Stäng

Kritik mot Rosling

När Hans Rosling framträdde i den licensfinansierade propagandakanalen möttes han av idel jubelrop och breda leenden i också andra vänstermedier. Tänk att svensk asylinvandring inte kostar pengar, men…

Redan dagen efter sågades Roslings framträdande av den invandrade nationalekonomen Tino Sanandaji och Rosling har sedermera bett om ursäkt för sina misstag, ursäkter som givetvis inte publicerats i den vänsterorienterade propagandakanalen. Det är dock inte bara Tino Sanandaji som sågar Rosling märkliga uttalanden.

Anna Dahlberg på Expressen använde i går rubriken ”Hans Rosling slirar om flyktingkrisen”. I ingressen till ledaren beskriver Dahlberg hur flera nu vill se helt öppna gränser, samtidigt som väldigt få vill ta konsekvenserna av en sådan politik.

Mediernas pågående opinionsbildning i frågan får sig en känga när hon ställer frågan varför ingen frågar sig varför syriska flyktingar som skapat sig ett nytt liv i Turkiet och Libanon plötsligt bryter upp och försöker ta sig till Europa. De senaste veckorna har också media ägnat sig åt en för t.o.m. svensk mått mätt, propaganda av sällan skådat slag, där politiker, kändisar, akademiker, resebolag, flygbolag m.fl. ryckts med i någon slags kollektiv masspsykos där regler sätts på undantag och ingen längre reflekterar över det faktum att alla framsidor har en baksida. Baksidan i detta fallet döljer medborgare från andra arabländer som köper falska syriska pass för att ta sig till Europa, ekonomiska migranter som absolut inte flyr sina länder p.g.a. krig och konflikter, samt tusentals terrorister och milismän som gömmer sig bland verkliga flyktingar.

Dahlberg pekar också på flyktingmottagandet i Syriens grannländer, som inte ens är närheten av samma generositet som Sverige visar upp. Hon glömmer dock att nämna de stenrika oljenationerna på den arabiska halvön som tar emot 0 flyktingar.

Störst kritik mot Rosling riktar dock Dahlberg mot två uttalanden. Bl.a. det att Hans Rosling tog flyktingsmugglarna i försvar och nästan jämförde dem med hjältar. Det andra märkliga uttalandet från Rosling var det om flygbolagens transportöransvar som han menar borde avskaffas så att flyktingar från världens alla hörn kan sätta sig på ett plan och ta sig till Europa. Rosling missar här att flygbranschen är bundna till ett regelverk som inte tillåter någon att flyga utan resehandlingar och giltiga tillstånd.

Tar man bort alla uppsatta hinder och förespråkarna för öppna gränser får sin vilja igenom, finns det lågt räknat ett antal tio miljoner människor som uppfyller kraven som asylsökande. Om Sverige nu går i spetsen för att avskaffa gällande regler och miljoner flyktingar söker sig hit, står bostadsmarknaden och välfärden inför sådana påfrestningar att den riskerar att kollapsa. De konsekvenserna har ännu ingen tagit på sig ansvaret för.

Källa: Expressen

Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna följer upp Dahlbergs ledartext.

Han tar också upp regeringens förslag att låna miljarder från EIB för att tillgodose de nyanländas behov av bostäder, minst 430 000 fram till 2020. Westerholm pekar mycket riktigt på att de bostäder man ämnar bygga inte är några enrummare som kommer att krävas. De familjer som nu anländer i tiotusentals är ofta barnrika och då krävs lägenheter på 3-4 rum, om inte mer. Med tanke på de kostnader nya bostäder medför, lär kostnaden bli ofantlig.

Efter åtta år har endast hälften av de nyanlända någon form av etablering på arbetsmarknaden och det innebär att en stor del är hänvisade till de bidrag som Försäkringskassan betalar ut. M.a.o. skulle regeringens politik för nya bostäder belasta skattebetalarna med bra många miljarder, varje år.

Precis som Anna Dahlberg pekar på, menar Johan Westerholm att känslor styr dagens asylpolitik, men hur många är medvetna om konsekvenserna av dessa och hur många är egentligen beredda att ta dem?

Källa: Ledarsidorna

 

4 reaktioner på “Kritik mot Rosling

  1. Såg på Agendan, hur kommer det sig att nu på en gång alla ”Högutbildade Raketforskare” inte ens ha utbildning för att klara av enkla Job? De nämnde att runt 50% av alla Kebab ingenjörer är så gott som analfabeter. Det sägs att dessa ha höjd bildningsgraden i Sörmland ett par snäpp.

    1. Vilken spark mot våra svenska barn och de som är föräldrar idag. Redan då jag hade mina barn hemma kom en uppsjö hatartiklar mot oss svenska föräldrar enbart för att dölja verkligheten runt den lilla invandring som fanns då på -90, början 2000-talet. Hur kan man bara hata sina egna och låtsas att analfabeter och klanstrukturer och islam är bättre än svensk demokrati.

      Jag blir så förb……

  2. Ja, men i massinvandringens spår har vi ju redan en samhällsupplösning i Europa, varför inte löpa hela linan ut?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: