Migrationsverket förenklar asylprocessen


INVANDRING. Tiden fram till att en asylsökande får träffa en handläggare har ökat med över 100 dagar sedan i januari. För att hinna med alla ärenden tvingas Migrationsverket nu förenkla processen, rapporterar SR Ekot. Tanken är att hitta snabbare vägar till beslut.

Det tar nu minst fem månader innan en asylsökande ens får träffa en handläggare på Migrationsverket och över nio månader till beslut.

-Pettersson menar att det är det lilla problemet, ingen gör en konsekvensanalys. Var ska alla bo? Var ska de arbeta? Vad kostar det långsiktigt?

I Sverige törs ingen ens nämna de fasansfulla kostnader som väntar oss. Enligt norska statistiska sentralbyrån så kostar varje migrant 4,3 miljoner kronor under sin livstid. Detta på grund av icke västliga invandrares lägre sysselsättningsgrad som ligger på 54 procent. Det gör för årets minst 150 000 asyl- och anhöriginvandrare 675 MILJARDER under de 30 år som analysen räknar med. Och hör och häpna de syrier som som svenska hatmedia påstår är så välutbildade ligger på en sysselsättningsgrad på endast 26 procent! Sämst av alla invandrargrupper.

…och då har jag inte ens nämnt det som inte går att mätas i pengar. Tilliten mellan människor håller på att raseras.


13 responses to “Migrationsverket förenklar asylprocessen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: