Stäng

SD fortfarande Sveriges största parti

INRIKES. Sverigedemokraterna har tappat en aning sedan Yougovs senaste mätning men är fortfarande Sveriges största parti. Det visar den senaste väljaropinionen från Yougov.

Detta trots en fruktansvärd och oseriös propaganda mot SD och för invandring utan tillstymmelse till kritisk granskning om hur invandringen kommer att förändra vårt samhälle mänskligt och ekonomiskt.

2015-10-14_2128

SD är nu ett etablerat stort parti i Sverige och så småningom kommer de andra partierna att inse att det inte går att önsketänka bort Sverigedemokraterna och börja diskutera sakfrågor.

22 reaktioner på “SD fortfarande Sveriges största parti

 1. SD håller en extrapresskonferens idag kl. 13.00. I dagens mycket allvarligt läge tänker ledningen ändra kurs. Vad kan detta betyda? Jag är både hoppfull och rädd…

 2. Vi ska inte heller glömma att Centerpartiets Annie Lööf
  har gaggat om att Sverige kan ta emot 40 miljoner flyktingar,
  visserligen låtsades den Bullriga ersättaren ingenting om
  det när han bredde ut sig i talarstolen och kallade SD för
  Populistiskt, att centerpartiet med dessa idioter till ledare för
  ett tidigare gammalt ärevördigt parti lever långt ifrån verkligheten
  idag och är lika farliga som Sossarna, med sina knäppa ideer!
  Stureplanscentern lever i samma miljö som
  verklighetsfrånvarande Journalister!

 3. Om det inte vore så mycket hetsjakt på SD i media men även inte så mycket ”tjafs” inom SD (ungdomsförbundet, Åkessons svärmor blir politisk vilde o.s.v.) skulle det inte blivit någon minskning tror jag. Värt att notera är även att alla förändringar är inom felmarginalen så det är inte ens säkert att det är fråga om någon minskning. Man kan även notera att två av de värsta invandrarkramarna (MP) och (C) minskar.

 4. Det finns ett intresse hos allmänheten att få veta läget just nu. Precis som vädret kanske. Men om tre år kan dessa siffror vara helt annorlunda. M o kanske även S verkar backa. Medans SD o C verkar öka. Dom övriga rör sig sakta upp eller ner. Jag tror alliansen är död framöver OM man inte vill samarbeta med SD, vilket verkar osannolikt. Då består dom TRE blocken och någon måste ju regera. Mitt tips är då S. Sen kanske dom på sikt kan ta in FP o C i regeringen. Då hamnar även V i samma läge som SD. Alltså dom saknar kompisar. Tyckte det var tydligt i senaste partiledar-debatten att SD o V är lite offside just nu. Men visst SD får troligen över 20% och kan fortsätta röra om. Eftersom jag är sosse ett parti jag aldrig mer kan rösta på så avstår jag min röst till er andra. Duger svaret Göran?

  1. (V) har på tok för mycket kompisar i form av Löfvén och Fjidolin som läget är nu. Ett sexprocentsparti med så mycket inflytande som (V) över budgeten är illa. Mycket illa. Men detta kan för ändras snabbt för nu börjar även (M) prata om misstroende mot Löfvéns skämtregering.

 5. SVERIGES BEFOLKNING ÄR RÄDD!!! DET ÄR SÅ DAGS NU ATT TÄNKA PÅ BARN OCH BARNBARN 87:AN….?!
  BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG…..MINSTA BARN FÖRSTÅR ATT DEN ANSVARSLÖSA OKONTROLLERADE MASSINVANDRINGEN LEDER OSS ALLA ÖVER KANTEN PÅ STUPET….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Spelar det någon roll vilka siffror som finns tre år före nästa val? Det är på valdagen rösterna räknas. Min dator stängs ner framöver då slipper ni mig.

 7. När skall vi få 349 politiker i riksdagen? Nu har vi 300 psykpasienter och 49 vårdare på Sveriges störst mentalsjukhus.

 8. Metro har även låtit en s.k. ”politisk expert”, uttala sig i Metro:s artikel.

  Detta är den ”politiska experten”.

  Stina Gertrud Morian, född Andersson 2 mars 1974 är egenföretagare och kommenterar politik regelbundet i Metro. Hon har tidigare varit ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån.

  Morian är dotter till Marit Paulsen och gift med socialdemokraten Jonas Morian. Stina Morian var ordförande i Liberala studenter mellan 1999 och 2001. Hon har även varit förbundsombudsman i Liberala ungdomsförbundet. Stina Morian är vid sidan av engagerad i Makthavare.se.

  Sedan kan man ju fråga sig vad en ”politisk expert” är egentligen?

  Synonymer till expert………

  fackman, specialist, sakkunnig, sakkunnig person, auktoritet, konsult, kännare, konnässör, förståsigpåare, överdängare, haj, stjärna, kung, proffs, snitsare, ess

  Några motsatsord till expert……lekman, amatör, dilettant.

  Själv skulle jag föredra att en lekman, alltså en svensk väljare eller flera, fick uttala sig i artikeln. Istället för en ” politisk expert” som Stina Morian.

  Skulle kännas mer verklighetsbaserat.

 9. Nu måste kampen starta vinna eller försvinna mina svenska vänner
  låt denna kalle anka regeringen brinna i helvetet

 10. Jag la märke till en sak när Jimmie talade i riksdagen idag. Han nämnde flera gånger ”våra väljare”, t ex vi försöker föra den politik som våra väljare vill.

  När hörde man senast att någon i 7klövern brydde sig om vad deras väljare tycker?

  1. SD är det enda partiet i Sverige som har fattat varför vi har val i det här landet. Vi har det bara för att se hur många människor som vil ha ett visst part till regeringsbildare.
   Därför skall partierna lyssna på sina väljare och genomföra det som dom lovat i valrörelsen ann ars kan dom packla sina väskor och fly landet. Man ser på opinjonssiffrorna vilket parti som har lyssnat på väljarna opch gör som dom vill och vilka partier som skiter fullständigt i väljarn när dom fått makten som dom så hett åtrår.

 11. Tack Pettersson…Och jag som hade tänkt stänga ner för dagen,när denna månadens Yougove dök upp.Några 10-delar upp eller ner är försumbart i denna kaotiska värld !

 12. Det faktum att SD är stort behöver i sig inte betyda att de övriga partierna börjar diskutera/förhandla med dem. Det här visar exemplet från Estland där det ryskvänliga Centerpartiet hatas och diskrimineras ständigt av alla övriga partier, trots att Centerpartiet där redan länge tillhört de stora partierna och tävlar om att vara landets största parti.

  I Sverige är dock ”den kritiska frågan” (dvs invandringen) under väldigt snabb eskalering (till skillnad från Rysslandsfrågan i Estland som är mycket mindre aktuell/kritisk), vilket kan göra att de övriga partierna ändå kommer att ompröva sitt förhållningssätt till SD. Detta helt enkelt därför att de själva ställs mot väggen och tvingas till stora anamma SD:s politik, varefter motsättningarna automatiskt minskar.

  1. Bra jämförelse,båda länderna dansar efter USA`s pipa…Mer eller mindre,eftersom Sverige ännu inte behagat stiga in i NATO…Annars bugas och bockas för ankorna på andra sidan pölen.

  1. Nyval är dessvärre för tidigt. M som under förra perioden spelade under täcket med MP, påstås messa med S nu. Allt för makten. Ska bli kul att se Ms stämma som börjar på fredag och se om Batraskan får på tafsen av de egna. Ska också bli intressant att se vad KD gör nu när de tagit sig ton så både M och FP fått hicka. Hon passar väl på nu när Lööf är mammaledig och ersatt av den där fetknoppen.
   SD behöver över 50% för att säkra regeringsmakten. Procenten har gått upp på 9 månader. Hur lång tid tar det med samma takt att nå 51%?

  2. Jag håller med dig, men tyvärr är det nog så att SD måste få minst 50% för att kunna få regeringsmakten, av den enkla anledningen att de andra 7 lägger ihop sina röster för dom är ju i grund och botten ett och samma part med samma partiprogram och gemensam budget.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: