KD röstade ned DÖ – Jimmie Åkesson kräver nyval


INRIKES. Idag avgjordes den så kallade decemberöverenskommelsens framtid då Kristdemokraterna med klar majoritet på sitt riksting röstade för att lämna den kritiserade maktkartellen.

Samtidigt kritiserar Stefan Löfven (S) KD och säger att de bör hålla sitt löfte – detta säger statsministern som inte gjort annat än brutit löften sedan valet.

Alternativen på Kristdemokraternas riksting var att lämna DÖ direkt eller ge partistyrelsen i uppdrag att utvärdera DÖmokrati-uppgörelsen tillsammans med övriga allianspartier.

-Pettersson säger att nu ser vi hur mycket man kan lita på sjuklövern – Decemberöverenskommelsen skulle hålla till år 2022, den höll nio månader. Det kan man kalla fiasko för sjuklövern men en seger för demokratin…

UPPDATERAT: Decemberöverenskommelsen är upphävd bekräftar Moderatledaren Anna Kinberg Batra.


27 responses to “KD röstade ned DÖ – Jimmie Åkesson kräver nyval

 • Roland Karlsson

  AKB ser ut som en fågelholk. Men värre är att hon är en fågelholk.

  Gilla

 • Argus

  Att DÖ går i graven förändrar tyvärr inget eftersom f.d. Alliansen inte har lagt någon gemensam budget. Det finns helt enkelt inget att ställa mot S + MP(K) + V(PK)-budgeten då partierna kommer att rösta på sina egna.

  Åkessons misstroendeförklaring kommer inte heller att få stöd av f.d. Alliansen då tre av fyra riskerar åka ut vid extraval. Det enda som kommer att hända är att SD och antalet ekonomiska migranter växer till 2018 eller då Svensson fått nog och tar gatorna i besittning. Riksdagen kommer efter nästa val bestå av tre partier och en politisk sekt; SD, S, M och MP(K). Väljarna kommer att fly sjuenigheten men S/M kommer på grund av storlek fortfarande undvika 4%-cutten och MP(K) är ju som bekant dårarnas paradis.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är ju bra för KD att dom nu lämnar Decemberöverenskommelsen men den måste väl fortfarande gälla för dom andra partierna i och med att deras medlemmar inte har röstat.

  Gilla

 • nadacomprende

  Om Kindberg Batra redan nu, efter KD:s omröstning, förklarar DÖ som varandes upplöst så har KD direkt räddat ansiktet på M-ledaren. För inte kommer det kunna ställas krav om att DÖ tas upp för diskussion och votering under den kommande M-stämman i okt. Eller vad tror ni initierade här på sajten? Personligen hoppas jag på att även Moderaterna röstar. Jag vill nämligen se henne bli överkörd och förnedrad av sina egna. Avgång och vakuum hos Moderaterna vore bra för Sverige. De fungerar ju ändå inte som opposition och om en ny ledare skall ta över måste denne byta till en kurs om ca.180 grader.

  Gilla

  • Pica pica

   Den oklara och fega Kindberg Batra såg väldigt nöjd ut. Hon låtsas fortfarande att hon är Alliansens ledare och nästa statsminister.

   Gilla

 • Björn

  Så har äntligen den eländiga DÖ förpassats dit den hör hemma d.v.s. i papperskorgen! Detta är vi skyldiga KD ett stort TACK för! I det partiet fungerar uppenbarligen demokratin som den är tänkt! Partiledningen fick storstryk men folkviljan bland ombuden vann. Proffsigt KD! Hoppas det belönas genom att väljare går från främst C (verkligen inte mitt favoritparti) till er!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Moderaterna borde göra upp med Socialdemokraterna om en ansvarsfull flyktingpolitik och återinföra gränskontrollerna till Sverige. Kinberg-Batra är en dålig ledare, hon går emot partikamrater som vill ha en överenskommelse om en restriktivare massinvandringspolitik.
  Alternativ två är nyval och det är egentligen min förhoppning men man får räkna med försvagad krona och oro på börsen, marknaden ogillar osäkerhet.
  Helst en ny regering men M vägrar samarbeta med SD så vi får se efter ett ev. val…

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Vad händer nu?

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Förnuftigt,ett nyval ligger nu till sin rätt.

  Gilla

 • Förbannad

  Bra där! Det artar sig!

  Gilla

 • svensson

  Heja KD synd att ni inte har Sara Skyttedal som partiordförande, ändå bättre om hon bytte till SD, skarp tjej.Har nu firat KD med en whisky tycker de är värda det. Hoppas nu resten av Alliansen börjar vakna till, tyvärr är det väl för mycket begärt för nu börjar moddarna yra om att gå ihop med sossedårarna och då är det totalkört för alltid för dem.

  Gilla

 • lofas!

  Att det skulle ta så lång tid för dom i KD att komma till ett sådant här beslut. Kulturmarxisterna hatar ju allt som har med kristendomen att göra.

  Gilla

 • Peter Jacobsson

  Jag undrar hur mycket Sentios senaste opinionsundersökning som presenterades idag hade med valet i kväll att göra. Jag tror att 1,9% fick flera ledarmöten att tänka till. Partiet har ju totalt hamnat i bakvattnet och inte kunnat föra fram sina idéer utan har ju fått backa som en följd av DÖ.

  Gilla

 • Lasse

  Så bra hoppas det blr nyval och landsförädaren Löven avgår han kan gå längs med motorvägen och plocka skräp det är nog den högsta börda han klarar av..

  1.Vi kan inte ha en situation där flyktingarna, som inte är en utrotningshotad art, tillåts sätta skräck i hela bygder.
  Det saknar motstycke i historien.

  Egentligen stod det
  2.Vi kan inte ha en situation där vargen, som inte är en utrotningshotad art, tillåts sätta skräck i hela bygder.
  Det saknar motstycke i historien.

  Fast 1:an är bättre

  Gilla

 • Grune

  Men den som sitter och styr KD var inte alls glad över beslutet och borde därmed överlämna klubban till någon som gillar det.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  …………för 9 minuter sedan.

  ”– Kristdemokraternas beslut innebär att decemberöverenskommelsen är upphävd, säger Kinberg Batra.”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Nu kommer de ”griniga” sosse-kommentarerna…………

  S: ”KD är ett splittrat parti”

  ”– Kristdemokraterna är ett splittrat parti och har inte förmågan att hålla politiska överenskommelser ens ett år. Det skadar tilltron för KD för lång tid framöver”, säger Tomas Eneroth, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen och en av dem som förhandlade fram DÖ.

  Jag tror Tomas Eneroth har missat det mesta av det som har hänt inom hans eget parti.

  Är det något parti som är splittrat så är det nog hans eget. För där lyssnar man inte alls, till sina väljare överhuvudtaget.

  Gilla

  • Björn

   Ja (S) är ju inte ett dugg splittrat för att inte tala om regeringen Löfvén som nu framstår som ännu svagare (om möjligt)!

   Gilla

 • Galten

  En av de yngre förmågorna och den handlingskraftiga kvinnan Sara Skyttedal har varit drivande i det här beslutet, synd att hon inte byter parti.

  Gilla

  • Galten

   – Låt DÖ bli en parentes i svensk politisk historia, sade KDU-ordförande Sara Skyttedal från talarstolen.

   Gilla

 • Thord

  Detta beslut gjorde att jag och många fler (?) kilade ner till bolaget och köpte något att fira med 😀

  Gilla

 • Uppgiven

  Bra tajming, löven fälls ju på hösten.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Respekt Kristdemokraterna…….respekt.

  Ni stiger ljusår i min aktning, med det oerhört kloka beslut som ni i dag, tog på rikstinget. Ni har röstat för att lämna DÖ.

  Tänk att det är ni som visar vägen bland DÖ-nickarna. Som tar det viktiga beslutet att demokrati handlar om folkstyre.

  Respekt KD…..för all framtid.

  Gilla

 • Svenne

  Guds straff

  Gilla

 • ossie

  Överraskande första spiken i kistan för DÖ och svetsar
  mobbaren.

  Gilla

 • Falköga

  Levi Petrus var blåslampan som bildade KD. Jag har därför aldrig haft en tanke på att rösta KD. Men i dag måste jag säga att bland de sju, så är KD de enda som törs stå på egna ben,

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: