Vi borde lära av Danmark

–Jag är glad för att regeringen har lyckas skapa ett historiskt brett avtal. Att få danskt medborgarskap är något helt speciellt och därför är det också rimligt att vi nu lyfter ribban för när man kan kalla sig dansk medborgare.

Helt konkret skärper vi bland annat språkkraven, reglerna för självförsörjande och karenstiden för sökande som begått något straffbart, säger Danmarks integrationsminister Inger Støjberg(V). 

Det är kontentan av den uppgörelse som Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance och Socialdemokraterne träffat och är gäller från denna vecka.

Venstre ska inte förväxlat med vår vänster utan är närmast att likna vid våra moderater.

2015-10-17_1543

I Sverige har vi andra krav, enligt Åsa Romson

10 thoughts on “Vi borde lära av Danmark

  1. Med andra ord kommer det bli mycket få muslimer som får danskt medborgarskap. Antar att det är snabbare att åka till Sverige och parkera sig på bidrag och få medborgarskap…utan någrasomhelst motprestationer. Jag tror inte detta kommer att införas i Sverige. Bara att snacka om det innebär att man blir stämplad som rasist. Muslimer hör inte hemma i en civilisation. De klarar inte av att leva bland folk och kommer aldrig att anpassa sig. Däremot anser de att alla andra ska anpassa sig efter deras sharialagar. Startar de ”företag” så fifflar de med skatten, jobbar svart och/eller jobbar svart samtidigt som de drar bidrag. När det dyker upp en kontroll så är patrasket som ska kontrollera muslimerna så mesiga att de frågar dem om de fifflar. Naturligtvis kommer de att blåneka till det.

  2. Inger Stöjberg är en mycket modig, klok och handlingskraftig dansk kvinna hon liknar på många sätt, Marine L P i Frankrike.
    En verklig tillgång för danskarna, gratulerar !

  3. Flyktingarna i Sverige borde fylla bara ett villkor för att få medborgarskap: ligga på T-bana spåren och vänta i några minuter ….

    • Så har ju också SVT lagt det under ”utland”… det är hela 7 km mellan Helsingborg och Helsingør…

  4. Det kommer innan årets våg av migranter nått fram till det steget som danskarna tar. Det är ofrånkomligt. Finns ingen med pengar som vill finansiera något i stil med dagens svenska urspårning. När pengarna inte kommer in så finns det heller inget att betala ut. Snart har vi gränskontroller, TUT och början till ökande krav på nyanlända.
    Det märks oxå av att problemen som följt med invandringen uppmärksammas allt mer av allt fler. Rasismbeskyllning som vapen är utslitet och dess hotvärde är starkt avtagande. Det har gått inflation i begreppet sorgligt nog för de som verkligen drabbas.

    Om det går igenom att alla kommuner ska kunna tvingas att ta emot flyktingar kan detta kanske leda till att kommuner som idag bidrar till att t ex Malmö, Botkyrka m fl får bidrag f att klara budget behåller sina pengar och Malmö m fl får driva budgetar som är balanserade.

  5. Återigen – Danmark ÄGER! Undersöker just nu möjligheterna att lämna det sjunkande skeppet Sverige och flytta till just Danmark!

Kommentera