S ljög i valrörelsen – det blir ingen höjning av barnbidragen


INRIKES. En höjning av barnbidragen med 100 kronor var ett av Socialdemokraternas prioriterade vallöften. När Stefan Löfven och den övriga partitoppen innan valet i början av september 2014 presenterade partiets valmanifest sade partisekreteraren Carin Jämtin så här:

– Ett ytterligare steg som vi vill göra för att stärka barnfamiljers möjlighet att ha ett bra liv är att höja barnbidraget med 100 kronor per månad från och med den första januari nästa år.

Men något förslag om höjda barnbidrag fanns inte med i den rödgröna regeringens första budget i höstas. Och Socialdemokraternas vallöfte kommer heller inte att uppfyllas under 2016, uppger nu Ekots källor.

När finansminister Magdalena Andersson på måndag morgon offentliggör budgetpropositionen finns inga pengar avsatta till en höjning av barnbidraget – en reform som skulle kosta ungefär två miljarder kronor.

Det betyder att barnbidraget ligger kvar på samma nivå – 1050 kronor i månaden – även nästa år.

-Pettersson inser att andras ungar är viktigare än våra barn…


16 responses to “S ljög i valrörelsen – det blir ingen höjning av barnbidragen

 • Grune

  Det finns väl INGENTING som inte den apan ljugit om.
  Frågan kvarstår. Hur vet man om Löven ljuger?
  Han rör på munnen!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Sossarna brukar fråga mig varför inte jag blir politiker som har så mycket åsikter. Nu går inte det för att JAG är en ärlig människa. Som sådan platsar jag inte hos dagens S. Hycklare är vad dom är. Att dom inte skäms.

  Gilla

 • Vigor

  ”- Ett ytterligare steg som vi vill göra för att stärka barnfamiljers möjlighet att ha ett bra liv är att” inte höja barnbidraget som utlovat, höja bensinpriset trots att vi lovat att inte göra det och sänka rut och rot rejält. Allt detta sammantaget tror vi i regeringen kommer stärka barnfamiljerna ordentligt!

  Gilla

 • Observator X

  Klart att de ljuger, de är ju politiker. Hur skulle de annars kunna erövra den ”politiska makten”?
  Alla ljuger, oavsett färg. Det är så det fungerar. Allt blaha om att ändra riktning, förbättra, nya jobb, höja bidrag…smörjolja till maskineriet. Inget annat.

  Gilla

 • volse

  Vänsterdiktaturen monterar ner välfärdssystemet ytterligare!
  Fattigpensionären får 50kr mer per månad, avfiften för hemtjänst höjs med 250kr per månad, utebliven höjning av barnbidraget, SJ bokstavligen rånas, inte ens hälften av de vanvårdade barnhemsbarnen fick sin skitersättning om 250000kr!
  Samtidigt lyfter fd statsråd och riksdagsmän rejäla fallskärmar. Och asylmottagandet bara ökar, ökar och ökar!
  Att vara Europas asylmottagning och socialkontor kostar och vi har bara sett början. År 2018 känns avlägset…

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hade Socialdemokraterna inte utlyst Palestina som stat och givit bort 1,5 miljarder kronor direkt efter valet så skulle alla banfamiljer fått höjt bidrag.

  Gilla

 • Erik

  Skall man gynna barn till arbetande svenskar avskaffar man barnbidraget och sänker skatterna. Barnbidraget är i nuläget en skatt från svenskar till fertila invandrare.

  Gilla

 • Involuntarium

  Om allianspartierna håller DÖ vid höstbudget omröstningen, då är De antagligen DÖ:a!!! Vem röstar på partier som uppenbarligen inte har tillräckligt stor integritet att stå upp för sin egen politik? Alliansen har lagt sig platta och krälar för V, MP och S!

  Vi närmar oss nyval, Löfvens dagar vid makten är snart ett minne blott! En parentes i Sveriges historia!

  Alliansen börjar se lika fluriga ut som V, MP och S! Hur kan tio, femton procent få styra Sverige?

  Gilla

 • Göran Lundbom

  Som om det skulle vara det enda vallöfte som de svikit? Minst lika illa är det väl med vallöftet om att inte höja bensinskatten? Men som man nu höjer, för att tillfredsställa landsbygdshatarpartiet, klorofyllbolsjevikerna i MP.
  Ett förslag till Pettersson: Gör en sammanställning av alla de svek som den nuvarande regeringen stått för! Det blir en lååååång läsning, men man får försöka ta sig igenom den…

  Gilla

 • mari

  Behovspröva barnbidraget o öronmärk pengarna till fattigpensionärerna.

  Gilla

  • Uppgiven

   Precis, behovspröva barnbidraget och anpassa det till de verkligt behövande barnfamiljerna eller pensionärerna.

   Det talas mycket nu om ränteavdrag som gynnar de rika, men vad gör då ett barnbidrag som kan sättas in på barnets konto tills det blir vuxet och då fritt använda?
   Det om något är väl att gynna de rika.

   Gilla

  • Grune

   En skarp varning för denne man!!!!!!!
   Han har så mycket muslimskit i sitt huvud så de två hjärceller han har kan inte kommunisera med varandra.

   Gilla

 • Björn

  Det är en fråga om prioriteringar. Denna regering prioriterar annat (läs flyktingmottagande) än svenska barn. Man höjer nog barnbidraget 2018 som är ett valår. Gäller ju att ha riktigt mycket valfläsk att ta till då.

  Gilla

 • Kurt

  Någon som är förvånad?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: