250 irakier har ångrat sig – vill resa hem


INVANDRING. Över 250 irakiska asylsökare har tagit tillbaka sin ansökan under det här årets lopp. De vill hellre återvända till sitt hemland.

Största delen uppger familjeskäl som orsak till att de ändrat sig, men för många har Finland också varit en kulturchock och besvikelse.

– Många har trott att de genast får vård för allvarliga sjukdomar i Finland eller att de lätt får ett jobb, säger Hanna Kautto som är kommunikationschef på Migrationsverket till tidningen.

-Pettersson undrar hur farligt det är i Irak. För några dagar sedan valde 40 irakier att lämna Sverige frivilligt för egna pengar när Sverige inte levde upp till deras förväntningar om det utlovade paradiset, men jag önskar alla återvändare lycka till och ber dem sprida budskapet, länderna i norr är fulla…

Märkligt förresten att de åker hem, det finns ju drygt 50 muslimska länder där de kan pröva lyckan.

HBL.fi


12 responses to “250 irakier har ångrat sig – vill resa hem

 • Pica pica

  Fick en tankeställare när jag tittade på en video Lars Månsson lagt ut. En kille hade satt sig på tåget från Hungern till slutstationen Munchen. Han intervjuade flera av de unga männen som flydde från ”krig och förföljelse”.

  Unga friska, nyfriserade och välklädda i det senaste. En hade bott i Turkiet men tyckte de betalade för låg lön och räknade med ett bättre och mer välavlönat jobb. Hans engelska var dålig och ingen tyska. De hade hört talas om att Mutti Merkel ville ha dit dem, hon var deras idol.

  Vad är detta för lurendrejeri? En ung kille utan språkkunskaper eller utbildning skulle bums få ett toppjobb i Tyskland? Eller Sverige? De kommer att bli grymt besvikna och ta ut det på oss. Jag hoppas att sådana som Merkel och Löfven rycker ut till flyktingförläggningarna och förklarar för dessa arga unga män vad de menade.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Det kan vara så att de fått uppfattningen att de är eftertraktade genom rena missuppfattningar. De kan ha svårt att uppskatta betydelsen av utbildning i hur vi organiserar vår värld. De tycks ha andra former för ”utveckling” av kompetens, kast med liten sten och andra eggande gruppövningar. De har ju visat upp det finaste och bästa de vet inom området kommunikation, så som dom ser på saken. Med all respekt för deras utvecklings så är det inte riktigt på den nivån vi kommer att gå dem till mötes. Det är inte så enkelt som att förflytta sig fysiskt. Det behövs mental utveckling och den har tagit oss generationer av hårt arbete. Stenarna har vi byggt hus och vägar av i den omfattning våra samhällen har växt till. Även här i Sverige har vi haft stora barnakullar med hög dödlighet. Idag har vi mindre kullar men också lägre barnadödlighet om jag förstått saken rätt. Så på det hela taget sliter det ju mindre på kvinnokroppar eftersom antalet graviditeter minskar. Detta gör i sin tur att vi inte behöver se stora överskott av människor som inte behövs givet att barn och ungdomar via varje ny generation skolas in i det liv vi lever tillsammans. Känsligheten för denna balansakt över tiden bedövas en aning av detta plötsliga inslag av arga unga män som har svårigheter att känna in den. Är det en medveten akt från deras sida att orsaka äckelkänslor? Eller händer det bara?

   Gilla

   • Pica pica

    Ja, att de verkar stöddiga och självsäkra skyller jag på deras kultur. Förmodligen är det älsklingssonen som alla skämt bort som man i familjen satsat pengar på (till flyktingsmugglarna).
    Sen den grabben var sju har han bestämt över sin mamma och systrar i enlighet med deras kultur.

    Jag menar bara att de inte har en chans att i förväg förstå att de inte räcker till här i väst. Det blir ett hårt uppvaknande.
    Jag vet att många lägger skulden på signalpolitiken som ropat ut: kom hit, vi behöver er!

    Gilla

 • Joy

  Underbart, åk! Ta med er resten av muslimerna, inte en dag för tidigt!

  Gilla

 • Grune

  Regeringen fyller bara på hatet mellan olika folkgrupper hela tiden. Detta kommer att ta en enda med förskräckelse, tro mig.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Hoppas dom har id-handlingar så att de får komma in i Irak.
  Den skandinaviska kylan är för oss barbarer.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Tilliten har fått sig en törn

  Gilla

 • angelicaplacet

  Bergqvist inser nog så småningom att han blev lite lurad och att han kanske inte vet riktigt hur saker och ting förhåller sig när personer säger sig fly.

  Gilla

 • Lena

  Hela den här ofantligt enfaldiga galenskapen med den totalt okontrollerade invällningen, ja den föder bara hat i alla led.
  Personligen kommer jag inte att närma mig någon som inte ser ut som en västeuropee, trist men sant !
  Så illa blir det !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: