Är det okej?


Vilka privilegier har egentligen journalister?

Om journalister anser det vara okej att oannonserat konfrontera människor i deras egna hem med både mikrofon och kamera, är det då okej för alternativa mediers medarbetare att konfrontera journalister med mikrofon och kamera i deras hem?

Varför har många journalister skyddade uppgifter för att på så vis slippa konfronteras, när de själva med glädje och hjälp gräver fram andra människors uppgifter i syfte att konfrontera?


23 responses to “Är det okej?

 • rannug

  Det är många poliser och kvinnor samt personer inom rättsväsendet som har en verklig hotbild över sig men som inte får skyddad identitet så jag undrar hur mycket pengar har Peter betalat för den tjänsten?

  Gilla

 • Göran

  ”Andens tattarfölje”

  (Verner von Heidenstam).

  Gilla

 • Synonymen

  Marika Formgren blivit lite flitigare på sista tiden.

  LÄS!
  http://www.marikaformgren.se/#post81

  Gilla

 • Micke

  De har skyddade uppgifter för att de i mångt och mycket är offentliga personer som skriver saker som kanske upprör en del folk.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Menar du att dessa s.k. ”journalister” skall brännmärka människor offentligt,och sedan springa och gömma sig ?
   Själv använder jag mitt namn öppet när jag kommenterar,och om någon vill besöka mig,står denne vid en låst dörr eftersom jag själv väljer vem jag talar med…Personligen i övrigt inte att jämföra med de vänsterradikala skribenter,som skrämt bort papperstidningarnas läsare..

   Gilla

   • Micke

    Jag säger inte att de har rätt att brännmärka folk. Jag tror bara att journalister och andra offentliga personer väljer att skydda sina uppgifter för att skydda sig själva mot personer som är ute efter att skada. Tror inte att man hittar Janne Josefsson på Eniro direkt heller.

    Gilla

   • Lars Å Månsson

    Så du menar alltså,att dessa kan skriva vad,och hur de vill…
    Brännmärka betyder i mitt vokabulär,att de delar upp landets befolkning i goda och onda. Skriver jag personligen illa (sker ofta eftersom jag hatar kommunism) om någon,står jag för detta och det som kan följa ! Nog borde dessa högdjur hos PK-organen inte vara sååå fega,och gömma sig för sina läsare.

    Gilla

   • Micke

    De har väl samma rätt som vem som helst att skriva vad som helst om vem som helst, så länge det håller sig inom lagens ramar och och inte förtalar någon. Man bör stå för det man skriver, men man behöver ju inte skylta med sin hemadress för det. Så tycker jag i alla fall.

    Gilla

  • nosferatu

   Då har alltså medarbetare i alternativa medier samma rätt till skyddade uppgifter?

   Gilla

 • Jack Råstedt

  Journalister har egentligen inga privilegier. De tar istället till sig privilegierna. Därför har journalisterna blivit det största hotet mot vår demokrati.

  Gilla

 • Observator X

  Därför att de omtalade inte är journalister. De är en funktion i semidiktaturen Sverige

  Därför skyddas de av statsapparaten.

  Gilla

  • Grune

   Jag förstår inte att ni skall envisas med att kalla dom journalister.
   Det finns inga journalister i Sverige! Det är en samling totalt okunniga pajasar som njuter av att skada civilbefolkningen.

   Gilla

 • Lena

  Researchgruppen och de som driver hatet hur är det där, har de också skyddade adresser ?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Dagens mediafolk har mer långtgående rättigheter än polisen, som ofta måste skaffa tillstånd från domstol för vissa åtgärder, som mediafolk gör utan. Avlyssning, mm. Sedan kan media döma och avkunna straff, utan någon annan klagomöjlighet än efterhand i pressens opinionsnämnd.

  Gilla

 • Ateisten

  Helt okej, jämlikhet så att säga

  Gilla

 • ossie

  Rätt, låt dem smaka sin egen medicin skitstövlarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: