Våga vägra våld….

Från Eva-Maries Facebook

Våga vägra våld…Det har jag vågat i hela mitt liv, men sedan har vi verkligheten att förhålla oss till. Att försvara sig själv vid ett angrepp är varje mans och kvinnas rättighet, att vända andra kinden till är inte att rekommendera, för din egen skull. Jag har vid flertal tillfällen pratat med polismakten, både på deras egen arbetsplats, ute på stan och även hemma i mitt hem om vad som egentligen gäller när man blir angripen av våldsmän eller angripen av våldsamma kvinnor.

Vad får man lov att göra när man finner sig stående bland våldsvänstern? Vad får man lov att göra då man finner sig vara ett mål för dem att skramla med stenfyllda petflaskor i öronen på sig för att man inte ska kunna höra på politiskt tal, då talarna är sverigedemokrater?

Demokratin fungerar så i vårt land att alla har yttrandefrihet och alla har rätt att lyssna på politiska tal hela tiden hur som helst och anarki råder i vår demokrati om talarna är sverigedemokrater, om talarna är sverigedemokrater och lyssnare är sympatisörer då fungerar det utmärkt för svensk demokrati att man inte kan höra.

Polismakten på plats vid SD-manifestationer i Malmö brukar arbete med mjuka metoder, man låter andra störa tillståndsgivna manifestationer, det har blivit en vana. Låt oss idag se ett annat förfarande, låt oss alla som vill lyssna ges möjligheten så som vi enligt grundlag har rätt till.

Sedan har vi det med våldet i vårt land och i vår stad Malmö. Vi är många som vågar vägra våld, men vi som vågar vägra våld är ju vi som de facto inte tar till våldsamheter. Dagens manifestation mot våld handlar nog mer om att vi som är som vanligt folk är jääääävligt trötta på allt våld i samhället.

Vi är trötta på en regering och riksdagsledamöter som inte ser till vårt folks bästa, vi är trötta på att se vårt land bli ett likadant inferno som delar av världen är, vi är trötta på att förflyttning sker av all världens oroshärdar till vårt land. Vi är nu så oroliga över hur vår nation ska kunna fortleva som ett land utan krig.

Då för några år sedan som en helt vanlig samhällsengagerad medborgare blev jag attackerad av två kvinnor från våldsvänstern mitt under en manifestation mot kriminaliteten i Malmö, jag fick ingen hjälp där på plats men jag gjorde ett besök på polisstation dagen efter. Vad får man lov att beväpna sig med, vad får man lov att göra för att försvara sig. Alla har rätt att försvara sig, man behöver inte vända andra kinden till, stå upp för dig själv och stå upp för dina barn.

“Brottsbalken 24 kap. 1§ Om allmänna grunder för ansvarsfrihet:
Rätt till nödvärn föreligger mot: Ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person eller egendom, den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtas på bar gärning, den som olovligen trängt in i eller försöker tränga in i rum, hus, gård eller fartyg eller den som vägrar att lämna en bostad efter tillsägelse. Lag ( 1994:458).

Kommentarer: Om du gör någonting i nödvärn är det inte straffbart såvida du inte använder mer våld än vad som krävs.”

Så vad fick jag då för svar på polisstation Gullviksborg (som är nedlagd nu för att tillgängligheten ska bli bättre) på min fråga om vad man får lov att göra när våldsvänstern skramlar med stenfyllda flaskor en centimeter från öronen på folk. ”Du ska säga till dom som skramlar lugnt och fint två tre gånger, och om dom inte slutar då, då har du rätt att ta flaskorna ifrån dom”

Så govänner nu vet ni det, när vi om en stund träffas på Stortorget i Malmö vänder vi inte andra kinden till utan pratar lugnt med våldsvänstern och ber dom snällt att sluta sabba demokratin.

LYCKA TILL, VI SES!

Vid pennan, Eva-Marie Olsson, Malmö

***

-Pettersson tillägger att Sverigedemokraterna har fått tillstånd för en demonstration på Stortorget i Malmö mellan klockan 12 och 13 på idag, lördag.

Fler än 2 000 personer har uppgett på Facebook att de kommer delta vid en demonstration för att stänga Sveriges gränser. Manifestationen är tänkt att börja i anslutning till Sverigedemokraternas demonstration på Stortorget i Malmö, för att sedan ta sig till motorvägen vid Öresundsbron och där rent fysiskt blockera infarten till Sverige, enligt det Facebook-upprop som publicerats.
Polisen uppger att man känner till planerna, men att myndigheten kan hantera den situation som eventuellt skulle uppstå.

8 thoughts on “Våga vägra våld….

 1. Bra initiativ, vad blev det av det hela ?
  Vi är världens mest kuvade folk efter ett par andra diktaturer !

 2. Slog över kanalerna och hamnade på välgörenhetsgalan,
  orkade bara se ett litet tag, för att konstatera att dessa
  artister gör inte detta för att dom tycker speciellt synd om
  flyktingar, dom gör det enbart för att marknadsföra sig själva
  och visa upp sitt godhetstryne, det är bara så falskt och
  genomskinligt!

 3. En man ringer polisen i ett brådskande ärende
  -Hej, är det polisen?
  -Ja
  -Jag har inbrott i mitt garage, jag kan höra hur de rör sig där inne just nu
  -Vi har tyvärr inga bilar tillgängliga
  -Men jag HÖR DOM JU! Dom är här nu!
  -Du får fylla i en polisanmälan på vår hemsida

  Han lägger på, väntar en liten stund och ringer sen upp igen.
  -Ja, hej, jag ringde nyss och rapporterade ett inbrott, var det dig jag pratade med?
  -Ja
  -Ville bara berätta att jag sköt ihjäl tjuvarna själv så ni behöver inte komma länge.
  -Va! Vad säger du!??!

  4 minuter senare stannar 3 polisbilar med tjutande sirener vid mannens hus. Poliserna stormar in i garaget och kan där ta tjuvarna på bar gärning.
  En märkbart irriterad konstapel går in till mannen
  -Jag trodde du sa att du hade skjutit tjuvarna?
  -Och jag trodde ni sa att ni inte hade några bilar?

 4. Det skall bli intressant att läsa medias rapportering av SDs demonsration.
  När våldsvänstern vandaliserar, misshandlar eller på annat sätt medelst olagliga handlingar försöker hindra yttrandefrihet brukar det kallas “demonstrationer” och “protester”. När andra grupper uppför sig på detta vis så brukar det kallas upplopp eller kravaller…

  Kan vara bra för alla att veta sina rättigheter. Förstår inte riktigt varför nödvärnsrätten och envarsgripande inte ingår i skolan. Inte många verkar veta att vem som helst får gripa någon som på bar gärning tas när denna begår ett brott som har fängelse i straffskalan. Frihetsberövning får ske och du har rätt att göra vad som krävs för att fasthålla personen tills polis anländer.

  T.ex om du fotar någon och denna gör utfall mot dig och försöker ta din kamera så har du dels rätt att värja dig och dels rätt att gripa personen.

 5. Glöm inte att manifestera på bron genom att köra sakta. Som de franska bönderna brukar göra. Kostar en bro- eller båtöverfart – men det är en piss i Mississippi jämfört med vad invällningen kommer att kosta oss.

Kommentera