Palestiniernas president ”Vi välkomnar varje droppe blod som spills”


MELLANÖSTERN. Den 30 oktober 2014 tog regeringen ett av sina första stora beslut och erkänte staten Palestina. Syftet med Sveriges erkännande är att bidra till målet att Israel och Palestina kan leva sida vid sida i fredlig samexistens, enligt utrikesblondinen Margot Wallström och fortsatte med att dagens erkännande är ett bidrag till en bättre framtid för en region som alltför länge präglats av frusna förhandlingar, förstörelse och frustration.

Utrikesministern fortsatte med att säga att Sverige ville ge sitt stöd till de moderata krafterna bland palestinierna, som exempelvis den palestinske presidenten Mahmoud Abbas och som uppmuntran fick palestinierna sitt bistånd tredubblat.

Nåväl, det har snart gått ett år sedan detta bidrag till freden och nyligen höll den den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ett tal som vad jag vet inte uppmärksammats av regeringen eller hatmedia i Sverige.

Översatt utdrag av Mahmoud Abbas uttalande i palestinsk tv: ”Vi välsingnar dig; vi välsignar Murabitun och Murabitat. Vi välkomnar varje droppe blod som spills i Jerusalem. Detta är rent blod, blod på väg till Allah. Med Allahs hjälp kommer varje martyr till himlen och alla sårade kommer att få sin belöning.

Alla deras steg – vi kommer inte att tillåta dem. Alla dessa enheter – Al-Aqsa är vår, den Heliga gravens kyrka är vår, allt är vårt. De har ingen rätt att vanhelga dem med sina smutsiga fötter”.

Trots att Abbas många gånger tidigare hyllat terrorister och våldsverkare som hjältar och regelbundet uppmanar till våld med alla tillgängliga medel menade Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) i en interpellationsdebatt förra hösten att Mahmoud Abbas tillhör de ”moderata krafterna”. Hon försvarade då regeringens beslut att erkänna en palestinsk stat.

Wallström menade att trots de exempel som finns på att Mahmoud Abbas agerat odemokratiskt så tillhör han den grupp som Sverige ska stödja ”även om man ibland använder retorik vi inte tycker om”.

Det styrande partiet Fatah är förresten socialdemokraternas systerparti på Västbanken och det representeras av president Mahmoud Abbas.

-Pettersson undrar varför Sverige konsekvent väljer de sämsta alternativen och dessutom kallar dem moderata…


6 responses to “Palestiniernas president ”Vi välkomnar varje droppe blod som spills”

 • Ahmed

  Enligt profeten Muhammed så är varje person med tjockt mustasch en eldyrkare i praktiken, så Abbas är en eldyrkare,han älskar blod och terror, ska han säga! Hans profet förnedrar hans mustasch enligt en hadith från muhamed al bukharis samling. Han är en gammal märklig typ han.

  Gilla

 • Pica pica

  Skicka hem de muskulösa (gymtränade) palestinierna som tältar i protest i Malmö så de kan hjälpa Abbas.

  Gilla

  • Tony

   Jag tycker att Ali 1948 ska sörja för dessa ifall dom
   blir kvar här, det finns inga asylskäl för dem, även
   om Israel med jämna mellanrum smörjer upp
   Palestinierna, därför att det är dom själva som
   Mopsar upp sig mot en övermäktig granne som
   bara önskar att få leva ifred!

   Gilla

 • angelicaplacet

  Socialdemokraterna lovade att barnbidraget skulle höjas med hundra kronor – som hade räckt till vintervantar åt svenska barnen,men istället gav man bort dessa pengar 1.5 miljarder till Abbas.Socialdemokraterna hade inte ens nämnt i deras valprogram för väljarna att dom tänkt utlysa Palestina som stat och ge bort pengarna innan valet som var det första regeringen gjorde efter valet.

  Gilla

 • Joy

  De vidriga människorna öser vår regeringen miljarder över. Det är sanslöst, ett hån mot oss svenskar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: