Stäng

Arab får livstid för trippelmord i Uddevalla

INVANDRARVÅLD. Den äldre brodern, Mark Saliba, döms till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla. Det meddelar Uddevalla tingsrätt. Den yngre brodern frias däremot från mordanklagelserna. ”Beträffande den yngre brodern har domstolen kommit fram till att det finns ett utrymme för tvekan när det gäller om han var på Bävedalsvägen när morden ägde rum”, skriver man i domslutet.

Åklagaren Per-Erik Rinsell yrkade i rättegången på livstid för männen och sade sig vara övertygad om en fällande dom. – Något annat än livstid kan inte komma i fråga, sa han i sin slutplädering, skriver GT.
Den yngre brodern, Martin Saliba, döms för narkotikabrott, ytterligare en man döms för grovt vapenbrott och narkotikabrott till fängelse i 1,5 år.

TIDIGARE 2015-09-04. Idag börjar rättegången mot invandrarbröderna som är misstänkta för trippelmordet i Uddevalla.

I dag inleds rättegången mot de två bröder som är misstänkta för trippelmordet, som skakade Uddevalla den 7 mars i år. Bröderna, som båda är i 20-årsåldern, har hela tiden nekat till mordmisstanken. Den yngre broderns advokat har kallat två vittnen som sägs visa att hans klient inte har kunnat vara på mordplatsen när skotten föll.

− Åklagaren påstår att bröderna har begett sig tillsammans på en motorcykel till brottsplatsen. Det stämmer inte, säger Claes Östlund. Förutom de misstänkta bröderna står ytterligare tre personer åtalade för brott som man utrett i samband med trippelmordet: En man åtalas för medhjälp till mord och narkotikabrott, en annan man står åtalad för narkotikabrott och en kvinna misstänks för vapenbrott.

SR

Invandrarbrödernas pappa hade rånats: ”Då mördade de tre personer”

TIDIGARE 2015-03-11. Bröderna som är misstänkta för trippelmordet i Uddevalla begärs häktade

INVANDRING/BROTTSLIGHET. De båda bröderna som misstänks för trippelmordet i Uddevalla begärs häktade, rapporterar P4 Väst. En häktningsframställan lämnades in till Uddevalla tingsrätt nu på onsdagsmorgonen och de båda begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Teknisk bevisning och vittnesuppgifter binder de misstänkta männen till platsen och tidpunkten för brottet, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge i ett pressmeddelande. – Den tekniska bevisningen består bland annat av att vi har analyserat mobiltelefonerna, det är ingen hemlighet. Det gör att vi kan säga att det sannolikt är så att de befunnit sig på platsen för mordet och även vid tidpunkten för mordet, säger Edsbagge

TIDIGARE 2015-03-08. Två bröder gripna misstänkta för trippelmordet

Två unga bröder har gripits av polis, misstänkta för delaktighet i trippelmorden i Uddevalla, bekräftar polis. Den ena brodern greps efter att tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i staden. En halvtimme tidigare hade de gripit en bror utanför huset.

– Han kom gående tillsammans med två kvinnor när poliserna bad honom stanna. Strax efteråt hade fem eller sex poliser lagt sig över honom innan han fördes bort, säger GT:s reporter Kim Malmgren till tidningen.

De två gripna männen är enligt polisen på sannolika skäl misstänkta för mord. Det är alltså den högre graden av misstanke.

Vita händer på den gripne
Ljusa händer, inte afrikan, kanske arab

Mark (på övre bilden) född 92 och hans lillebror (nedre bilden) Martin Saliba, född 93 med libanesisk syriansk bakgrund. Båda är anhållna, misstänkta på sannolika skäl för mord. Både de misstänkta mördare och offren så när som flickan som tydligen valt fel umgänge är från Mellanöstern och det påstås att gärningsmän och offer var nära vänner. – Pettersson tycker det verkar vara ett konstigt sätt att visa vänskap på…

Bröderna är även kända och dömda för att handla med narkotika, den ene brodern på yrkesmässig nivå. Även de manliga offren är dömda för brott.

Mark (på bilden) och hans bror Martin Saliba från Libanon känns som kanditater

Film från skjutbanan

Martin_Saliba

Polisen

TIDIGARE 7 mars 2015. Trippelmord i Uddevalla

Tre personer har hittats döda utomhus, norr om ett sjukhusområde i Uddevalla. Polisen misstänker att det rör sig om ett trippelmord. Enligt ett tips till tidningen ska två personer ha hittats utanför en parkerad bil och den tredje i bilen. Enligt uppgifter ska personerna ha varit skjutna. Bland de döda ska det enligt polisen finnas både män och kvinnor.

Märtha Karlsson, boende i området, väcktes av polishelikoptern i morse. När hon tittade ut genom fönstret såg hon de stora avspärrningarna.

– Jag pratade med en person som också bor i huset och han hade hört tre smällar i natt. Det är hemskt det som har hänt, och läskigt. Men framför allt är det hemskt för de som drabbats.

Hon tycker att det är lugnt i huset som hon bor i, men i området i övrigt känns det inte lika lugnt. – Det är bilar som bränns och det skärs hål på däck, jag börjar bli van. Så jag är inte så sugen att gå ut själv på kvällarna längre.

”– De skriker att det var poliserna som dödar dem, berättar SVT:s utsända Hanna Nyberg.” -Pettersson menar att det är kaosblattar från Mellanöstern och förmågan att tänka verkar inte vara så god.

Syrianska står det på tröjan, det behöver inte betyda något men det skulle inte förvåna mig om vi inte hamnar i Södertälje innan kvällen.

2015-03-07_1214

SR Live

2015-03-07_1158

 

Från Sveriges Radio
Från Sveriges Radio

2015-03-07_1153

 

Dansk TV, opixlat filmklipp på stormningen.

-Pettersson tycker att personerna som försöker ta sig genom avspärrningarna ser mörkhåriga ut, och mannen i shorts verkar barfota. Sabotera en mordutredning och noll respekt för ordningsmakten, så som vanligt är det inte Uddevallabor eller svenskar även om media tänker påstå det…

Spännande sa Fredrik, berikande sa Mona, beställt sa 87:an. Tragiskt säger Pettersson.

Polisen

De mördade är

 • Ala’ Farraj, född 1993, medborgare i Jordanien, tidigare dömd brottsling
 • Rawand Aziz, född 1992, kurd med irakisk medborgarskap, tidigare dömd brottsling
 • Flicka, född 1996, född 1996, ostraffad.

Samtliga tre var boende i Uddevalla. Farraj på Anders Knapes väg 5B och de två andra sammanboende på Klippgatan 1.

8 reaktioner på “Arab får livstid för trippelmord i Uddevalla

 1. Den största social dumheten någonsin i Sveriges historien pågår just nu inför våra egna ögon!!! Vakna för guds skull innan det är för sent!! Detta är allvarligt!!!

 2. SOCIALDEMOKRATERNAS massinvandring av den har typen av manniskor ar en tragedi for SVERIGE!
  VI BEHOVER EN NY INVANDRINGSPOLITIK, GRANSKONTROLL, OMEDELBAR SLODDER-STOPP IMPORT OCH SVERIGE BEHOVER ETT NYVAL!!!

 3. i fallet ovan rekommenderas 200 kg BLYDANK….!!! FEL, FEL, FEL att denna far kosta staten stora summor under lang tid, dessutom kommer fanskapet ut inom 10-20 ar da livstid inte ar livstid i Sverige!

 4. Bröderna Sabila är kristna och inte muslimer. Jimmie Åkesson har själv sagt under ett möte med kristna assyrier att han kan tänka sig en ganska stor invandring av kristna MENA. Som synes är det här spännblattebeteendet genetiskt betingat och inte kulturellt betingat. Kristendom istället för islam gör ingen skillnad. Sverigedemokratiernas vansinnesideer om att assimilera (läs blanda upp) dessa människor med etniska svenskar är totalt förkastliga.

  1. Du far lasa pa om islam och sharia, du vet ingenting….Islam ar + daligt genetisk material en politisk totalitar ideologi som predikar mord PA ALLA ICKE-MUSLIMER….

  2. Håller med dig! Assyrier håller på med hedersmord, våld, lögner osv. De är inte kristna som i svenska, lugna kristna, tvärtom! Jag har svårt för den gruppen också, de är alldeles för influerade av mellanösternattityd. Yeziderna som drabbades av IS, har gravt våld mot sina kvinnor, hedersvåld. Inte något jag vill ha i Sverige. Det är en bedrövlig utveckling i Sverige, vi måste se upp med religioner och kulturer från dessa länder!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: