Modeller med slöja


H&M och Åhléns har visat sin nya höstkollektion och i den visas kvinnor i slöja upp.

”Åhléns är ett varuhus för alla och det vill vi visa i vår kollektion”, säger varuhusets marknadschef Lina Söderqvist.

Bilan Osman, som vi på Petterssons känner till, tycker att varuhusen agerar rätt. Bilan som började bära slöja för några år sedan, gjorde detta för att visa sin religiösa tillhörighet och för att hon anser att kvinnors kroppar används som sexobjekt. Med denna motivering bevisar hon två saker. Det är alltså religionen som påtvingar kvinnor deras slöja och omgiven av muslimska män lever hon i tron att alla män ser kvinnor som objekt.

Devin Rexvid, doktorand i socialt arbete, menar å sin sida att slöjan är ett kvinnoförtryckande plagg och att normalisera denna är ett hån mot de kvinnor som tvingas bära den i offentliga rum.

Bilan avslutar med en något märklig förklaring. ”Det är inte religion som förtrycker människor, det är människor som förtrycker människor och som använder religion som ett verktyg”. Är man historiskt intresserad, kan man med lätthet konstatera att religionen har förtryckt människor i århundraden och att religionen ligger bakom mycket av det elände världen upplevt.

Källa: SVT

I somras kunde vi i både svensk och internationella medier läsa om kvinnor i Iran som kastade av sig sina slöjor för att få känna sig fria och de hyllades världen över för sitt mod. Bilan tycker det är viktigare att visa sin religiösa tillhörighet och hindra mäns lustar, men i muslimska länder vill kvinnorna något annat.

Skärmklipp

I den norska dokumentären ”Det muslimska brödraskapet” förklarar den egyptiske författaren Gamal al-Banna, bror till Det muslimska brödraskapets grundare Hanna al-Banna, hur det ligger till.

1

3

2

al-Banna fortsätter med dessa ord.

”Idag bär muslimerna i Europa hijab för att visa att de är annorlunda. Det är dumheter. Lever man i ett visst land måste man anpassa sig till landets seder och traditioner”,

I dokumentären får vi också se utvecklingen, eller som många anser, avvecklingen på kvinnosynen i muslimska länder.

4

5

6

7

Förklaringen kanske finns i denna text.

9

Åhléns och H&M anser alltså att muslimska kvinnors klädsel i Sverige ska hyllas, men har uppenbart inte lyssnat på de verkliga orsakerna till att denna medeltida klädsel åter blivit populär hos kvinnor som tillber Allah.

Avsnittet i dokumentären där kvinnors klädsel förklaras, kan ses här.

Ps. Får jag tillåtelse, eller om personen i fråga själv vill berätta, kan jag inom en snar framtid publicera ett intressant blogginlägg som beskriver verkligheten bakom muslimska kvinnors tvång att bära hijab.

 


22 responses to “Modeller med slöja

 • Peter Skoglund

  Mona Walter har mejlat Åhlens kundservice angående försäljningen av scarfen som de valt att klä modellen i. Då på samma sätt som muslimska kvinnor bär hijab.

  Läs hennes brev….

  http://monawalter.blogg.se/2015/september/ahlens-kundservice.html

  Mona har även blivit borttagen från Facebook.

  Läs om det här….

  http://monawalter.blogg.se/2015/september/jag-ar-borttagen-fran-facebook.html

  Gilla

 • Galten

  Här är några som definitivt inte spökar ut sig som vandrande sopssäckar, skall bli intressant att se om det blir någon reaktion hos de pilska och lystna skäggegubbarna.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/med-bara-brost-for-lika-rattigheter/

  Gilla

 • CarinaFina

  Skriv, protestera, följ Mona Walter i kampen mot smygislamiseringen!
  http://soldatmamma.blogspot.se/2015/09/skriv.html

  Gilla

 • Pica pica

  Jag tror att det är som han sa i videon, islamisternas logo-type idag. Detta använder de kvinnorna till i väst för de är ju inte så mycket värda i alla fall. Sen inbillar de sina kvinnor att det är nödvändigt att bära hijab för att visa att de är rena och fina kvinnor.
  Antingen det sker med tvång eller inbillning så är det allt fler muslimska kvinnor som inte köper det – de som kan tänka. Bilan Osman hör inte till dem.
  Att svenska kvinnor, bl a politiker som Mona Sahlin tar på sig en hijab blir verkligen motsägelsefullt. Islamisterna måste skratta bakom hennes rygg för hon blir varken ren eller fin i deras ögon om hon så klär sig i burka.
  Fråga kvinnorna i Kairo, i ”djungeln” vid Calais eller flyktinglägren i Hessen om de undgår våldtäkt genom att klä sig i hijab.

  Gilla

 • Pensionären

  Buttericks har slutat sälja nicabs, hijabs och liknande. De är inga skämtsaker längre.

  Gilla

 • Joy

  Affärer är affärer, mammon talar!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det bevisar att de som använder slöja i sverige börjar få det bättre ekonomiskt alt att de som är nyanlända är mer ekonomiskt välbärgade. Företaget har gjort bedömningen att dessa mängder av människor har stor betydelse för den framtida vinsten. Så spiller statens medel över på redan rika företagare. Vad slöjan betyder för kvinnor och barnarbete är inte det som i första hand styr påslöjandet.
  Hade de varit intresserade av att hjälpa kvinnor och barn hade de i stället delat med sig av vinsten.

  Gilla

 • Stefan K

  Observera följande ord från Lina Söderqvist:
  ”Åhléns är ett varuhus för alla och det vill vi visa i vår kollektion”.

  Helt ärligt Lina. När visade ni upp rejält överviktiga män och kvinnor i er kollektion? När visade ni upp (förlåt uttrycket) fula människor i er kollektion? När visade ni upp socialt utslagna människor i er kollektion?

  Ni har aldrig gjort det och det måste väl då innebära att Åhléns inte är ett varuhus för alla?

  Gilla

 • Ahmed

  Jag ogillar förslaget! Men det bevisar att hijaben har snarare utvecklats till ett mode plagg, istället för en seriös religiös plikt, de tycker jag är bra eftersom det bevisar att islam snart kommer att dö ut. ”Sharian blir oseriös under tiden som går och det tycker jag är positivt”.

  Gilla

 • Peter

  De som förespråkar Sharia lagar i Europa är ett hot mot demokratin och skall behandlas så.

  Gilla

 • Peter Jacobsson

  Muslimerna i Sverige påminner mycket om Mp. En liten grupp (väldigt liten minoritet) med väldigt mycket makt. Hur sjutton har det kunnat bli på det viset? Hur tänker majoriteten av svenska knallhattar i ledande ställning när man skänker bort Sverige till muslimer och miljöpartister? Jag bara undrat.

  Gilla

 • Galten

  One step at a time…

  Gilla

 • Blodsven

  Idiotin vet inga gränser. Denna korkade marknadschef åkte åt helvete på nolltid i min värld….

  Gilla

 • Björn

  Ytterligare en anledning till att aldrig sätta min fot hos vare sig Åhléns eller HM!

  Gilla

 • Karin Svensson

  Dags att bojkotta HM!

  Gilla

 • white lady

  Det är beklagligt att se hur de svenska klädaffärerna lägger sig platt framför islam. De legitimerar kvinnoförtryck i Sverige! Hur ska det gå för svenska kvinnor i (alltför nära) framtiden då? Ska vi alla bli tvungna att bära de hemska och kvinnoförnedrande plagg på huvudet? Vad ska hända med jämställheten i Sverige?! Hjälp!!!!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Pratade en gång med en kvinna som skulle resa tillbaka till Iran, hon hittade INTE sin hijab (huvudduken) och var mycket orolig, om hon inte bar den när hon landade i Theran fanns det risk att hon blev arresterad.
  De som är för hijab är för koranen och sharialagar!
  Kusliga framtidsutsikter för vår demokrati och mänskliga rättigheter. Den här kvinnan jag pratade med hittade sin hijab och blev då väldigt lättad….SKRÄMMANDE att vilja ta detta till Sverige!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Åhlens och H&M är inte mina köpställen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: