Tidning illustrerar svarta brottslingar med bild på vit

RASISM. Dalademokraten skriver om en väskryckarliga som härjar i Borlänge, bestående av unga kriminella i åldrarna 13-15 år. Möjligen är det två grupper som agerar. Men de unga väskryckarna är ännu på fri fot och oidentifierade och polisen behöver tips.

– Vi får många tips men tar tacksamt emot fler, säger Jan Bark vid borlängepolisen.
Det började i måndags vid 14-tiden på Lunde Mats Gata. En 79-årig kvinna förlorade sin handväska när något ryckte till sig den och sprang. Kvinnan skadade armen hon höll väskan med, men föll dessutom och hamnade på sin nyopererade höft. Ett par kvinnor blev vittnen, kände inte igen de tre gärningsmännen men har lämnat bra signalement. Polisens rapport HÄRDalademokratens senaste artikel och väskryckarna.

2015-10-11_0803

Innan de ändrade sig på vänsterextremisten Göran Greiders hattidning stod det  som nedan om östafrikaner och inget om vita händer på väskryckarna.

-Pettersson tycker att Dalademokraten ägnar sig åt rasism när de pekar ut oskyldiga vita…2015-10-11_0752

 

16 thoughts on “Tidning illustrerar svarta brottslingar med bild på vit

    • Jag följde lite med händelsen i Oregon i brittiska tidningar, det poängterades ofta att pappan var brittisk, det var ofta foton på den vite brittiske pappan, såg inte ett enda foto av mamman.
      Tyckte nog att det var underligt att mamman aldrig visades då mördaren växte upp med henne, kanske för att hon är icke vit.
      Det syntes ju tydligt att han var icke svart inte heller vit.
      Media skapar motsättningar där de inte finns, ängsligt.
      Det förfärliga var ju vad han hade gjort, nämligen dödat oskyldiga.

  1. Ja, att de bevarar vithetsnormen, den som är så fel och ful. Svart ska det vara, och brunt, det är normen idag. Men medier hänger inte med, senila med lågpannejournalistik.

  2. I sådana här sammanhang anses ”vit” inte vara någon färg. Vita personer kallas ju inte färgade. Tidningen tycker det var neutralt att visa delar av en ofärgad person. Vi lever ju i stolarnas land.

  3. Jag vill inte vara kritisk, men vid en närmare granskning av de två versionerna, så skiljer sig den ena från den andra…och inte bara i beskrivningen
    Polisens namn är exempelvis olika utfört och varför skulle artikelförfattaren ändra på det?

    Om det är fejk eller inte, vet bara artikelförfattaren och han lär inte erkänna eventuella misstag.

    Om de verkliga förövarna har detta signalement, vet bara de själva, ögonvittnena och polisen.

    Hur som helst är det bara skitstövlar som rånar och bara fega skitstövlar som rånar äldre. Ett års fängelsestraff kan detta rendera, men med tanke på gärningsmännens ålder lär inget hända, annat än att de drabbade kommer att vara rädda för att gå ut i framtiden.

    • Och vad fint, ta fram näsduken, hon har skänkt några kläder, dom passar säkert dom ensamkommande barnen i trettioårsåldern!

    • Och alla de brev som skrivs till stasiministern, om att ”flyktingarna” förstör platsen där jag bor…. undrar om de också publiceras.

    • Reportern: ”hur tänker du när du får höra om flyktingar från krig. Att de haft det så hemskt. Hur tänker du då?”
      Har detta sänts på radio alltså?? Galet. Tänker på den där sketchen från typ 80talet, med en reporter som försöker få ett barn att önska sig fred på jorden, men ungen vill bara ha en ny cykel istället.

  4. ”Ljugmedia”… räcker inte längre som benämning när man så offensivt arbetar med att missleda sina läsare.

    • Den del av Svenska folket som ännu läser vad PKludren skiver om suger i sig utan minsta tanke på tvivel.

  5. Att det var svarta råder det inget tvivel om, då det inte uppges något signalement hos polisen!

Kommentera