Hans Roslings lögner om invandringen och dess kostnader


INVANDRING. Häromdagen satt Hans Rosling och blåljög om kostnaderna för invandringen på bästa sändningstid i Aktuellt.

I Aktuellts 21-sändning den 7 september påstår Hans Rosling att invandringen (asylmottagning) inte kostat statsbudgeten en enda krona, utan att allt finansieras genom att man tar 8 miljarder kronor från biståndsbudgeten. Det är ett hårresande och okunnigt påstående från Hans Rosling. Givetvis nappar Aktuellt studion på detta påstående och upprepar det.

Jag hoppas att den som såg inslaget eller ser inslaget i efterhand och gör det med öppna ögon och öron inser att det är hjälp i närområdena som gör mest nytta och som dessutom är mest effektivt. Något som också kan minska flyktingströmmarna!

Skall man undervisa programledare som Hans Rosling säger sig göra skall man veta vad man pratar om!

Den som tror på att asylmottagningen kostar 8 miljarder kronor är minst sagt naiv! I statens budget för 2015 för Migration och Integration är kostnaden ca 35 miljarder kronor. Om två veckor lägger den rödgröna regeringen fram sin budget för 2016 och jag misstänker att siffrorna är rejält justerade uppåt av S och MP. Det avser bara mottagningen, andra kostnader döljs på exempelvis Arbetsförmedlingen som har en budget på nästan 80 miljarder, varav e stor del av dessa miljarder går till invandrare.

Tino Sanandaji tillrättavisar, som så många andra gånger, medias lögner om invandringen och dess kostnader. 

Läs på Tino Sanandajis blogg

-Pettersson antar att professor Hans Rosling, som är oerhört kunnig ljuger medvetet av politiska skäl och media är snabba att haka på…


48 responses to “Hans Roslings lögner om invandringen och dess kostnader

 • ”Hela Sverige Skramlar-galan” blev ett totalt fiasko | Petterssons gör skillnad

  […] Nåväl, vi ska inte vara så negativa, under galan framförde professor Hans Rosling rena rama Sverigedemokratiska åsikter. Han tycker nämligen att vi måste se till att pengarna hamnar på plats i flyktinglägren hos UNHCR och att asylsökande måste ges möjlighet att söka asyl på plats. Sedan är det en annan sak att han fått kostnaderna om asylmottagningen helt om bakfoten… […]

  Gilla

  • Stenbock

   Pettersson:
   Kan också informera om att inrikesministern i Bayern igår kväll förklarade,att endast några ynka procent har möjlighet att få asyl.
   De absolut stora flertalet av de 10.000 som dagligen anländer till Tyskland,kan aldrig räkna med annat än,ett tillfälligt uppehållstillstånd.
   Tydligen använder sig Absurdistan av ett annat/eget regelverk !

   Gilla

 • Lena

  Det borde inte vara svårt att förstå, ju fler invällare ju fler tolkar, lärare , SFI- lärare, sjuksköterskor, läkare, kommuntjänstemän inom AF och försäkringskassan, socialtjänsten, advokater på grund av av alla mord, misshandel och rån, fler i räddningtjänsten, ambulansservice, saneringstjänsten, hantverkare för reparationer, polisen och polisen och polisen………………..

  Gilla

 • Lena

  Vet inte riktigt vad jag tror, dock är jag sedan många år rädd för de som i vuxen ålder leker med ”legobitar” och kulor om de inte leker med sina barn. Att vara dyslektiker är inte alltid ett handikapp, det bidrar ofta till att ”normala” i omgivningen känner sig osäkra !
  Min högst personliga åsikt !

  Gilla

 • Rikard

  Begrepp som religion & sexualitet finns inte i Roslings ”lego & äpple” uppvisningar! Han sa att när migranterna får pass här då sjunker deras födelsetal från 4 barn till 2. De kurder jag träffat har i Sverige fött fram minst 4 barn var! I muslimska länder är det dessutom lag på att avla i Allahs elr ngn annan MÖ Guds namn! Visserligen informellt men så är det! medan Sverige leder singelhushåll på planeten

  Gilla

 • anna

  Det syntes på honom att han var osäker.
  Påminde om Reinfeldt i sitt öppnahjärtantal där han stammade och hakade hela tiden.

  Gilla

 • farbror br

  Min pappa 76 år ringde och sa att på nyheterna säger de att invandringen inte kostat ett dugg.är du inte klok sa jag! De ljuger ju.självklart kostar invandringen massor av miljarder,sa jag.likadant när de säger att vi måste ta in utlänningar för våran åldrande befolkning.bullshit!! Det är lögn! Det har fungerat i Sverige under år tusenden.dessutom har vi en halv miljon arbetslösa.dessutom åldras väl för h-e importerNa också!? Vem ska försörja dem!?

  Gilla

 • Stenbock

  Med anledning att Absurdistan tager till sig vad som gällde i gamla DDR, kan vi nu förvänta oss yttrandeförbud för enskilda kommuner,i frågan om flyktinginvasionen.
  Ett sådant förbud trädde igår i kraft i Thüringen,som är ett av Tysklands bundesländer. I en skrivelse till alla kommuner klargjordes nu,att alla form av yttrande i ”flyktingfrågan” skall framöver endast ske från deras inrikesminister i Erfurt.Som ni kanske tidigare har läst i mina kommentarer ,
  är det en gammal kommunist,som välts till deras ledare !Än en gång inser man,att befolkningen inte lärt av tidigare misstag.

  Gilla

 • Tony

  Men bara för att man är nyhetsuppläsare på det
  kommunistiska SVT behöver väl inte uppläsaren
  bete sig som om han är dum i huvudet, det blir
  patetiskt när en gammal nyhetsförmedlare ler
  som ett barn när fullständigt tokiga och orealistiska
  uppgifter serveras av en som sägs vara bildad.
  Vet inte själv vad denne Rosling är bildad i för
  ämne, men inte är det i ekonomi !

  Gilla

 • Namn

  Hans påstår att Sverige tar pengar från biståndsbudgeten. Det innebär i så fall att Sverige ökar fattigdomen i Afrika vilket leder till att Afrikaner försöker fly över medelhavet till Sverige. Det är vansinnigt.

  Gilla

 • bent bartholdy

  Vad blir det nästa, om detta vansinne får lov at fortsätta? Kanske öppet krig mellan EU och MUSLIMIEN!!

  Gilla

 • Eric Sandström

  Herr Rosling, vår nye Arnstad?…

  Gilla

 • lofas!

  8 miljarder? ? Det täcker ju inte ens migrationsverkets kostnader per kvartal. .

  Gilla

 • Grune

  Efter att det framkommit att en ( 1 ) människa har dött i samband med dessa smugglar resor så visas inget annat på nyheterna i vare sig SVT eller TV4 så jag har slutat helt att titta på dom. Det är intressantare och mer givande att se ett debattprogram om sniglarnas sexvanor.

  Gilla

  • anna

   Nåja, nu var det även en frysbill med 72 uppsvällda lik som föregick den händelsen, men visst har du helt rätt ändå. Endast fanatiker fortsätter se på tevenyheterna. De flesta har tröttnat på provokationerna mot deras sunda förnuft.

   Gilla

   • Josef Boberg

    1996 förpassade jag TV´n dit där den hör hemma = soptippen, avbröt alla mina tidningsprenumerationer och stängde av radion.

    Det har jag aldrig ångrat.

    Gilla

 • Grune

  Den där Rosling är inte mer vetenskapsman än en apas högertumme.

  Gilla

 • mari

  Propaganda är Diktaturers Vapen Nr 1

  Gilla

 • BH

  Kan någon förklara för mig? När andra statsliga verk sprängar sina budget måste man spara, dra ner på verksamheten eller sälja ut av den. Migrationsverket gapar ständigt om pengar, och vips flöder guldet över dom. Är det differentierade lagstiftning som styr detta?

  Gilla

 • svensson

  Fick just ett sms från telenor om att ”vara god”och skänka pengar till invällningen genom B Westerberg (röda +) alla ska med ner i djupet, FY,
  skulle aldrig falla mig in att ens ge en ettöring om det fanns.

  Gilla

  • ossie

   Nej att bidra till Röda Korschefernas svinlöner finns inte på kartan, sen minns Barbro Felt som de tog livet av.

   Gilla

  • Tomas

   Bojkotta Telenor. Förr var de vettiga men på senare år har de blivit arroganta. De har genomfört ett bedrägeri mot mig och blåst mig på 750:- Troligen har jag också förlorat ett nummer som jag haft i 20 år. (De började som Europolitan ed.) / T

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat

    Håller med…-dessutom osmaklig propaganda som framställer svenska tjejer som lösaktiga horor!

    Gilla

  • Grune

   Pengar dill detta vansinne överlåter jag med varm hand att skänkas av de idioter som har bjudit hit dom.

   Gilla

  • anna

   Förra gången var det aftonbladet de ville sponsra! Tvi sa jag o sa upp.

   Gilla

 • Tony

  Att se Clas Elfsbergs belåtna min när Rosling framförde
  detta får en att må illa, Titta här Sverige tjänar pengar på
  massinvandring? Undrar om Rosling räknat in alla bidrag,
  rättssystem,tolkar SFI nerbrända skolor tusentals utbrända ‘
  bilar,Alla offrens sjukhusvistelser, vandalism osv osv som
  följer med en okontrollerad invandring.
  Men för att Svensken ska börja att reagera och eventuellt
  agera mot vansinnet blir inte förrän det har skett ett större
  dåd här i landet, där hundratals faller offer med död och
  lemlästning, tyvärr är det då försent!

  Gilla

  • Grune

   När Sveriges statskassa är tömd flyttar miljoner invandrare till något annat land och suger ut dom.

   Gilla

   • Uppgiven

    Men vad sker innan de flyttar?

    Dagens sprängningar, skottlossningar och bilgrillningar mm är nog bara en försmak om vad som kommer med tanke på hur våldsamma reaktioner några få reklamaffischer skapar.

    Tänk då hur reaktionerna kommer att bli när bidragen stryps och arbetskrav ställs…

    Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  GODHETSIDIOTERNA FÖR JUST NU EN MASSIV KAMPANJ FÖR ÖKAD MUSLIMSK MASSINVANDRING! IDAG SKA ETT STORT ANTAL VÄNSTERNZISTER DEMONSTRERA FÖR ÖKADMASSINVANDRING I STOCKHOLM!!!
  Nu tycker jag att vi som är SERIÖST EMOT massinvandringen ger Petterssonsblogg ett stöd på 100-500:-kr. Uppgifter hur du gör finns här på sidan!
  Vi skriver anonymt, vi SYNS inte, vi DEMOSTRERAR sällan, men vi måste stödja alternativmedia, det är vårt ansvar och skyldighet!

  Gilla

  • Förbannad

   Japps, ett litet bidrag på väg!

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat

    Vi måste….-har ännu inte skickat men ska de kommande dagarna göra det! Godhetsidioterna och vänsternazisterna demonstrerar – vi skriver anonymt här!
    Det minsta vi kan göra är att stödja bloggen, det känns futtigt men bättre än ingenting!

    Gilla

 • Maja Anokhina

  Professor i internationell hälsa… Hur kan han veta vad asylinvandringen kostar? Varför anses han ”oerhört kunnig” i ämnet?

  Gilla

  • Tony

   Han framför åsikter som passar etablissemanget, inte
   för att han har rätt.

   Gilla

   • Uppgiven

    Det hördes på Claes betoning av ”vetenskapsman” i presentationen av Hans rosing att inslaget var vinklat, och där ”vetenskapsman” var tänkt att imponera på tittarna och få dem att glömma bort att tänka själva.

    Att SVT sedan friskt raderade samtliga inlägg som ifrågasatte rosings fakta bevisade ytterligare vinklingen.

    Gilla

 • Galten

  O.t. En statslös palestinska med danskt medborgarskap vill avsäga sig det p.g.a. hur flyktingarna hanteras i Danmark. Nu vill hon ha ”asyl” i Sverige. Gå in och rösta!
  http://www.sydsvenskan.se/asikter/jag-overger-mitt-danska-medborgarskap-i-protest-och-frustration/

  Gilla

 • Förbannad

  Undrade vad det var för tomte som verkade psykiskt instabil på tv 4 på morgontv. Känns ju inte seriös för fem öre, är det en släkting till Arnstad och Ernman? Verkar ju inte bättre.

  Gilla

 • ossie

  Lögnerna står som spön i backen.

  Gilla

 • Trynbald

  Absurdistan landet med flest Bagdad Bob kopior alla kategorier.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Han har visst erkänt felet. Det kostar multi mycket mera än det han uppgav.

  Gilla

  • Trynbald

   Även om han har erkänt är skadan redan ett faktum.

   Gilla

   • Uppgiven

    Frågan är vem som skadats mest, SVT och media eller de invandringskritiska?

    SVT gräver sin grav djupare för varje dag som går när nästan alla personer och inslag de visar har ett dolt bagage som inte kommer fram i inslaget eller helt enkelt är faktaresistenta i sin tro på PK-ismen.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: