Bostadsbehovet kommer att vara 180 miljarder per år


INVANDRINGEN. Det kommer att behövas fler bostäder framöver än man tidigare trott. Boverket har justerat upp prognosen för byggbehovet de närmaste fem åren med ytterligare 35 000 bostäder.

Som en indikator på hur många bostäder som behöver byggas för att matcha befolkningsutvecklingen gör Boverket regelbundet en byggbehovsprognos. Under måndagen släpptes en ny prognos för de kommande elva åren, det vill säga fram till 2025.

Jämfört med den förra rapporten, som släpptes för ett halvår sedan, räknar Boverket nu med ett ökat tryck motsvarande ytterligare 35 000 bostäder under fem år. Det innebär ett totalt behov av 461 000 nya bostäder fram till 2020.

Under perioden 2021 till 2025 räknar Boverket med att 244 000 bostäder måste tillkomma. Totalt under elvaårsperioden behöver Sverige därmed bygga 705 000 bostäder.

Anledningen till att Boverket reviderat sin prognos är nya siffror från SCB, där Sveriges förväntade befolkning skrivs upp.

-Pettersson undrar ven som ska betala 461 000 bostäder på fem är.det gör 92 000 om året till en kostnad på 26 000 kr/kvadratmeter. En liten lägenhet på 75 kvadrat kostar då c:a 1 950 000 kronor. Det blir en årskostnad på 180 miljarder, 1 800 miljoner kronor, har vi och invandrare de pengarna bostadsminister Mehmet Kaplan…

Hem&Hyra


17 responses to “Bostadsbehovet kommer att vara 180 miljarder per år

 • kaj jakobsson

  180 000 000 000—- etthundraåttitusen miljoner myrket pengar.
  Åx

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå den redan absurda bostadsmarknaden i Sverige och det som då behöver byggas för framtiden, för att ”linjetrafiken” går på högvarv.

  Nu kostar en balkong i Stockholms innerstad lika mycket som ett
  sommarställe med sjötomt i Dalarna. Köpare betalar mer och gärna trots varningar för bostadskrasch.

  Bostadsmarknaden fortsätter uppåt trots varningssignaler från bland annat Konjunkturinstitutet. På Östermalm i Stockholm gäller det både mindre lägenheter, som påverkas av låg bolåneränta och bra arbetsmarknad, och större bostäder, enligt Richard Lagerling, fastighetsmäklare på Lagerlings.

  Köpare betalar gärna mer för att få alla krav uppfyllda. Lägenheter på Östermalm i Stockholm med tre till fyra rum, utsikt, balkong och bra planlösning kan kosta mellan 130.000-140.000 kronor per kvadratmeter.

  Samtidigt står lägenheterna utan balkong och utsikt still på 80.000-90.000 kronor per kvadratmeter.

  ”Värdet av en balkong har skjutit i höjden och idag kan du köpa ett sommarställe med sjötomt i Dalarna för priset av en balkong i Stockholms innerstad.

  Så stor är prisskillnaden mellan att ha och inte ha balkong”, säger Richard Lagerling.

  http://www.di.se/artiklar/2015/10/19/balkong-lika-dyrt-som-sjotom

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå att bygga och linjetrafik…………kolla in denna häftiga bok med bilder.

  Den kanadensiske fotografen Christopher Herwig inledde år 2002 en 3 000 mil lång resa genom 13 olika länder som tidigare tillhörde Sovjetunionen.

  På vägen har han fotograferat den ena spektakulära busshållplatsen efter den andra och nu finns hans bilder samlade i en bok.

  http://www.svd.se/har-ar-sovjets-overgivna-busshallplatser/#sida-13

  Gilla

 • Jens Myller

  Tur att jag driver eget byggföretag.

  Gilla

 • sven

  En positiv sak att Boverket visar fakta . . bostadsministern pratade vät om 250.000 i samma tidsspann

  Gilla

 • Arvid

  Kaplan, detta jihadistiska patrask verkar inte kunna räkna. När hans muslimska jihadister och annat avskum är många fler än de 35000 lägenheter som planeras byggas. Sedan trollar man inte fram 35000 över en natt. Det tar mnst ett år att få det på plats och då har det strömmat in ytterligare 150k. Och för det tredje, muslimer delar inte lägenhet med andra. De vill ha egna lägenheter annars blir de hetsiga och aggressiva och demolerar kontor och hotar folk. Hade jag hotat någon på kommunen som muslimerna gör hade de låst in mig på mental sjukhus för all evighet. Men muslimerna kan fritt röra sig och fortsätta hota folk till höger och vänster. Funderar på att skaffa mig en turkisk flagga eftersom det är Kaplans hemland och använda dem istället för toapapper. Undrar om jag kommer att få hatpost…:-D

  Gilla

 • Joy

  OT. Urk, såg nyss en halvnaken Özz Nujen göra reklam för sin stå- uppare, den nakna sanningen om Sveriges historia. Hoppas folk har ruttna tomater och ägg med sig! Tvi!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  10 000 invällare om året blir 5,72 miljoner på 11 år! Lägg till anhöriginvällning! Dessutom består invällarna av kullföderskor som avlar värre än kaniner! Låter lite lite med 705 000 lägenheter.

  Gilla

  • age

   Dom flesta är väl muslimer?
   De räknar väl med att ta över våra bostäder och allt vi har?
   De hjärntvättade muslimerna är ju programmetade
   ”att ta över världen, inte delar av den, utan hela” (koranen)
   Vilka muslimer är muslimer?
   Jag är rädd!

   Gilla

 • Thomas

  Det som blir dyrt är inte bostäderna utan socialbidrag till alla som bor där.

  Gilla

  • sven

   Ja boendekostnad kanske 1/3 av total kostnad . . . totalkostnad 100.000 per person i medel livslångt….100.000 10 miljarder….minst i ökad kostnad varje år . . .

   Gilla

 • Thomas.B

  Vem ska Betala Hoppas det inte är Jag
  Kanske Stefan Löfven Lättar på Lädret

  Gilla

  • observant

   Jo det är du och ALLA som ska bygga minst 12 st ”nyponetet” (se Stockholms stad) så ser ni ungefär vad det kostar OSS skattebetalare…..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: