Syrisk läkare i hungerstrejk

INVANDRING. I onsdags började Hrach Kaloustian från Syrien hungerstrejka utanför Migrationsverkets kontor i Hedemora.

Hrach Kaloustian sökte politisk asyl när han kom till Sverige för två år sedan. – Jag hör ingenting från Migrationsverket. Jag bollas bara mellan handläggare, säger han på en blandning av svenska och engelska.

Efter resultatlösa telefonsamtal till Migrationsverket i Solna, där hans asylansökan behandlas, tog han beslutet om hungerstrejk.

– Jag vill ha besked, vare sig det är ett ja eller ett nej. Det är inte rimligt att vänta så här länge.

Han flydde från Aleppo i Syrien via Turkiet till Sverige. Han har jobbat som läkare i 25 år, senast i Racca där terrorregimen IS tagit över. – Jag har hört att det saknas läkare här. Konstigt att jag ska vänta så länge då. Det vore bättre att jag får läkarjobb än att tyska läkare rekryteras för dyra pengar.

Väntan blir extra frustrerande för honom och hans familj då de bor så avsides.

– Vi bor ute i skogen i By kyrkby utan grannar som kan prata arabiska. Det är inte bra för mina barn.

-Pettersson tycker också att det är för långa väntetider. Att stämpla avslag på ansökan borde inte ta så lång tid och det finns 22 arabiska länder där det saknas läkare och DÄR GRANNARNA PRATAR ARABISKA…

AT.se

17 thoughts on “Syrisk läkare i hungerstrejk

  1. De har en märklig von oben-syn på oss svenskar de där araberna. Konstigt att de vet allt om Sverige – vilka krav de ska ställa – men inte fattar att svenskarna inte är idioter för då hade ingen sökt sig hit.

    Han ska vara glad att han har sin familj här. Och förresten kan nog hans barn redan svenska efter två år här. Säkert bättre än pappa doktorn. Det kanske är därför han efterlyser arabiska grannar.

  2. Man upphör aldrig att förvånas över denna ”master race” – dvs araberna. ”Grannarna pratar inte arabiska”! Oh Herre min Jesus (jag menar ”Alllah”, förlåt). Ring genast DO, JO, JK etc.. Å andra sidan beskjuter inte grannarna dem med AK-47 heller, gruppvåldtar inte familjens kvinnor och skär inte huvudet av männen.. Men sådant är kanske att föredra – ÅK HEM!!!! ”Grannarna pratar inte arabiska”?!?!?? Mycket ska man höra innan öronen ramlar av… Vad trodde han egentligen, hur står det till med intellektet? För att vara högutbildad (????) verkar han vara mer än lovligt korkad. Nu funderar jag på att åka till något arab-land dit IS inte har hunnit än, och KRÄVA att få en gratis bostad i ett område där alla grannar pratar svenska. Helst pitemål så att jag känner mig riktigt hemma.Annars hungerstrejkar jag!

  3. En syrisk läkarexamen håller inte samma standard som en svensk.
    Däremot kan han kanske erbjudas att arbeta som veterinär efter omfattande tester. Grisveterinär.

  4. Det tog också 2 år för Migrationsverket att fatta beslut i mitt och mina barns ärende. Men jag väntade inte. Hittade jobb ( man får jobba om man styrker sitt identitet)och lärde mig svenska… Varför sitter man på sitt arslie och väntar? Hitta jobb i Stockholm och flytta hit. Bekosta självklart själv sin boende. Varför gnäller man?

  5. Saudiarabien är väl öppna för att ta emot gästarbetare har jag sett nånstans. Kan var ett alternativ? Eller är jag bara fördomsfull eller rasist nu?
    Tror inte att svenskar uppskattar en läkare som saknar tillräcklig språkkunskap då arabiska inte tillhör grundtanken i vårt solsystem, flt skolsystem. Vore kanske idė att bearbeta sina trauman från krigsåren för att skona patienter från ev projicering och vad är bättre än en stilla plats utan några konflikter undantaget de ganska själv skapar?

    Vad är det som säger att inte Syrien behöver alla läkare de kan få. Vårdbehovet måste vara enormt.

  6. För egen del får han mer än gärna hungerstrejka sig till döds. En mindre att ödsla våra svenska folkets inbetalda skatter på.

  7. Har de valt Sverige får de ta det som det är. Landet ligger i norr, är relativt glest befolkat och har i stort sett inga städer som motsvarar dem i medelhavsområdet. Varken i ålder, storlek, uppbyggnad, stadsliv osv. Som läkare borde han ha tillräckligt med kunskaper att ta reda på hur det förhåller sig.
    Hamna ute i skogen – ja, Sverige är ett land av skog och det får han lära sig att leva med men tänker han bara bort alla träd kan det nog påminna om en öken.
    Folk som inte pratar arabiska – men helledudane då! Vi måste genast se till att han blir omgiven av en skog av ditkommenderade araber.
    Tänker jag på de flyktingar som kom i samband med 2dra världskriget blev de glada om någon kunde deras språk, satte sedan igång med att lära sig svenska och pratade hemspråk med barnen i hemmet. Ibland startade de skolundervisning i det egna språket, som Estniska skolan.
    Vad vill karlen ha mera?
    En man med typiska överklassanspråk! Och en nedlåtande syn på oss infödda som om vi vore betjänter!

  8. Den här kravmaskinen behöver träna på sitt tålamod. Med 3000 asylsökande i veckan kommer han tids nog att få arabisk talande grannar…

  9. Har han inte fattat nåt. Här i den humaitäraste största makten tar man emot de fattiga svenska arbetarnas pengar i resten av livet, inte ett pillefnas måste du betala själv för din familj – och sen håller du käften tills nån kränker dig. Då får du mera pengar.

  10. Visst kan man förså grabbens dilemma och han har väl en ekonomisk poäng i att han som potentiell läkare skulle vara billigare än tysken!
    Dock vill jag forska vidare lite i om det nu mestadels handlar om verkliga tyskar eller ”tyskar” typ hans egen kategori!
    För övrigt borde väl han se till att ungarna lär sig svenska och umgås med svenska barn om han nu tänkte sig en vettig integration!
    Nej, han verkar vara en fräck rackare som ogenerat börjar ta för sig.
    Han kommer väl avslutningsvis köra med bensintricket och få sin jävla asyl!!!
    Så egentligen har väl själva nyhetsvärdet samma berättigande som om börsen gått ned med 0,01%!!!

Kommentera