Det står en tom spökstad i Valdemarsvik

INVANDRING. Hyreshusen i Övre Norrbacka ligger avskilt, nästan mitt i skogen, på en höjd norr om Valdemarsviks centrum. Här byggde kommunens bostadsbolag närmare 130 hyreslägenheter i början av 1970-talet. 

Det är ett fint område, gångavstånd till centrum med fantastiska skogar runt omkring. Ett paradis för barnfamiljer och andra som vill ha lite lugn och ro.

Det är bara ett fel, området står tomt. Där möts besökare av meterhög sly, krossade fönster, mossbeklädd asfalt, mögliga väggar och krossade handfat. Det har gått 16 år sedan de senaste hyresgästerna flyttade ut.

Under 1980-talet började Migrationsverket hyra in sig i Övre Norrbacka och som mest bodde 700 migranter här. 1998 sade Migrationsverket upp kontraktet och sedan dess har husen stått tomma.

Enligt bolaget är det ännu inte försent att rädda Övre Norrbacka. Stommen i husen är i betong och taken är hela.

-Pettersson har ett förslag till statsminister Löfven och migrationsminister Johansson. Köp området av den privata ägaren, låt de nya välutbildade pensionsräddarna flytta in i lägenheterna som de är. De får själva rusta och behöver de pengar till material borde det gå bra att låna för dem som kan betala hundratusentals kronor för att ta sig till Sverige.

Givetvis ska det vara arbetsplikt för nysvenskarna på dagarna med renoveringen, ersättning ska utgå med lägsta gränsen för socialbidrag och på kvällarna får nybyggarna läsa svenska och samhällskunskap. De som efter, låt oss säga två år lyckats få fint i området, visat att de kan sköta en lägenhet, har lärt sig svenska och är självförsörjande kan då få uppehållstillstånd.

Det finns gott om sådana här områden i Sverige och Stefan, du kan själv sätta en låg hyra och slipper anklaga privata ägare för ocker.

Detta givetvis bara som ett alternativ till stängda gränser och nyval. 

Förresten Stefan vad tror du månadskostnaden för 130 förstörda lägenheter är?

Bilderna från utforskat.se

21 thoughts on “Det står en tom spökstad i Valdemarsvik

 1. Här var i ett gäng Nyköpings grabbar o firade midsommar på 60-70 talen. Tror det hette Grännäs. Mycket naturskönt o vackert vilket detta inte ser ut att vara.

 2. Det finns flera hus som står tomma, ett i Malmköping som skulle fungera gott och väl.
  Runt 20 lägenheter.
  I Hälleforsnäs valde man istället att riva 5 stycken fullgoda hyreshus.
  Varpå ett bara för 2/3 år sedan.

 3. Sett liknande i Grängesberg mfl orter men där har de rivit dem. Tur så att inte Migrationsverket inte kan skicka dit en massa invällare. Riv dessa också innan de får för sig något!

 4. Nej skiten skall ut ur landet och tillbaka dit dom kom ifrån!.
  Något annat är inte att tänka på.

 5. Njaaa.. naturligtvis så ska den inhemska befolkningen ha förtur! Flytta dit ALLA Svenskar som är bostadslösa, missbrukare osv.. som inte drar ett strå till stacken utan bara kostar offentliga resurser! En Svensk ungdom som inte gjort nåt annat än strulat.. tagit resurser från skolan.. kostat en he-tes massa pengar, för att sen knarka och fortsättningsvis belasta samhället igen på ett behandlingshem.. kostar mer än dessa immigranter. Snacka om resursslöseri! Näää. . som sagt.. vik dom här upprustningsprojekten till dom som har rätt till dom.. I första hand Svenskar.

  • Skönt! Slippa alla idioter, dom kommer följa lättvilligt med, när Herren står och lockar med pengar. Precis som det går att locka kreatur in i hagen 😉

 6. Hej alla.

  Ta inte illa upp nu. Vi söker hela tiden efter lösningar och det blir lätt överilat. Mitt råd är att de inte ska flytta dit.

  Jag tycker vi ska sätta press på vänstern att städa upp problem de skapat först innan man delar ut boområden till de som verkligen behöver det. Det vet ingen i nuläget vilka de är. Tyvärr fattar de inte detta med facit i hand.

  Anta nu att man skickar x antal till ett bortglömt område. Har några llasinnade dåliga avsikter vilket vi får utgå ifrån så räcker det med en handfull personer för att skapa ett mindre/större kaos. Titta på vad som hände i Paris. 3 personer skapade stora problem.

  Säpo + andra utomstående källor bekräftar detta.

  1. Stängda gränser för mer invandring måste komma snart. Detta gäller hela EU och resterande västvärlden.

  2. De unga som kommit hit i synnerhet killar(som inte har styrkt identitet) måste genomgå en prövning, dvs. psykolog och andra professionella ska väga individens vara eller inte vara – ett måste!
  De är de mest aggressiva och lättpåverkade. De måste markeras. Bara vetskapen om att så är fallet kan leda dom till ett förhastat beslut vilket gör att de snabbare röjer sig.
  Vid minsta mistanke på dåliga avsikter då ska de med omedelbar verkan lämna landet. De ska under tiden frihetsberövas. Saudiska regeringen/konsulatet ska betala transporter ut ur landet.

  På sikt skicka tillbaka alla som har flyktingstatus när kriget i Syrien tagit slut. Då har de längre inte behov av att vara i Sverige.

  FN ska ge råd, arabförbunden ska ta den ekonomiska biten. Vi har redan gjort mer än vi klarar. Saudi har inte gjort något förutom att skapa problem.

  3. Sedan måste det till nya lagar som kraftigt reglerar detta fenomen 95% kanske 100% til en början, Detta kan bara göras av en regering som har stake nog att ta i saker som är obehagliga – SD.

  4. Det är vår skyldighet att se till att så blir fallet.

  Förstår ni nu vilken uppgift detta är att se till att det blir ordning igen. Fortsätter detta kommer följderna bli så mkt. jobbigare att lösa.

  Märk väl att Putin har sagt att han inte kommer tillåta att IS får fäste. Likaså tänker US och Kina. EU måste få en spark i baken. Dock dröjer det inte länge. EU kommer tvingas be de stora om hjälp.

  Is kan inte göra på annat sätt än de gör nu. Visst kan de spränga bomber men då kan väst också se till att hindra islam att ta sig hit och lättare isolera. Hur länge kan de hålla på? Det finns en gräns. När vårt behov av olja upphör till arabstaterna kommer den gränsen vara nådd.

  Sann demokrati måste anpassa sig till omvärlden. Om vi tvingas in i ett hörn måste vi också få mandat att slå tillbaka om nöden kräver det.

  Tack för ordet
  /JB

  • Tillägg!
   ”Sann demokrati måste anpassa sig till omvärlden. Om vi tvingas in i ett hörn måste vi också få mandat att slå tillbaka om nöden kräver det.”

   Jag menar att om nöden kräver ska Arabländerna ned på knäna. Stormakterna inkl, EU tar kontroll över oljeproduktionen. Avsätter, i värsta fall eliminerar de i ledarställning.

   Därmed bryts ett monopol/terror som vi ser den. Utan andliga ledare finns ingen bas att stå på.

  • Punkt 2:
   Helt korrekt tänkt, människor som lider av PTSD måste ha korrekt vård, hjärnan är totalt blockerad. Hjärnan kommer bara en bit på vägen under reparations stadiet. Den traumatiska upplevelsen blockerar.

   En idé som är positivt för samhällsutveckligen
   Det är en bra idé, om jag ger dig 48timmar.
   Tid till att fundera på, om patienterna är mottagliga eller inte?

   Tips: Ha i åtanke hela tiden, att i pyramidens topp står det IDEOLOGI.

   • Hej Gahoo
    Syftet med inlägg är inte att ge en ISkrigare vård. Det är absolut inte Sveriges problem utan Saudis. Det är för att avgöra om han, kanske hon har för avsikt att skada.

    Tycker vi har nog med problem. Många lider av arbetslöshet
    osv.

    Vi ska hjälpa våra först och som Sd säger hjälpa de vi kan hjälpa på plats. De kommer troligtvis underlättas av att fler gör samma då det sparas en hel del pengar på manöver. Dock måste samhällen ställa krav på att deras regering gör ngt. för sitt folk.

    48h? Det låter nästan som ett ultimatum? Läs ovan igen.

    Det är därför en iskrigare är här, av ideologiska skäl.

    Jag är faktiskt inte helt säker på att jag förstår din frågeställning/kommentar? Kan du kanske omformulera den d,s,?

    Tack ändå för kommentar.
    JB

 7. Bra förslag! Så fick svenskar som for till Amerika jobba, för mat och husrum. Man jämför ju gärna med amerikafararna och dagens massinvandring till Sverige.

 8. Vi pratar om ”invandrare” förr och nu.
  Skillnaden är enorm:
  De människor som har kommit till vårt land från Finland, Grekland och de Baltiska länderna är ju våra grannar och har, i huvudsak, samma eller liknande kultur som vi har.
  De individer vi importerar nu är från länder med helt annan kultur, många av dem är t.o.m. muslimer.

  Jag har aldrig hört eller läst att våra tidigare inflyttade grannar skulle haft för avsikt att ta över vårt land och att döda oss.
  I stället har de tillfört arbetskraft, utökade vänskapskretsar, kunnande och mycket mer.
  ”De är inte, sedan länge, ”de”, utan en helt naturlig del av ”vi”!
  Både vänner och arbetskamrater sedan och under många år har bekräftar det senare.

  Vilka av de invällande muslimerna är muslimer?

  Jag är rädd! — för muslimer!

 9. Jag tycker det ser ut som ett typiskt nysvenskt bostadsområde, folktomheten beror på att bilden är tagen på fredagen under bönestunden så alla(h) är i moskén.

  Så tolkar jag bilderna.

  • Kan inte stämma! Inga heltäckande gardiner för fönstren som hindrar utomstående från att titta in och dagsljus att leta sig in. Heltäckande gardiner(alltså ej så kallade stores, som är glesa vita gardiner) är en typisk indikation på mellanösternbesittare i lägenheten.

 10. Bra mycket bättre förslag än att bygga tältläger. Finns det fler sådana områden, blir ju migrationproblematiken genast löst: antingen tar migranter det och gör i ordning, eller återvandrar dit dom kom ifrån.
  Med tanke på kommande vintern blir det en väldigt snabb lösning…

 11. Håller med om att detta är ett bra förslag innan STÄNGDA GRÄNSER , NYVAL och som grädde på moset UTVISANDE av INVÄLLARE som INTE tillför landet något ekonomiskt.

 12. De resurser vi haft i Sverige har byggts upp av fattiga, hårt arbetande svenskar…

  Även våra ”gamla” invandrare som arbetat och betalt skatt här, reagerar mot det överbeskyddande omhändartagagandet av dem som kom efter 1975.

Kommentera