SVT startar matsajt med hjälp av 17 medarbetare men utan tv


Nu lanserar det statliga puplic service-bolaget Sveriges Television en helt ny matsajt utan tv-innehåll, men med samma recepttjänst som mängder med privata aktörer redan erbjuder.

2015-09-28_0752

Public service-bolagen får över åtta miljarder kronor från radio- och tv-avgiften och bläcket har knappt torkat på Myndigheten för radio och tv:s rapport om hur public service-bolagen påverkar marknaden, förrän vi får läsa om en helt ny matsajt – inte ett nytt teveprogram! – som blir en direkt konkurrent till kommersiella aktörer.

Få verkar ha uppmärksammat att SVT alltså fortsätter att göra annat än tv, och dessutom gärna sådant som utmanar och försvårar för privatägda, oberoende medier.

”Det är rätt uppenbart att SVT fullständigt struntar i det faktum att regeringen 2010 beslöt att införa en så kallad förhandsprövning av nya tjänster från public service-bolagen. Granskningen skulle säkerställa en bra balans på marknaden, men inte en enda gång har SVT begärt en sådan förhandsprövning.”

SVT.se/recept har 5 000 recept, allt gratis för besökaren men inte ett enda tv-klipp.

Enligt SVT:s internttidning Vi på tv – en titel som väl allt oftare är rätt missvisande om man ser till tevejättens produktutveckling i andra medieformer – har hela 17 personer från SVTi samt redaktionen för ”Go´kväll” och webben i Umeå tagit fram den nya matsajten. Det är inte dåligt med resurser på ett svenskt mediebolag som har svårt att producera intressanta TV-program och opartiska nyheter.

-Pettersson undrar om det verkligen är SVT:s uppgift att lägga stora pengar på en receptsajt som det redan finns tretton på dussinet av och som inte innehåller någon TV…

Så säger du upp din TV-avgift


3 responses to “SVT startar matsajt med hjälp av 17 medarbetare men utan tv

 • Pica pica

  Jag är nästan glad att min TV brann. Ringde Kiruna för att säga upp licensen (nyligen betald) men fick beskedet att det inte gick så länge som det fanns någon rest av den kvar? Nåväl, fick hjälp att köra iväg den.

  Vad jag sett hos vänner och grannar så översvämmas utbudet av alla sorts matlagningsexperter, senast en urusel Robert Aschberg. Dessutom ett antal superbantningsprogram. Inget av detta betraktar jag som underhållning värt en svindyr TV-licens. Nyheterna ska vi inte tala om. De kan numera kallas propaganda om borde betalas av vissa partier.

  Gilla

 • Björn

  Gamla goa SVT! Oberoende härligt fri television! *IRONI*

  Gilla

 • Mary Agnes

  Problemet med socialism, är att andras pengar förr eller senare tar slut.

  (Margaret Thatcher)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: