Studenter ut, ensamkommande in


I en tid när svenska studenter förtvivlat letar lägenheter för att kunna fortsätta sina studier, väljer fastighetsägare att prioritera nyanlända afrikaner och araber.

Fastighetsägaren Bernhard Lebourne, 43-årig Brommabo,  har valt att teckna ett kontrakt med Norrköpings kommun som innebär att han ställer 14 lägenheter till förfogande för ensamkommande afrikaner och araber.  Redan i maj sade Lebourne upp kontraktet med Studentbo som hyrt ut lägenheterna till studenter.

Studenterna erbjöds dock lägenheter i samma fastighet, men mindre än de man tidigare erhållit. Redan har ett antal ensamkommande flyttat in och genast visade hyresvärden vilka han prioriterar. Inte nog med att studenterna tvingas flytta ut och erbjuds mindre lägenheter, man får heller inte använda det gemensamma köket av ”trygghets- och säkerhetsskäl”.

Roger Käll från socialnämnden känner till fallet, men säger sig inte ha förstått att detta skulle få de konsekvenser som nu visas upp. Lars Stjernkvist (S) påstår att han inte känner till fallet, trots att kommunen skrivit ett avtal med Bernhard Lebourne.

Vad fan är det som pågår i Sverige?

Källa: NT

Samma dag och i samma stad, står 40 vänsternissar och propagerar för att ännu fler flyktingar ska få komma till Sverige. Arrangörer var Asylgruppen och Ett Norrköping för alla.

Bernhard Lebourne gör hellre jättevinster på asylsökande än hjälper svenska studenter med bostäder, men Leborne var i blåsväder redan förra året, när hans bolag Lebourne Real Estate AB hyrde ut lokaler till Hells Angels.

Skärmklipp


10 responses to “Studenter ut, ensamkommande in

 • Uppgiven

  Man får verkligen hoppas att mediepolitikerna har rätt i att det kommer högutbildade till Sverige i dessa oändliga koloniseringståg, för hur ska svenska ungdomar kunna utbilda sig på våra större studieorter när inga bostäder kommer att finnas till dem?

  Hörde häromdagen någon säga angående den eventuellt tvingande lag om att alla kommuner måste ta emot kolonisatörer att om inga bostäder finns är det bara att bygga nya.

  Om det bara är att bygga nytt till dem som aldrig har och troligen aldrig kommer bidra med skattemedel till den svenska välfärden, varför har det då aldrig byggts nytt till våra äldre, eller våra unga eller de där emellan när behoven varit skriande?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Nya lagar för fastighetsägare pga invandringen:
  http://www.uvell.se/2015/09/12/socialisering-28327960

  Gilla

 • Grune

  Den här mannens samtliga företag skall omedelbart avvecklas och han skall försättas med näringsförbud.

  Gilla

 • TheMinimizer

  Hellre Hells Angels än Kebabryttarna.

  Gilla

 • TheMinimizer

  Logiskt att nästa steg blir att lycksökarna även får deras platser vid universitetet. Den utvecklingen finns redan i ett flertal länder. Glöm inte att vita män enbart utgör 4% av denna planet. Därför kan man demokratiskt t o m behandla oss som ohyra som ska bort,

  Gilla

 • ossie

  Inte konstig intäkterna är väl mångdubbla. Snart åker svenska hyresgäster ut från privata hus.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Hur kom B. Lebourne över sitt kapital från början? Hans inställning väcker frågor…

  Gilla

 • Trynbald

  Det är så mycket pengar involverade att några mänskliga hänsyn rörande några fattiga studenter är helt ovidkommande.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Samma i Landskrona

  ”Studentkorridorerna har fått en ny funktion: boende för ensamkommande flyktingbarn och -ungdomar.”

  ”Som på de flesta HVB-boenden för unga flyktingar bor bara pojkar här; den enda flickan nu placerad i Landskrona bor i familjehem.”

  Och TUSENTALS I SVERIGE BOENDE studenter saknar bostäder i Lund och Helsingborg.

  http://www.hd.se/lokalt/landskrona/2015/09/11/har-borjar-vagen-in-i-svenska-samhallet/

  Gilla

  • Joy

   Student korridorer i Stockholm har hyst invandrare sedan -80- talet. Det är kanske värre nu och spritt i hela landet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: