Afrikan häktad misstänkt för tio år gammal gruppvåldtäkt

INVANDRARVÅLD. En man från Dalsland kan komma att utlämnas till England. Han misstänks för delaktighet i en gruppvåldtäkt på en kvinna i Birmingham för tio år sedan och befinner sig just nu i polisförvar. Mannen hämtades in av polis i tisdags morse.

– En europeisk arresteringsorder kom till oss via IPO, Internationella polisen i Stockholm, säger Jan Bäckström, polisinspektör på utredningsenheten i Uddevalla.

– Den engelska polisens undersökningar hade visat att han bodde i Sverige, och det fanns även ett antal kännetecken som vi hade att utgå ifrån.

Det är en domstol i Birmingham som utfärdat arresteringsordern. Mannen misstänks för att vara en av tio män som i november 2005 ska ha våldtagit en kvinna minst tio gånger. Enligt arresteringsordern ska det ha hittats dna från den misstänkte dalslänningen på offret.

Brittiska polisen har förutom dna-bevisning, även ha fingeravtryck och ”utseendemässiga kännetecken” som bevisning för att mannen som nu bor i Dalsland var inblandad i gruppvåldtäkten.

-Pettersson noterar att media som vanligt mörkar etniciteten och det faktum att han är utländsk medborgare. I Sverige använder Aftonbladet den kreativa beteckningen “dalslandsman”.

Nåväl, i Birmingham Mail får vi veta lite mer, som att kvinnan är från Botswana och två av herrarna som tidigare gripits heter Ahmed Abdi och Jamal Yusuf. Med ledningen av de två namnen kan vi med rätt goda grunder gissa på att “dalslänningen” hör hemma i Östafrika och troligen i Somalia. I Storbrittannien riskar mannen om han fälls livstidsfängelse.

2015-08-29_0652 2015-08-29_0651 2015-08-29_0650

 

 

8 thoughts on “Afrikan häktad misstänkt för tio år gammal gruppvåldtäkt

  1. I Storbritannien riskerar mannen livstid. Men den som togs i Sverige för återfall i våldtäkt och annan kriminalitet, han slipper både utvisning och fängelse.

  2. Ett försök till översättning av/till förstålig svenska av PK-nyheten:
    Alltså en “man”(neger) från Dalsland,som kommer från Somalien och som deltagit i en gruppvåldtäkt i England ! Aset har lyckats hålla sig undan i tio år,men nu klämtar klockan…Tror inte en “svittsaren” kan förhindra en utlämning,trots att Absurdistan så väl behöver all sorts berikare.

  3. “Han riskerar”, redan där har han säkert flyktingstatus i Snurrige.
    Annars är det rasism…

  4. Vad för sorts afrikan? Profilera han mer tack? Du beter dig mer & mer som PK media 😉 Att underklassens män våldtar mer är väl logiskt egentligen. Rik snubbe kan kasta lite sedlar över skökan då skippar hon anmälan! Desssutom är det ingen status höjare för tjejer att ligga med fattiga män vilket öka förmågan att anmäla

Kommentera