70-tal poliser i knarkrazzia i invandrarförort

INVANDRARBROTT. Klockan sju på onsdagsmorgonen slog polisen till mot ett flertal olika adresser i Husby, nordvästra Stockholm. Ett 70-tal poliser deltog i den sedan en tid tillbaka planerade aktionen.

Syfte: Att stoppa och få bukt med den allt mer öppna narkotikaförsäljningen i området.

Tillslaget gav resultat. Åtta personer mellan 20-30 år greps och är nu misstänkta för grova narkotikabrott och grovt vapenbrott. Tre skarpladdade vapen anträffades och på flera platser beslagstogs narkotika, enligt uppgift till DN både cannabis och kokain.

– Insatsen blev mycket lyckad, det är ett hårt slag mot den pågående, öppna handeln med droger i området, säger Jacob Ekström, ställföreträdande insatschef för Fenix, polisens särskilda satsning mot den så kallat systemhotande kriminaliteten i Järvaområdet.

-Pettersson tror inte en sekund på att insatsen var lyckad. Åtta anhållna är en droppe i havet och kommer inte att förändra något i stort. I området bor över 100000 människor och hatmedia försvarar kriminaliteten genom att påstå att bristande utbildning och språkkunskaper gör att narkotikahandel är det enda de kan syssla med.

 

Sedan Fenix drog i gång i april 2014 har man gjort ett stort antal beslag av så väl vapen som narkotika och pengar som misstänks härhöra från brottslighet:

  • Vapen: 26 pistoler, 6 hagelgevär, 3 automatvapen.
  • Narkotika: Drygt 1,5 kilo kokain, 40 kilo cannabis, 4 hekto heroin och två cannabisodlingar, samt ”mängder av” narkotikaklassade preparat
  • Ekonomiska tillgångar: 3,5 miljoner i kontanter har förverkats och 4,8 kilo guld har tagits i beslag.
  • Utöver det har runt 80 bilar förverkats – bilar skrivna på så kallade bilmålvakter och som används när brott begås.
  • Skjutningarna och morden har inte minskat.

Insatsen tredubblade antalet poliser på Järvaområdet, men fokus har inte varit att synas utan att verka.

DN

 

 

5 thoughts on “70-tal poliser i knarkrazzia i invandrarförort

  1. Importer skall alltid utvisas vid grova brott oavsett om de lyckats lura till sig vårt medborgarskap.

  2. Bra insats, fortsätt så, NOLLTOLLERANS mot narkotikabrott! Med narkotikabrott följer annan grov brottslighet och att tre skarpladdade vapen beslagtagits var glädjande, där förhindrades antagligen planerade grova rån mot det närbelägna Kista Centrum som ofta är utsatt för grova rån!
    Det bästa sättet att förhindra och stoppa mångkriminallitet är att kontrollera vilka som kommer in i Sverige, dvs pass och ID kontroll borde vara en självklarhet för ANSVARSFULLA politiker!!
    UUUUUT med de här somaliska bidragsklanerna och alla andra klaner som har Sverige som fristad också!
    Sedan tycker jag att vi ska ha ett NYVAL I SVERIGE NU!!

  3. Eftersom de inte kan tjäna till sitt eget uppehälle utan att begå brott tycker jag att de ska skickas tillbaka till sina hemländer för livstid. Vi kan ju inte ha knarklangare som pensionsräddare, det borde väl t.o.m. journalister kunna begripa.

  4. Det låter fantastiskt att polisen fått tummen ur, måste bara kolla att jag är vaken. Kan vi vänta oss ett Husby 2.0 med stenkastning och bilbränder eller har polisen anstiftarna i förvar?

Kommentera