Den blivande statsministern höll sitt sommartal

INRIKES. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson höll sitt sjätte sommartal i sin hemstad Sölvesborg i Blekinge idag. Med stigande opinionssiffror i ryggen gick SD-ledaren till hårt angrepp mot övriga partier och medierna och uppmanade åhörarna att vägra låta sig tystas av ”etablissemanget”.

Talet börjar vid 5:18

Åkesson krävde en folkomröstning om invandringspolitiken i sitt sommartal.Ute i verkligheten bland vanligt folk, så kokar det, sade han.

Han uppgav att SD hånats, förtalats och smutskastats och att partiets anhängare utmålats som hatiska, desperata obildade bonntölpar. – Svenskarna reser sig. Nu räcker det, nu har vi fått nog, sade Åkesson.

Åkesson uppgav att väljarstödet nu handlar om miljoner väljare som har tröttnat på de övriga partierna ”floskler” om invandrings och integrationspolitiken.
– De har tröttnat på att se det svenska samhället förvandlas från ett välmående folkhem till det kaos av våld, splittring och segregation vi ser i dag, sade Åkesson.

Han kallade integrationen för ett omöjligt projekt, ”särskilt” med dagens invandringsnivåer. Han anklagade också de övriga partierna för att vara medskyldiga till de många flyktingtragedierna vid EU:s gränser bland annat genom att locka flyktingar med generösa välfärdssystem och permanenta uppehållstillstånd.

Åkesson efterlyste att de illegala vägarna till EU och Sverige stängs, att människosmugglare kläms åt, att bidragssystem skärps, att tillfälliga i stället för permanenta uppehållstillstånd utfärdas och att mer hjälp i stället riktas till flyktingarnas närområde.
– Det är dags för en folkomröstning i Sverige om integrationspolitiken, sade Åkesson.
Polisen uppskattar att Åkesson talade inför 1 500 åskådare.

Jimmie Åkesson gav även löftet att Sverigedemokraterna ska styra landet och sätta dagordningen.

Före talet bjöd Jimmie Åkesson på musikalisk underhållning. Under sommaren har SD-ledaren och sångaren Marcus Öhrn spelat in en ny version av ”Fäderneslandet” av den omstridda gruppen Ultima Thule. Nu framförde duon låten som redan hunnit toppa musiktjänsten Itunes försäljningslista.

31 thoughts on “Den blivande statsministern höll sitt sommartal

  1. Pettersson visst växer SD så det knakar just nu. Jag trodde nog för ett år sen att taket låg på 15-20%. Visst är invandrar frågan viktig. MEN jag tror också frågor som rör vår välfärd är viktig. Sen tycker jag det vore tråkigt om SD kör vit maktmusik o dyligt framöver. Sånt skrämmer kvinnorna. På lång sikt borde SD kunna ingå i en regering. Som görs i våra grannländer. Men det sker inte över en natt. För dagen verkar dom andra partierna med undantag av V, MP o C köra det spåret. M, KD, FP o även lite S idag vill ju ha SD:s väljare så dom försöker anpassa sig efter SD, fast mycket lite. Sen att tro något tre år före ett val är nästan omöjligt. Mycket kommer att hända och S vill nog gärna vinna nästa val. MEN om M förlorar även då vilket jag tror, överlever DÖ då?

  2. Klart att inte Jimmie Åkesson är en blivande statsminister. Inte under min livstid i alla fall. OM han skulle bli det krävs 51% av rösterna. Vilken nykter person tror det? Läget verkar i runda tal vara 40-40-20% för dom tre blocken. I det landskap jag bor i nämligen Sörmland styrs snart dom flesta kommuner av S-M. Det tror jag görs för att hålla SD borta. Kan bli så i riksdagen också om SD fortsätter växa. SD verkar IDAG vara största parti bland män. 24%. Bland kvinnor har man ”bara” 14%. Nu sägs att kvinnor är klokare än män. I skolan är ju flickor bättre än pojkar. Sen hamnar männen i toppjobb ändå? Jag kan ju tänka mig att rösta SD. Min fru säger blankt nej. Eftersom vi alltid röstar lika har vi redan nu beslutat soffan. Vi är båda fd. sossar. Dom har hånat o spottat på oss genom åren. Så den dörren är stängd o REGLAD. Om sen Stefan eller Anna blir statsminister efter nästa val är inte helt avgjort. Mitt tips är Stefan. Skall Åkesson som jag faktiskt gillar skall bli det krävs att han får kompisar hos andra partier. Dit är vägen lång. Det vore som om Åtvidaberg skulle börja tro på SM-guld i år. I fotboll är säkert Malmö bästa laget. Men dom vinner nog inte heller. Skrotas DÖ återfår SD sin vågmästar roll. Önskar Jimmie: Lycka Till!

    • Roland, naturligtvis är rubriken lite provocerande men vad trodde du själv att SD skulle ligga på för ett år sedan.

      Jag vidhåller att möjligheten finns. SD har möjlighet att nå samma framgångar som sossarna gjorde i mitten på förra seglet och läser man SD:s program så är det som sossarnas när sossarna var sossar.

      Det vill säga innan Palme-eran och ständiga skattehöjningar.

      2002 – 1,44
      2006 – 2,93
      2010 – 5,7
      2014 – 12,9
      2015 – 18-25
      2018 – ?

    • Om du tittar på siffrorna så ser du att SD ökat från 12,9% vid valet till C:a 20% idag. Alltså C:a 7% på ett år. Om vi leker med tanken att detta håller i sig så skulle alltså SD öka med C:a 21% till på de tre år som återstår till valet och då är siffran 41%.
      Jag tror ju för min del att det kommer att vara närmare 50% om inte över den siffran vid valet 2018.

  3. Blivande statsminister?; Skjut björnen innan du säljer skinnet! Med allt bråk inom SD betvivlar jag att det kommer så långt. Tyvärr kommer SD att slitas i stycken inifrån.

  4. Så här underbart inleddes den fina dagen med ”Sveriges blivande statsminister”, i ett strålande Sölvesborg !

  5. Försökte för någon vecka sedan tala med en journalist på tv4 om varför man ALDRIG kan tänka sig att ta en ettöring från Sveriges i särklass största utgiftpost när det fattas pengar till välfärden, utan istället mer än gärna höjer skatten och försämrar för pensionärerna. Jag frågade även varför ingen innom svensk massmedia någonsin tagit upp detta ämne.
    Svaret jag fick var att tv4 minnsan vid MÅNGA tillfällen haft detta uppe till diskution, sedan la han på luren i örat på mig.
    Sedan dess har jag inte tittat på tv4.

  6. Lysande tal av Jimmy Åkesson, han formulerar exakt vad många känner att etablissemanget, dvs politikerfrälset och media INTE tar det som händer i Sverige på allvar men att befolkningen har vaknat och inser att det är skarpt läge, proppen har gått ur flaskan och det är idag närmare två miljoner väljare som står bakom SD.
    Jimmy formulerade det mycket bra, Sverige har SERIÖSA mycket allvarliga problem, det är skarpt läge och utvecklingen måste vändas, dvs den vansinniga massinvandringen stoppas och en politik som främst tar ansvar för Sveriges befolkning föras. Flyktingarna ska hjälpas på plats, då får fler adekvat hjälp.
    Synd att valet är först om 3 år, det är långt dit, SD kommer bara att växa men det är inte hela lösningen. Det kommer uppgifter om att SD är störst bland arbetarväljare, jag tycker några borde träda fram och värna arbetarnas demokratiska rättigheter att tillhöra och prata positivt om Sverigedemokraterna. Jag tycker det är en skam för LO att ha företrädare som inte respekterar alla partier!
    10 poäng av 10 möjliga till Jimmy Åkesson!

  7. Ett riktigt bra tal. Jimmie träffade rätt på varenda punkt. Det är så sjukt svårt att förstå hur majoriteten i Sverige inte förstår eller rättare sagt vägrar förstå problemen och bara fortsätter i sin korkade bana.

    Jimmie tog upp och träffade rätt på precis allting som jag inte skulle våga stå för öppet i och med att jag är kommunanställd och jag skulle bara bli missförstådd och få onödigt hat mot mig och troligen bli utmobbad och sparkad medans t.ex. en vänsterextremist istället skulle bli hyllad. Det är skandal.

    Jag är inte rasist, jag är realist.

  8. Utmärkt tal. Tyvärr mycket irriterande att behöva lyssna på TV4:s studio-PK-kärringar, har dom lönande extraknäck för Migrationsverket?

  9. Det var en härlig eftermiddag i Sölvesborg och Jimmie var som alltid mycket tydlig och intressant att höra på. Såg inte en enda vrålande kommuist utan bara en otrolig massa glada trevliga människor. HEJA SD!

  10. På SR Ekot idag lördag nämnde man inte hur många som samlats för att höra JÅs tal. Siffran i runda tal var väl för smärtsam och kunde väcka rasistiska tankar hos folk.

  11. Jimmie överraskar i inledningen som är skön musik, där den stora publiken i runda tal 1500 trängdes i den vackra hamnen under mycket trevliga former Jimmie spelade och M Öhrn sjöng, publiken klappade händer i takt och sjöng med i refrängen. En strålande och positiv eftermiddag. Publiken var kolossalt uppmärksam på Jimmies budskap, som levererades med äkta kärlek för vårt land med resultat att applåderna var många och långa.
    Så fullt med folk att en del hade fått parkera långt ifrån, vad gör det när stämningen är på topp !
    Ja Jimmie Å är en tillgång för SD och SVERIGE, en stor tillgång !

  12. Nu kanske det passar Batrakäften att slicka Löfven i Röfven för att Kräfva en ohelig allians mot Sverigevännerna!
    Men när 87an blivit 47an behöver Sverigevännerna inte ens diskutera mångkultur och massinvandring med Förrädarna!

  13. Jag tycker Svenska folket skall tacka Jimmy Åkesson att han håller på att lyckats med att kanske rädda Sverige från den katastrofala 7klövern Och göra Sverige till ett land för( SVENSKARNA ) (SD)

  14. Är någon förvånad över vad AB skriver om talet?

    Lena Mellin skriver: ”Åkessons lögn – tror han ens på den själv?”

    ”Den stora frågan är om Jimmie Åkesson ens själv tror på den Sverigebild
    han målar upp.
    Det är vanstyrt. I kaos. Maktfullkomligt. Splittrat.
    Gudskelov är det inte sant.”

    Ärligt talat finns verkligen människor i detta land som håller med Lena Mellin och tycker det hon skriver dag ut och dag in, är en korrekt bild av Sverige?

    Lena Mellin är väl bland det sämsta av sämre, bland våra ”svenska journalister”.

    Lena Melin var den som vägrade lämna ut bevismaterial till kammaråklagaren Charlotta Tanner. I rånet mot en guldsmedsaffär.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21329231.ab

    • Lena Melin kan ju prova på att vistas ett par dagar i
      någon av dom No Go zoner som blir fler och fler.
      Men som den fegis som Lena Melin är så sitter
      hon hellre tryggt i sin innerstad och skriver sin
      rappakalja. Hur fan har det kunnat undgå henne
      att Sverige ligger på andra plats i våldtäktsligan?
      Att då pladdra om att anmälningsbenägenheten
      ökat, och ta det som förklaring till dom alla
      gruppvåldtäkter som har ägt rum är inte lite fräckt.
      Det är ju möjligt att hon själv går säker för sådana
      skändningar, och där kan jag förstå våldtäktsmännen,
      men det hjälper ju inte dom som råkat ut för dom
      importerade idioterna!

    • Lena Melin kan skriva vad som helst. Verkligheten är det som gäller agendajournalistik och rena lögner är det inte många som går på längre.

    • Den där fula sketkärringen ska nog tala tyst om lögner. Hennes skitkloak till blaska har nog svenskt rekord i lögner.

    • Hon skrev även;

      ” Det mesta fungerar faktiskt. Det kommer vatten ur kranen, el ur eluttagen, bussen kommer i tid och nära 70 procent av alla mellan 15 och 74 år har ett jobb.”
      **Tack Mellin, nu känner jag mig trygg igen. Ja, det kommer vatten ur kranen!

      ”Förklaringen till det är att den svenska lagstiftningen medför att kvinnor i Sverige är mer benägna att anmäla våldtäkter än tidigare.”
      **Antalet anmälda våldtäkter ökade med 11% mellan 2013 och 2014. Så på ett år blev vi plötsligt 11% mer benägna att anmäla??? Jag köper att inom en längre tid, så anmäls större procent nu, men fan inte från ett år till ett annat.

      https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

      Om vi tittar på migrationsverkets statestik så ser vi något annat som också ökade rätt stort mellan 2013 till 2014..

      http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html

      ”Integration handlar i hans värld inte om att de nya svenskarna ska integreras i vårt land.”
      Hörde hon ens vad han sa??? Det var ju EXAKT det han menade. Hans poäng var att VI inte skall behöva integreras utan det skall invandrarna göra. DE skall rätta sig efter våra regler och anpassa sig till VÅRT samhälle.

  15. Det är balsam för hörselgångarna och själen att lyssna till Åkesson. Han talar för det SVENSKA FOLKET och vad de egentligen anser.

  16. Det var faktiskt roligt att höra hallåan och politiska experten bli förvånade när de hörde musiken som de inte visste vad det var och inte gillade. Men han/Jimmie vill väl försöka bli populär. Marcus omnämndes som nån lokal ”gosse”.

    Standarden på TV4:s personal sjunker…..

Kommentera