Stäng

Äntligen ett skapligt asylboende

INVANDRING. 750 asylsökande kommer att ges plats på hotellen i Riksgränsen och Björkliden. Lapland Resorts har tecknat avtal med Migrationsverket, asylmottagandet startar omgående och sträcker sig fram till 14 februari.

Sven Kuldkepp, tillförordnad VD för Lapland Resorts säger att det började med att Kiruna kommun för ett par veckor sedan gjorde en inventering och då skickade ut förfrågningar vilka som skulle kunna ta emot migranter i den akuta situation som råder.

Planen att Riksgränsen ska ta emot drygt 600 asylsökande. Dessutom ska systerhotellet Björkliden ta emot ytterligare 140 asylsökande.

-Pettersson tycker det låter bra, det är ett trivsamt ställe. Våra vänner från Mellanöstern brukar ju ha som vana att lämna platser där de inte trivs till fots, det tror jag inte blir aktuellt i det här fallet, men om, så tar det bara 276 timmar i hårt promenadtakt.

2015-10-14_1757

Låt er inte luras av solskenet på bilden nedan, det blir det inte många timmar av till februari när hotellet öppnar för skidturister. HÄR finns en webbkamera.

2015-10-14_1803

 

36 reaktioner på “Äntligen ett skapligt asylboende

 1. Har idag tagit emot lite mer än 200 flyktingar på min arbetsplats Riksgränsen Hotell och imorgon kommer ca 400 till. Det har varit en lång dag ca 17 timmars jobb, men att se och märka uppskattningen från dessa människor har gett oss orken att fortsätta.

 2. Det är känt att asylsökande brukar promenera iväg från asylboenden som inte passar in på deras krav…
  Under de senaste två veckorna placerades tex. asylsökande i en anläggning utanför Sundsvall..
  Flera av dom vägrade att bo där…
  Orsaken var att det vid denna årstid är kallt i Sundsvall och från anläggningen var det för långt till affärer och nöjen..
  Dom gick sålunda därifrån för att sedan med tåg ta sig tillbaks till Malmö där det tycks vara evig sommar..
  När de asylsökande som förts till Riksgränsens hotell inser att det är långt till närmaste storstad och att snön faller inom kort, så kommer de nog att synas gående efter vägen söderut !

 3. Som det sett ut på sistone så har man valt att placera ut migranterna i varje liten håla i hela Sverige snarare än i storstäderna. Kanske har det varit lättare att finna husrum och lura kommunalpolitikerna att den lilla orten kommer att få ett uppsving.

  Dock har man upptäckt att det inte finns några skolor på småorterna. Dessutom upptäcker migranterna innan de klivit av bussen att stället inte duger. I Fredriksberg konstaterade en man att det inte fanns någon skola eller sjukhus inom synhåll och att det var 1 km till affären.

  Redan innan denna massinvasion har både nuvarande och föregående regeringar arbetat hårt på att avfolka landsbygden och centralisera allt till storstäderna. Men nu får vi ”nya innevånare” som när de placeras ute i landet absolut inte finner sig i vad vi glesbygdsbor fått vänja oss vid.

 4. Enligt min uppfattning så ska de inte smetas ut över hela landet. Det räcker och blir över att de är i storstäderna, för tusan förstör inte hela landet låt något vara svenskt !

 5. Var skall turisterna bo?
  Vill turister komma till Sverige om de befolkas av araber?

  Var skall azylmigranterna finna nästa bostad, utbilda sig och arbeta med?
  Finns arbeten som väntar?
  Skall invandrarna skapa sina arbeten eller förväntas svenskar göra det?

 6. Så du bemödar dig med att göra ett inlägg för att du är skadeglad över att människor du aldrig mött, som flytt sitt hem och lämnat allt och med stor sannolikhet förlorat flera medlemmar ur sin familj, ska få bo på en plats där du aldrig hade valt att bo. Är det så? Är du säker på att det är det här du vill att folk ska minnas dig för? Elakheter?

   1. Hur kom du fram till det? Vad är det för unik insyn i flyktingmottagandet du har som har koll på detta? Och vilka är det isåfall som kommer menar du?

  1. Tror du även på tomten ? Detta är till stor del enbart zulu,hottsi,tootsi,bantu och andra ännu oupptäckta arter afrikanska niggrar….De du inbillar dig vara några som flytt krig,ser inte ut som dessa mörkhyade varelser ! Vakna upp innan du hamnat i kannibalernas gryta .

   1. Jaha, på den här bloggen var det inte många som fixat sin universitetsexamen, lycka till med att förstå världen och samhällets funktion. Hej då

  2. Karlsson, ditt blöthjärta blir våra barns olycka. Det är inte acceptabelt att sådana som du ska avgöra deras öde, eftersom du verkar sakna vett.

   Se dig omkring, för fan, du ser hur vidrigt det är redan nu.

 7. Fullbelagda vintersport anläggningar hela året om = Money Money .
  Frågan är om dom kommer att betala liftkorten själva eller kommer
  Skistar att skrota liftarna eftersom dom flesta kommer från icke skidåkande
  nationer. Men det blir nog både du och jag som kommer att få betala
  hela vinter semestern för dessa kravmaskiner.

 8. One of these days these boots are gonna walk all over you…….Du anade inte hur rätt du hade Nancy Sinatra, men det var ju ingen som anade då.

 9. De är lätta att hitta när de går vilse i snön. Även polisen får lätt att spåra fotavtrycken…

  1. Tydligen har någon av dessa redan varit ut i naturen,och bekantat sig med omgivningen….Detta framgår av Petterssons soldränkta vinterbild !

   1. Nejdå. Jag lovar att det inte är någon av dem. De är skiträdda för skogen de tror det bor vilda farliga djur där så risken är minimal 🙂

 10. Riksgränsen och Björkliden, två till platser uppsatta på där-kommer-vi-aldrig-att-bo-listan.
  Pengar, pengar, pengar…

 11. Jag önskar poliskåren och medborgarna i närrådet mina lyckönskningar. Hur kan man tro att samhället där är rustat för påfrestningsrna.

 12. Fick en ny 50lapp häromdagen började undra varför tre ställen var orangemarkerade på sverigekartan
  Om vi börjar från söder har vi först Göteborg. ganska självförklarande
  Där har de kommit på god väg i experimentet dödsskjutningar bilbränningar mm
  Nästa orangemarkering är just riksgränsen som det skrivs om ovan
  Det kanske är med kyla som signalpolitik de ska rädda oss från undergången
  ”flyktingarna” måste väl själva välja att avstå den ”humanitära stormakten”
  Den tredje tolkar jag som Karesuando. Vad som händer där har jag ingen aning om

   1. Med den har du fått in en fullträff Stenbock, jag kiknar av skratt. Vet du möjligtvis vem som framför den. Kan det vara Björn Skifs?
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   2. Får kontra med en annan rekorderlig norrlänning Amos går inte av för hackor han heller…

   3. Nej jag vet inte hellre vem det är. Men känner man sig nere den 19:en,när man ser tacken för alla år man skattat,kan man ju lämpligen lyssna till denna,eller ditt bidrag Galten ! 🙂

 13. Man får lov att grtulera alla skidturister som inte har någonstans att sova och äta under semestern i Sverige. Det är nog den sista gången någon turistar i Sverige.

   1. Efter att de lämnat skall det väl saneras ordentligt? Inte roligt om kommande gäster får löss.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: