SF Bio behöver väktare vid premiär. Filmen lockar en viss typ av publik

När filmen ”Straight outta compton” hade premiär på bioduken i Sverige i fredags kallade SF in förstärkning, rapporterar P3 Nyheter. I dörren till biosalongen stod en väktare och rev besökarnas biljetter. Anledningen till det ska ha varit att det var just filmen ”Straight outta compton” som visades. Filmen handlar om hiphopgruppen N.W.A, som bildades i Los Angeles i slutet av 1980-talet. Gruppen blev stilbildande för det som kom att kallas ”gangsterrap”.

– Vissa filmer lockar en viss typ av publik, därför valde vi att ha en väktare på den här föreställningen i Malmö, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio, till P3 Nyheter.

Han menar att väktaren var där på grund av ”filmens innehåll” och för att det skulle komma mycket folk. – Filmen har ju ett hiphopbudskap och är bland annat kritisk mot polisen. Vi fick information om att visningar i andra länder haft en viss typ av publik som inte betett sig som man kanske borde i salongen. En publik som kanske inte är så van att gå på bio, säger Thomas Runfors.

P3 Nyheter har även pratat med en besökare som reagerade på att det var en väktare som rev biljetterna i fredags. – Det känns löjligt att de tror att bara för att det är en hiphopgrej så skulle det bli våldsamt. Känns lite som klubbägare i Stockholm som inte vill spela hiphopmusik för att locka fel folk, säger besökaren till P3 Nyheter.

-Pettersson säger att det är invandrargängens totala brist på uppfostran och respekt som gör att det behövs vakter på bibliotek, biografer, badhus, akutmottagningar osv. Stoppa invandringen i stället…

4 thoughts on “SF Bio behöver väktare vid premiär. Filmen lockar en viss typ av publik

  1. Invandrargäng och Invandrargäng, varför inte säga som det är, det är muslimer. Inte förnipppar man våldsamma invandrare med spanjorer, kineser, koreaner, thailändare, polaker etc. Det är de vanliga människorna som skapar problem – MUSLIMER.

Kommentera