Annie & Jimmie


Annie Lööf och Jimmie Åkesson debatterade den arabiska flyktingkrisen i kvällens debatt.

Åter fick vi höra en politiker från det andra partiet, 7-klövern, deklarera att Sverige behöver alla flyktingar för att klara framtida välfärd. Förutom det faktum att också människor från andra länder blir sjuka och gamla, så anser Annie Lööf att det är bra att människor flyr. Det är så vi ska upprätthålla vår egen och kommande generationers välstånd. Bra att människor flyr…snacka om hjärtlöshet och hur skulle Sverige framtida välfärd då fungera om det inte fanns krig, konflikter och fattigdom?

Jag vill inte höra en politiker till som svamlar om att flyende människor ska rädda vår välfärd. Det är möjligen välutbildade specialister som söker sig hit som arbetskraftsinvandrare som är behjälpliga, inte asylinvandrare som flyr sina hemländer. Usch Annie, vilken människosyn.

1 ny person per 200 invånare tycker Annie vi ska klara. Vet Annie hur det ser ut runt om i Sverige, dvs utanför hemmets trygga vrå och det fina kontor där hon tillbringar många av dygnets timmar? Med tanke på alla de problem och den gigantiska kostnad svensk asylpolitik redan skapat, så bävar jag verkligen för den dag när 2 nya flyktingar per 200 invånare är ett faktum.

Annie Lööf tycker också att Jimmie Åkesson ska ta ansvar för den signalpolitik Sverige sänder ut i omvärlden. Varför? Sanningen är ju den att SD är det enda av riksdagspartierna som inte bär skuld till att Sverige genomgår en förändring vi knappt sett maken till historiskt sett.

SD har för närvarande 20-23% av väljarna bakom sig, C har 5-7% Eftersom inte 20-23% av Sveriges befolkning är rasister och definitivt inte fascister eller nazister, borde kanske Annie Lööf fundera på varför så många väljer SD framför C och varför ännu fler väljare anser att SD har en betydligt bättre invandringspolitik än C.

Annie beskyller också Jimmie Åkesson för att inte lägga fram förslag på hur integrationen ska fungera, vilken närmast har havererat. Jimmie uppger ju lösningen gång på gång. Det enda som kan och kommer att kunna fungera är att vi tar emot långt färre asylsökande än vi gör idag. Vilket också den turkiske invandraren Suat Cicek påpekade i en intervju med Aftonbladet redan 2004. Annie Lööf förespråkar ju öppna gränser och har utstakat ett mål där Sverige har 40 miljoner invånare. Varför då inte svara på hur du Annie vill lösa detta med jobb, bostäder och välfärd?

Källa: SVT


33 responses to “Annie & Jimmie

 • angelicaplacet

  Annie Lööf upprepar att Sverige förra året beviljade uppehållstillstånd till 44.000 personer inklusive anknytning.Men den uppgiften verkar inte stämma.

  Enligt Migrationsverket beviljades uppehållstillstånd till 110.610 personer inklusive anknytning om 42.214 personer.

  Gilla

 • Gahoo

  När majoriteten av invandrarna börjar förstå att
  dom är välkomna till Sverige av en enda anledning, då vill jag ha en ”ringside”
  biljett😊

  Förlåt jag glömde nämna anledningen:
  Upprätthålla och trygga ekonomin åt dom rikaste….”It’s all about Money”
  Precis som Lööf påpekade……;)

  Gilla

 • thojak

  För ”vissa” tycks det vara problematiskt, att inse omöjligheten med volymer vs plats för dessa. Det går helt enkelt INTE att få plats för [säg] 100 liter i ett kärl som rymmer max 10 liter. Svårt Annie Lööf, oder ?

  Gilla

 • Malmöbo

  ”Hur ska vi ta hand om de som REDAN är HÄR. Hur kan en politiker inte svara på en sån central fråga. Dåligt Åkesson, mycket dåligt.

  Gilla

  • Uppgiven

   Jimmie svarade på sätt och vis på frågan, om vi minskar invandringen kraftigt genom att ta bort de pullfaktorer som nu lockar 100 tusentals människor att söka sig till Europa och Sverige lösgörs enorma summor och resurser som kan användas till att ta hand om de som redan kommit samt den absoluta majoritet som befinner sig i oroshärdanas närområden.

   Att hjälpa 10000 där måste vara mer humant än hjälpa 1 här, och när oroligheterna upphör. Vilka ska bygga upp de krigsdrabbade länderna då när vi stulit alla med utbildning?
   För inte kommer en utländsk högutbildad person flytta tillbaka till sin ökengrotta efter att denne rotat sig i det svenska samhället med en månadslön som är ljusår från den i hemlandet under långt sämre förhållanden.

   Att fortsätta med den migrationspolitik som förts de sista åren dränerar både ekonomi och resurser för dem som redan är här, och försätter dem som kommer hit i en än värre situation.

   Annie talade om att vi klarar att ta hand om 1 flykting på 200 svenskar, ja kanske 2015, men 2016, 2017, 2018… ?

   Jag förstår att du gärna kallar mig och andra här på bloggen för rasister mm, men även du bör kunna räkna ut att fortsätter vi så här kommer greklands skuldsättning och ekonomiska problem vara en fis i rymden jämfört med den svenska. Och oroligheterna i mellanöstern ett bråk i sandlådan mellan 5 åringar jämfört med det som kommer ske i Sverige när ekonomin och resurserna är förbrukade och miljoner utlandsfödda som lovats guld och gröna skogar inser att de inte kommer få något av det där de sitter fast i ett utanförskapsområde svenska myndigheter inte vågar sig in i.

   Gilla

   • Malmöbo

    För argumentens skull säger vi att vi har stängt våra gränser och inte släpper in fler. Men det finns redan 100 tusen i sverige. Hur ska vi hantera de?
    Jag är också orolig för Sveriges framtid, hur ska vi klara av att bibehålla det välfärdssystemet som vi har om 50-100 år när vi väljer ”karriär ” framför bilda och skaffa åtminstone 2-3 barn/familj? Allt fler ”älskar” och lever med samkönade, våra äldre lever allt längre idag jämfört med för 20-30 år sen Tack vare medicinsk teknik.

    Gilla

   • Uppgiven

    Du tycker alltså inte att det är en lösning ( av flera nödvändiga ) att först stänga gränserna för alla utom de kvotflyktingar vi förbundit oss att ta emot ( ca, 2000 stycken? ) för att därigenom frigöra resurser till att ta hand om de som redan befinner sig i Sverige?

    Vad är ditt förslag?

    Att fortsätta låta 10 eller 100 tusentals ”flyktingar” ( nej, alla är inte flyktingar utan enbart ute efter ett europeiskt liv ) strömma in okontrollerat i landet samtidigt som vi förlorar kontrollen över allt fler områden, kostnaderna skenar och det saknas bostäder, skolor, hälsovård, jobb mm till de som redan är här är ingen lösning vilket fler inser för var dag som går.

    Och ju längre vi fortsätter med denna destruktiva naiva godhets och sticka huvudet i sandenpolitik, ju färre kommer vi att kunna hjälpa.

    Oavsett vad man tycker om alternativet eller förslaget att stänga gränsen för det stora flertalet migranter, så är det det enda rätta om vi vill behålla vår ”välfärd”.

    F.ö är det märkligt att ett land som så länge kämpat för att om inte utrota så minska fattigdom och misär i samhället, nu så ivrigt gjort en helomvändning och inför det på alla samhällsplan med hemlösa, kåkstäder, tiggare, fattigpensionärer, våld, stölder, miljöproblem mm.

    Gilla

   • Malmöbo

    Du gjorde som Åkesson, kretsade runt frågan utan att besvara den.
    Jag är ingen politiker, och politik intresserar mig inte mycket för varje politiker ljuger. Den som ljuger bäst vinner valet.
    Jag är en svensk medborgare som offrar mitt liv för Sverige.
    I min drömvärld vill jag:
    -Se till att inga mer vapen tillverkas, det gör att de inte testas på människor som de gör idag.
    – vi är vare sig om du gillar det eller ej beroende av olja och andra råvaror från tredje världen. Det är på deras bekostnad vi lever och har det bra. Förnybar energi är lösningen där. Alla krig är oljekrig .
    – om allt detta sker så kommer det inte finnas skäl till krig som gör att människor flyr för sina liv.
    Det löser nog många problem och därigenom den svenska migrationspolitiken.

    Gilla

 • Ellen

  När jag har sökt vård har jag inte sett en enda muslim eller invandrare som arbetar som sjuksköterska eller undersköterska. Det är bullshit att de behövs. Problemet är att lönerna är för låga så personalen flyr till Norge.

  Gilla

 • Trynbald

  Anders Danielsson säger att dom ensamkommande ofta placeras ut där det redan finns en släkting eller vän?
  Det innebär att dom släktingar som bor här kan ekonomiskt hjälpa till med finansieringen
  av ensamkommandebedrägeriet. Detta är något Annie Lööf måste känna till som en så ”aktad” politiker. Att hon maler på med samma retorik kommer att i framtiden visa sig ödesdigert.

  Gilla

 • pappasvenpappasven

  Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  MEN vi får ju 1 på hundra VARJE ÅRRRRRRRRRRRRRRRR

  Gilla

 • eugenecork

  …spelare i Allsvenskan kommer ”tids nog” tjata om
  att få bli värvade…bara de att övriga lagens spelare
  inte ens en gång platsar in i ett normalt div. 4 ö el.ens
  ngt korplag…löjets skimmer över hela anrättningen

  Gilla

 • Synonymen

  Hur man krossar ett fungerade land och omöjliggör ett fortsatt demokratiskt samhälle.

  “Folk förväntar sig att alla är lika, men folk som måste förhålla sig till svarta arbetstagare vet att det inte stämmer.”

  Sagt av James Watson Nobelpristagare 1962

  Något att fundera på för 7-klövern om de har som ambition ett fungerande Sverige om 20 år.

  Gilla

 • Hönsmamman

  16% av svbefolkn utlandsfödda dvs
  Av de 200 är 32 invandrare.

  Pga integrationens spridningseffekter är det alltså inte 1/200 utan 1/32 eftersom de nyanlända antas bli lika välintegrerade? Eller vilka är det egentligen de ska fördelas på? De som blir grannar? De som kommer att betala deras försörjning under de första 7 (?) åren? De som ska höra dem skrika på gator och torg? Hur ser tankemodellen för fördelningen ut? Vad är det man förväntas bidra med? Och vad tror hon att människor som säger ifrån kommer att bidra med? Kan en demokrati tvinga sina medborgare att orka mer än de säger sig kunna? Och betala för det? I sådana fall varför? För att en ”ledare” skall ha möjlighet att framställa sig som god i en omgivning som inte tolkar det som gott ändå? I andra länder förmår politiker rikta empati gentemot de egna medborgarna, vilket är rätt intelligent med tanke på att dessa väljer politikerna.

  Gilla

 • Pica pica

  Jimmie verkar vara på bettet. När Annie försökte skuldbelägga honom för alla flyktingar så sa han ifrån på studs att han inte kände sig ansvarig för deras flyktingpolitik.

  Gilla

 • Lena

  Lite humor före kudden, då sover man gott, godnatt.
  http://www.bonton.se/gallery.asp?id=1197&g=16-varavanldjur-gif&f=12

  Gilla

 • Rikard

  Sionisterna ingått avtal med Qatar Saudi & Kuwait om att de inte tar emot invandrare! Flyktingströmmarna dansar efter Israles pipa å Europa ska formas efter Usas inrådan

  Gilla

 • Svensk lösen

  Glömde skriva att ni bör ändra rubriken. Det är respektfullt att stava ett namn rätt, han heter Jimmie och inget annat. Gör om, gör rätt!

  Gilla

 • F.d. Socialen demokrat

  Återigen Annie Löf är en IDIOT!

  Gilla

 • Pica pica

  Var inte 1 på 200 räknat på fjolårets siffra med totalt 44.000 uppehållstillstånd? I så fall uppnår vi Annies mål redan i år. MV räknar med 74.000 i år. Är det inklusive ensamkommande barn och sen deras familjer?

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Nedskriven prognos ………..får nu skrivas upp.

   Antalet asylsökande stiger kraftigt och var i augusti 11 743.

   ”– Vi får nog gå tillbaka till Bosnienkriget 1992-93 för att hitta motsvarande siffror, säger Anders Westerlund, chef på Migrationsverkets omvärldsenhet. ”

   Migrationsverket räknade i sin senaste prognos i juli med mellan 66 000 och 80 000 asylsökande under hela 2015.

   Men enligt Westerlund, lutar det åt att den prognosen skrivs upp i höst.

   Gilla

  • Grune

   Till Ungern kommer 2000 flyktingar om dagen och samtliga är på väg till Sverige, så nästa månad har vi nog C:a 30 000 st nya innevånare som vi pensionärer skall försörja i Sverige och SD 30% mer av rösterna och passerar därmed 50%.

   Gilla

 • Svensk lösen

  Jag var lite orolig för att Lööf med sin pitbullteknik skulle ta över debatten men det blev precis tvärt om. Åkesson massakrerade henne och det var nästan obehagligt att se och höra. Att twittermobben fantiserar kan vi ta lätt på, det betyder ingenting. De skriver ju bara för varandra och ingen annan läser heller.

  Gilla

  • Borgwald

   Har inte sett debatten i teve, men det tycks i alla fall som att de referat som finns klart och tydligt beskriver att Annie Lööf fick Jimmie Åkesson svarslös. Därmed skulle hon varit den som vunnit debatten.

   Det är något som inte stämmer, men jag kan gissa att referaten inte är helt sanningsenliga.

   Gilla

   • Uppgiven

    Att säga att Jimmie varit svarslös och Annie vunnit debatten är som att säga att invandring är lönsam, d.v.s felaktigt.

    Jimmie var riktigt på hugget tyckte jag och Annie rabblade en massa strunt inte ens hon själv kan ha trott på.

    Gilla

 • Lena

  Bra debatteknik från Jimmie Å, han gör som drivna debattörer nu , låter sig inte avbrytas ! Nästa steg är att göra detsamma och dessutom kosta på sig att se glad ut.
  Jimmie går från klarhet till klarhet, han kommer med sin politik att vinna nästa val hoppas jag och många med mig, det är Sveriges enda räddning,tyvärr så blir det ett elände att reda ut men gruppen är ung och stark !
  Ni har ett vinnande koncept, kan inte gå fel.

  Gilla

  • thojak

   Håller med Lena. Förhoppningsvis (krav!) behåller resp. förfinar SD sitt/sina koncept och inte, vilket kan vara mkt lätt!, faller i ”fällan” att för att s.a.s. ‘komma in i värmen’ (vilken??) förändrar o/e ‘bleker’ ut vinnande konceptet(-en).
   Mvh/TJ

   Gilla

   • Lena

    thojak :
    Den faran är troligtvis över, SD känner att de har stöd från många olika grupper i vårt samhälle, lyckligtvis.
    För bara något år sedan så fanns det kanske en längtan ”att komma in i värmen” men alla utvecklas och inget är beständigt, det kommer att bli mycket bra !
    SD,s moraliska kompass är korrekt justerad.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: