Stäng

”Terrorn i Trollhättan måste få sätta spår”

JOURNALISTIK. ”Det finns stunder man inte glömmer. Nyheter som etsar sig fast och som skapar ett före, och ett efter. Det finns saker som inte går att förlåta, knappt att förstå.” Så skriver hattidningen Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg om skolattacken i Trollhättan.

Han drar paralleller till Anders Behring Breiviks massmord 2011. Han var ensam gärningsman – men samtidigt inte. På nätet fick hans idéer näring.

Lindberg skriver: ”Terrorn i Trollhättan måste också få sätta spår i hur den högerextrema rörelsen på nätet, och på gatorna, ska hanteras. Den måste sätta spår i Säkerhetspolisens prioriteringar och resurser”.

-Pettersson tyckte tidigare att Henrik Arnstad var den störste galningen men börjar nu tvivla, Anders Lindberg håller minst i Arnstads klass när det gäller hat och galenskap.

Nåväl, vi kan påminna både Arnstad och Lindberg att vänsterextremismen är det största hotet mot vår demokrati enligt Säpo och båda herrarna triggar vänstern till våld med sitt hat.

34 reaktioner på “”Terrorn i Trollhättan måste få sätta spår”

 1. Skulle önska ett svar från de politiskt korrekta i politiken och massmedia, varför HATAR ni ert land och dess befolkning ?
  Ni har fått mat , tak över huvudet och utbildning, sedermera ”jobb”, allt betalt av svenska skatteslavar, inte tusan är det afrikaner eller araber som har glassat för er. Emigrera till valfritt land och se VAD NI FÅR utan att bidraga !
  VERKLIGHETEN VÄNTAR !!

 2. Att sossen Anders Lindberg har satt tydliga spår i en ”vansinnig” tidning och i sossepolitiken, kan väl inte ha undgått någon människa som är någorlunda opartisk. Som dessutom kan tänka före och har lite sunt förnuft.

  Som slitstark arbetarkille gör sådana här s.k. solidariska och ”partiska” teoretiker, som Lindberg och Arnstad, mig mer än upprörd.

  De förstör för hela gruppen av hårt arbetande människor i låglöneyrken. De ger i sitt debatterande en bild av verkligheten, som vi andra som jobbar i verkligheten, INTE delar eller har upplevt.

  Lite bakgrundsfakta om den partiskt enögda journalisten Anders Lindberg.

  Anders Lindberg, född 10 januari 1972 i Västra Frölunda, är en svensk journalist och ledarskribent på Aftonbladet.

  Lindberg har tidigare arbetat på socialdemokraternas partistyrelse och på Utrikesdepartementet som politisk sakkunnig till utrikesminister Laila Freivalds och på Socialdemokratiska riksdagsgruppen, bland annat som politisk sekreterare till riksdagsgruppens ordförande.

  Lindberg har också varit ledamot av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och suttit som andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Haninge kommun.

  Anders Lindberg utsågs till styrelsen i Ecosy första gången 1998 och valdes till vice president 2001. Åren 2003–2005 var han ordförande för Ecosy och efterträddes av Giacomo Filibeck.

  Han representerade Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, SSU, där han var ordförande i Internationella utskottet och ledamot i förbundsstyrelsen 1997–1999 från Göteborgs SSU-distrikt.

  Anders Lindberg är gift med den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Åsa Westlund.

  1. Har av lång erfarenhet tyvärr råkat ut för korta män till chefer, i beslutande befattningar i Sverige av idag så har vi skrämmande många av samma ”storlek”, lindberg, ullenhag, m johansson. fridolin, samt ganska många som jag inte kan stava till på grund av det inte är svenska namn.

   1. Politiskt sakkunnig på UD. Den upplysningen förklarar mycket. Tack för den. Förtroendet för UD som nog byggde på Boheman m fl går rätt ner i botten.

 3. Det mest fruktansvärda med IKEA morden var enligt vänstermedia inte att två oskyldiga svenskar blev slaktade som djur av en asylsökande, det ignorerades liksom av Löfven, utan det avgjort allra hemskaste och som man utmålade dagligen, var de mörka krafterna (vi svenska folket) som man menade stod utanför alla asylboendena i landet i färd med att utkräva hämnd.

 4. Det är skillnad på en realist och rasist . Människor som hatar andra bara för att dom har en annan hudfärg eller pga religion är rasister .Men om folk som kommer hit och inte sköter sig och hatar oss här i Norden och tycker att vi är otrogna hundar, horor,vill inte anpassa sig och vill ta över samhället
  med odemokratiska lagar är också rasister.För det finns faktiskt många invandrare som sköter sig och har lyckats acklimatiserat sig i vårat samhälle. Så med andra ord kommer det hit någon som vill skada mig och min familj och vårat samhälle och demokrati som vi har byggt upp så kommer jag att försvara detta. JAG ÄR INGEN RASIST UTAN REALIST.
  Och jag tar avstånd till det fruktansvärda som hände i Trollhättan igår.

  Var sosse förr, idag Sverigedemokrat.

 5. Märkligt att oberoende media SVT bara har ca 6 minuter i flera små snuttar när det gäller IKEA morden? När det gäller skolattacken finns hur många program som helst, hur många timmar som helst!

  Tydligen är etniskt svenskars liv mindre värda än invällarnas! Det här visar tydligt att grupper ställs mot varandra! Trots att sjuklöverns mantra hela tiden upprepas i media ”grupper ska inte ställas mot varandra!”

  Beviset på det är oberoende media SVT;s rapportering och SVT play;s samlade program och programsnuttar. Där IKEA morden knappt omnämns medan flera timmar finns om knivattacken i Trollhättan!

  Självklart måste varje sunt tänkande människa fördömma all typer av våldshandlingar, oavsett vem som gör vad!

 6. Nu har SÄPO fastslagit att det inte var något terrorbrott. Då får Anders Lindberg dementera sitt onyansrerade hatiska utbrott.

 7. 7-klövern skiter i demokratin och i de väljare som stödjer SD. 7-klövern ser till att de i dag ca 1,5 miljoner svenskar som vill se att massinvandringen stoppas inte blir lyssnade på. Inte konstigt att det kan slå slint i skallen på en instabil lajvare som inte kan skilja på fantasi och verklighet. Morden i Trollhättan är 7-klöverns ansvar, delvis delat med hatare som Anders Lindberg på Aftonbladet m m, m m

 8. Varför skrev media inget om att Abraham Ukbagabir skonade de mörkhyade på IKEA?
  Handlar det om en omvänd främlingsfientlighet och rasism, där löpsidejournalister överträffar varandra i att hata sin egen folkstam?

 9. En stilla undran:
  När den mörkhyade galningen Abraham Ukbagabir mördade ljushyade svenskar väntade media i det längsta med att avslöja omstänigheterna och publicera gärningsmannens namn. När dessa inte längre kunde döljas avdramatiserades händelsen med att peka på brottsstatistik som visar att denna typ av våld minskat.
  När den den ljushyade galningen Anton Lundin Pettersson mördade och skadade mörkhyade nysvenskar så var det hysteriskt bråttom att avslöja omständigheter och gärningsmannens namn. Och då basuneras det ut: -Det värsta terrorattentatet i Sverige sedan 1940, -Hatbrotten ökar i Sverige, etc etc.
  Varför???

  1. Hatbrotten står muslimer för, judar, svenskar, någon medmuslim de anser gjort fel, har fel syn; shia osv. Alla stryker med!

 10. Anders Lindberg är utan tvekan en av Reinfeldts mentalt handikappade påhejjare. Denna tragiska händelse i Trollhättan använder nu hat media för att få en lag ändring mot alternativ media. Sanna mina ord!

 11. Ett klassiskt grepp när någon pekar på hur du bidrar till dåd som skolmorden är att distrahera och fly från debatten genom att peka finger och säga – med dom då!

  Ta lite ansvar för att extrema åsikter – som de som framförs på denna sida – OCH på vänsterextrema sådana föder våld.

  1. Kan du ge oss något sådant exempel ? EXPO och annat vänsterpacks uttalande känner vi redan till….

 12. Alla galningar ska få anställning inom vård – på en vårdsenhet/hälsoanstalt där Löfvén och hela regeringen får undersökas och behandlas på samma sätt som gamla pensionärer (de 40-talisterna och strax 50-talisterna) som får ingen vård nånstans, de får tyna bort, deras pensioner och bostäder behövs för att försörja och hysa parasiterna. Näst kommer 60- och 70-talisterna som blir tvungna att arbeta sig ihjäl tills de blir 69-70 år. Om de lever så länge….
  Det största hånet: alla över 85 år (!!!!) för kostnadsfri vård, för bara då får de samma värde som zigenarna, papperslösa och de flesta invandrare.
  Det största hånet: alla som fyllt 85 år är berättigade till kostnadsfri vård, bara då får de samma värde som zigenarna, papperslösa och de flesta invandrare.

 13. Det har satt spår – nyhet idag –

  Göteborgs Stad: ”Information om hotfulla affischer på Kannebäcksskolans byggnader ”.

 14. Hatbrott och ”hatbrott”!
  En sak: En galning som avrättar och skadar oskyldiga människor i Usa, Norge, Finland och nu så i Sverige. Ja, han skonade tydligen de ”ljushyade”. Mina tankar till de drabbade och anhöriga!
  En annan sak: En regering och en PK-elit som föraktar och på sikt avrättar sitt eget folk och sin egen folkstam i syfte att till varje tänkbart pris upprätta AsylSuperMaktDiktaturen Absurdistan!
  Emellertid står Avgrunden emellan!

 15. Om Anders Lindberg fick bestämma skulle över 1 miljon svenskar som röstar på SD hamna i arbetsläger, i nyuppförda svenska Gulag. Då skulle nyanlända få jobb som plitar och bödlar. Företrädesvis med meriter från Is.
  Om man som ledarskribent är så enögd som AL är ingeting omöjligt för hans godhet.

 16. Håller med Anders borde falla inom ramen för vad ett land är skyldiga att åtala.
  Den människan( wow kändes som fel att benämna honom som human beeing) hatar så till den grad att jag vill påstå att han är på gång att radera ut sig själv från kartan.
  Att som Aftonbladet acceptera honom anställd säger en hel del om den tidningen men ok, Lena M är ganska så nollställd hon också

  1. Lena Mellin börjar få kalla fötter, börjar tydligen förstå att ekonomiska resurser är begränsade! Gäller att stå åtminstone med en fot i rätt läger när katastrofen är ett faktum!

 17. Två idioter, psykfall vill jag nog mena. Både i sfären inom sosseriet, ja till och med rådgivare åt idioten som leker statsman. Sverige är illa ute då dessa tre figurer inte är ensamma, det vimlar av dem i 7-klövern och slaskmedia.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: