenavtalet, som gör det möjligt att passera gränser utan normal passkontroll.

– Det är i dagsläget viktigt att Norge använder de möjligheter vi har inom Schengenavtalet att upphäva avtalet tillfälligt för att skapa full gränskontroll, säger Fremskrittspartiet. 

Dessutom vill partiet se till att den ökande invandringen inte ska inte ska äventyra välfärdssystemet i Norge. – Partistyrelsen vill understryka att kostnaderna för ökad migration till Norge ska finansieras med befintliga medel och förändringar i biståndet.

Fremskrittspartiets nationella verkställande utskott är mycket bekymrade över situationen med den stora migrationen vi nu ser till Norge och Europa. De ekonomiska och kulturella konsekvenserna kan bli enorma utan en betydande åtstramning. Partistyrelsen konstaterar att varningar för det EU nu upplever har varit många.

Fremskrittspartiet har i årtionden varit kritisk mot den norska asyl, invandrings och integrationspolitiken, och har lika lång tid förespråkat förändringar som gör den totala invandringen till Norge hållbar och rimlig. Genom en restriktiv men rättvis asylpolitik, i kombination med att fastställa tydliga krav på integration, vill Fremskrittspartiet minska invandringen.

TV2.no

-Pettersson vill tillägga att den norska Sentralbyrån, motsvarande vårt SCB räknat ut att varje icke västlig invandrare kostar samhället 4,3 miljoner under sin livstid i snitt. Kostnaden beror till största delen på den väsentligt lägre sysselsättningsgrad som icke-västerländska invandrare har.

Ni kan ju räkna om det till svenska förhållandet och finner då att årets asylinvandring på kanske 190000 människor kommer att kosta över 800 miljarder. Anhöriginvandrare ej medräknade. Detta för ett års invandring.

Ska EU överleva måste EU yttre gräns stängas.


6 responses to “Fremskrittspartiet vill upphäva Schengen-avtalet för att få kontroll över gränserna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: