Landet håller på att krascha men vi har i varje fall lag på cykelhjälm


patologisk = sjuklig, abnorm, onormal, förvriden, sjukdoms-

altruism = osjälviskhet, oegennytta, människokärlek, kärlek till nästan


11 responses to “Landet håller på att krascha men vi har i varje fall lag på cykelhjälm

 • age

  Kanske ett av de bästa inläggen hittills, ”Migga X”!

  Kanske också tillfälle att repetera den ”lag” som gäller för de hjärntvättade, de trogna, muslimerna:

  ”Muslim (19:4294) – ”When you meet your enemies who are polytheists [Christians], invite them to three courses of action. If they respond to any one of these, you also accept it and withhold yourself from doing them any harm. Invite them to (accept) Islam; if they respond to you, accept it from them and desist from fighting against them … If they refuse to accept Islam, demand from them the Jizya. If they agree to pay, accept it from them and hold off your hands. If they refuse to pay the tax, seek Allah’s help and fight them”

  Jag är rädd! — för vad som är på väg att hända!

  Gilla

 • Lena

  SVT Aktuellt debatt mellan Anna Dahlberg och Karin Pettersson.
  Avgör själv vem av de två som befinner sig i verkligheten.
  http://www.svtplay.se/video/3988365/aktuellt/aktuellt-462?start=auto
  Reportaget börjar vid ca 13,20 den ena av de två ser verkligt skärrad ut och det är den rabiata Karin.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Vi har röd-gubbe-lagen, nedskräpningslagen etc etc men ingen lag mot avsiktlig samhällskollaps.

  Nu varnar dom för en bostadsbubbla (ännu ett typiskt stockholmsproblem… – där jag bor får du en stor fin villa för vad en 1/2-rummare kostar i Nuevo Estocolmo)… det är inte invandrarnas fel. Men det är en konsekvens av en vansinnig brist på politik, när man tror att 100-200 000 människor kan flytta in i ett land där bristen på bostäder redan är stor. Det är en konsekvens av brist på implementering sv svenska normer i främmande kulturer, som lett till ”utanförskapsområden”, från vilkas periferi folk flyr.

  Gilla

 • Lasse

  Om du använder hjälm är du också en bra förebild för dina och andras barn. För dem är det lag på att bära hjälm när de cyklar tills de fyller 15 år. Och det är svårt att förklara för dem varför ditt huvud skulle vara mindre ömtåligt än deras.Källa http://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafiksakerhet/din-sakerhet-pa-vagen/ga-och-cykla/cykelhjalm-/

  Men att fylla det huvudet med en hjärna till politiker verkar vara svårare…. Ur askan kommer förhoppningsvis Sverige att resa sig igen och det utan politiker utan hjärna likt den hjärndöde apan Löfven som verkar åka sparkcykel med stödhjul just nu.

  Gilla

 • Jens Myller

  Miggorna har mycket att städa upp efter sig…

  Gilla

 • Mary Agnes

  Skolinspektionen granskar regelbundet landets skolverksamheter. I deras senaste tillsyn av Helsingborgs kommuns förskolor konstaterade inspektionen att man brister i att ge flerspråkiga barn möjlighet att utveckla sitt modersmål.

  – Vi har i det här projektet samlat förskolechefer för att ta fram riktlinjer som ska fungera som en gemensam grund och se till att det blir likvärdigt på alla skolor, säger Jessica Persson från modersmålsenheten på pedagogiskt center i Helsingborg.

  – Vi kommer att jobba mycket med att ta fram en gemensam värdegrund och ett interkulturellt förhållningssätt på förskolan. Nummer ett är att ha förståelse för andra kulturer, säger hon.

  Undrar om de muslimska fundamentalistiska skolorna lär barnen ”förståelse för andra kulturer”??

  – Vissa skolor är väldigt duktiga på att ta in flerspråkiga barns kultur och språk genom sagor, sånger och samtal om barnens kultur, säger Yrsa Alm Holmkvist.

  Ja, det vet vi ju vad dessa ”samtal” innehåller: Bli aldrig så lågt stående som svenskarna.

  http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2015/10/07/forskolor-ger-olika-sprakstod/

  Gilla

 • Galten

  Det kommer den förestående obduktionen av det dissekerade samhället framgent att utvisa.

  Gilla

  • Stenbock

   Lagen berör ju inte oss båda Galten….Har inte varit ute och cyklat sen snart 25 år…Minns att det i mitten av 60-talet var på tapeten,att även bära hjälm i personbilarna.. Absurdistan förnekar sig inte !

   Gilla

   • Galten

    Det har du rätt i Stenbock. Lite nostalgi så här på kvällskvisten, du minns väl de här pepitarutiga bilhjälmarna från 60-talet som var populära hos den tidens välsituerade ”medelklass”. 🙂

    Gilla

   • Galten

    Måste faktiskt tillägga: ”Stålhingsten” nyttjar jag fortfarande, dock utan att använda ovannämnda huvudbeklädnad. Men snälla… någon Stålfarfar är jag inte. 😉

    Gilla

 • ossie

  Oj visste inte att vi har hjälmlag för cykel ??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: