Hur dum får man bli?


 Från invandring & Mörkläggning

I våras besökte statsminister Löfvén en förläggning för ensamkommande flyktingbarn. Då togs nedanstående bild, med den unga kvinnan i förgrunden.

2015-08-27_0940

Det är för övrigt inte heller så att de är ”ensamkommande”. Till Sverige anländer de antingen med hjälp av flyktingsmugglare eller så har släktingar gjort en insats. Pengar har det kostat, ibland ganska mycket. Några av dem har redan anhöriga i Sverige, andra tänker sig att så småningom via anhöriginvandringen ta hit sin familj – vilket gör att de på nätet ibland kallas för ankarbarn. Det är ett ord som ligger bra i munnen. Mer korrekt vore det att kalla dem för ankarungdomar. Och det där med flyktingar, det kallas ju alla som söker asyl i Sverige. Men kanske flyktingbarn betyder att de är barn till flyktingar? Strunt samma. Det språkliga haveriet inom migrationspolitiken ingår i migrationspolitikens haveri.

Ännu en möjlig kategori är de som verkligen är under 18 år och tagit sig till Sverige utan hjälp av vare sig släktingar eller smugglare. Faktiskt tror jag att det är en tom kategori. Jag tvivlar starkt på att det överhuvudtaget finns några ”ensamkommande flyktingbarn”.

Likaväl som det förmodligen finns en kategori som inte innehåller några ensamkommande flyktingbarn, så finns det en kategori som seglar under falsk nationalitetsflagg: afghanska ensamkommande flyktingbarn som inte kommer från Afghanistan utan från Iran. Merit Wager var uppmärksam, när Sveriges Radio berättade i P1 om två afghanska pojkar, Ali och Jamshid, som mot alla odds kommit in på gymnasiet. Där säger reportern att de för bara några år sedan sydde läderväskor i Teheran. Merit Wager skriver:

Ärligt talat, Sveriges Radio, lite mer måste man kunna vänta sig av er! Att bidra till att sprida ”solskenshistorier” om personer som anser att det är rätt att komma till Sverige, påstå att de har asylskäl och därigenom få ”gratis” utbildning, egen lägenhet, alla omkostnader betalda, är så otillständigt att man baxnar.

Sydsvenskan skrev för inte så länge sedan en solskenshistoria om ett ensamkommande flyktingbarn som tagit studenten. Han berättar glädjestrålande att han just talat med sin mamma i telefon. Hon och hans familj bor i Iran, där han är uppvuxen.

En annan artikel i Sydsvenskan i samma veva låter oss få veta att Morteza Salmani var en av de första att flytta in på transitboende i Hököping. Det är en intressant artikel i den meningen att den visar hur väl informerade flyktingsmugglarna är. Men först om flykten:

22-årige Morteza Salmani föddes i Iran och bodde tillsammans med sin mamma, pappa och tre yngre syskon i de södra, fattiga, delarna av Teheran, Irans huvudstad. Dit hade föräldrarna flytt från Afghanistan
– Men vi afghaner har inte det så bra i Iran. Det fanns ingen trygghet i Iran och vi bestämde oss för att fly, säger Morteza Salmani.

Familjen tog en buss som gick så långt norrut i Iran, som man kunde komma. Sedan vidare till fots mot Turkiets gräns, där de fick kontakt med flyktingsmugglare, som verkar ha förstått att Morteza hade en god chans att få asyl i Sverige, men att det inte gällde för familjen som helhet. Eftersom familjen hade fyra barn, så var det kanske också så, att de inte hade råd att skicka iväg mer än ett barn till Sverige. Eller att de andra tre barnen var för små. Journalisten Maria Lovén skriver att Morteza på egen hand tog sig till Sverige. Detta är svårt att tro på, inte minst därför att Morteza tittar ner i bordet när han berättar. Det är inte sant, men han vet att det är sådant han måste säga. Morteza åkte buss till Istanbul, flera dygn på en båt till Grekland och vidare med bil till Danmark. Det var en resa som han säger tog mer än tre månader.

Gjorde Morteza den resan på egen hand? Man måste nog vara bra godtrogen för att svälja det påståendet.

Med ovanstående tre exempel vill jag påminna om det som vi alla egentligen vet. Så gott som alla asylsökande har gjort en rad överväganden och antingen sökt relevant information på egen hand eller lagt sitt framtida öde i flyktingsmugglares händer. Eftersom Sverige saknar landgräns mot Syrien, Eritrea, Irak och Somalia, de länder varifrån de flesta asylsökande i dag kommer, så är direktflykt till Sverige inte möjligt. Det krävs med andra ord planering och en rad frågor som måste få svar:

 • I vilka länder finns det ett välfärdssystem som minimerar risken hamna i misär?
 • Varifrån bör man säga att man kommer?
 • Måste man visa upp avslöjande passhandlingar?
 • Vilka berättelser godtas av migrationsmyndigheten i det utvalda landet?
 • Om det finns ett land dit vi kan skicka något av barnen, kan vi andra i familjen komma efter?
 • Eller så försöker vi skaffa honom (nästan aldrig henne) ett bättre liv än som förunnats oss själva.
 • Vad krävs av anhöriginvandrare?
 • Hur skaffar man ett arbetstillstånd som möjliggör att man släpps in?
 • Kan man ta sig in illegalt och sedan, när man finns i landet, söka asyl?
 • Om man nekas asyl, vilka möjligheter finns det att stanna kvar?
 • Var kan jag få hjälp med att ta mig dit och vad kostar det?
 • Om jag inte har pengarna nu, finns det möjlighet för mig att betala på annat sätt?
 • Hur hög är risken för ett misslyckande?

Säkert finns det många frågor som jag glömt. Jag vill bara visa att det inte alls är svårt att göra en lista över hur det ska gå till och vad man bör tänka på om man vill ta sig till Sverige och få sin asylansökan beviljad. Det är en fördel att vara så ung att man kan hävda att man är under 18 år. Det är också en fördel att vara syrier. Men alla syrier som söker sig till Sverige är inte flyktingar från Syrien. Det räcker med att man kan göra trovärdigt att man kommer från Syrien. Man behöver ju inte skriva Migrationsverket på näsan att man bott i exempelvis Turkiet eller Libanon de senaste åtta åren.

En bloggläsare med en bekant som arbetar på Migrationsverket skriver i ett mail att det kommer så många, att systemet inte klarar av att hantera dem. ”Dammluckorna är öppna”, skriver han. Den av hans bekanta som arbetar på Migrationsverket berättar att de har strikta order att inte ifrågasätta de asylsökandes berättelser. ”Säger dom att dom blir hotade av Aliens i sitt land får vi inte fråga om det stämmer eller inte”. Dessutom, de som blir avvisade kan återkomma med nya berättelser.

Som Groucho Marx sa: ”Those are my principles, and if you don’t like them … well, I have others.”

Om vi nu går vidare till svenska politiker och opinionsbildare så brukar de i försvar för den havererade migrationspolitiken säga att de asylsökande är flyktingar som söker sig till Sverige och att ”vi måste hjälpa människor som flyr för sina liv”. Stefan Löfven säger det, Morgan Johansson säger det, Fredrik Reinfeldt sa det, alla etablerade media säger det.

Min och många andras omedelbara reaktion är att det måste handla om dumhet. En minoritet av dem som söker asyl är flyktingar. Och i ordens egentliga mening är det nog ingen av dem som flyr för sitt liv. Den flykting som flyr för sitt liv hamnar nämligen inte i Sverige, inte i första vändan.

Lite mer definitionstragglande: Den som påstår något som inte är sant är okunnig. Den som mot bättre vetande håller fast vid sin version är dum. Den samhällsvetenskapliga definitionen av fördomar ser ut på samma sätt. Fördomar är oresonliga föreställningar, sådana som man håller fast vid, trots att man fått veta att de inte håller. Om man dessutom gör skillnad på folk, då brukar man i det ideologiska vänsterlandskapet kallas för rasist.

Slutsats: Om våra politiker och opinionsbildare mot bättre vetande hävdar att alla som beviljas asyl i Sverige är flyktingar, så är de fördomsfulla. De vet ju, eller borde veta, att det inte är sant. Om de sedan beskriver dessa asylsökare som värnlösa offer och inte som intelligenta och strategiskt planerande medmänniskor, så gör de skillnad på vi och dem, eftersom de aldrig skulle beskriva sig själva på det sättet. Gör det dem till rasister? Ja, i varje fall om vi går efter deras eget sätt att använda detta omhuldade invektiv.

Jag vill på fullt allvar hävda att när våra högt uppsatta politiker och opinionsbildare beskriver asylhanteringen som att det är flyktingar som flyr för sina liv, så visar de inte enbart upp sin egen enfald, utan de frånkänner också de asylsökande den nödvändiga intellektuella kompetens och resursoptimering som krävs för att de, eller kanske något av familjens barn, ska klara att ta sig till Sverige och presentera en berättelse som gör att de beviljas permanent uppehållstillstånd.

Ideologer har bestämt sig för att tolka verkligheten med hjälp av en ideologisk karta. När det skär sig mellan karta och verklighet bestämmer sig de ideologiskt vilseförda för att det är kartan som gäller. Om det ska kallas fördomsfullhet och rasism, det är lite av en lek med ord. Men det är ingen lek med ord när jag skriver att det är dumhet, en dumhet som borde förhindra politiska uppdrag.

Titta en gång till på bilden ovan. Där står en dokumenterat dum man med en grupp ungdomar, som det inte finns något skäl att tro annat om, än att de är normalintelligenta. Den dumme mannen är vår statsminister.

Karl-Olov Arnstberg


33 responses to “Hur dum får man bli?

 • Kattsand

  I den här branschen spelar myndigheterna gladeligen dumma och ifrågasätter ingenting. Och vi har lagar som uppmuntrar asylfusk; den som ljuger om sin ålder eller bakgrund har allt att vinna och inget att förlora.

  Gilla

  • F.d. Socialdemokrat

   De är på samma nivå som SVT och somalierna som inte klarar Socialens kurs ”Att bo i lägenhet…!”

   Gilla

   • Stenbock

    Ja nog skulle de behöva gå en kurs kring våra seder och bruk.På innergården kan jag när lusten faller på, (liksom på Zoo) beskåda de olika folkslagen.En del nya kommer när andra går…Zigenarna tycks dock ha flytt fältet.
    En däröver har sin julgransbelysning på balkongen året om.En annan har funnit sin glädje i sådana neonljus,som man ser vid bordellkvarteren i utlandet.Några sätter ut sin plyschmöbler på regniga balkongen o.s.v…
    Hon i det blå tältet dyker allt emellanåt upp när hon tillåtes lämna lägenheten.
    Allt detta utspelar sig i mitt tidigare helsvenska kvarter.Idag finns bara fru Andersson och övertecknad kvar av svenskar,i de uppskattningsvis 40-talet lägenheterna ! 😦

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Som du vet så rör jag mig över Europa , ingenstans så har jag sett så vidriga BYLTEN som i Sverige !
    Vidrigt och jag blundar !

    Gilla

   • Stenbock

    Lena:
    Skrev i en annan kommentar,min oro för framtida generationer
    i Sverige.Inte kunde man i sin ungdoms vildaste fantasi, drömma om en sådan utveckling.
    På den tiden var zigenarföljen det mest exotiska man kunde föreställa sig ! I dag förföljer oss exoter överallt och man har fullt sjå,att hålla uppsikt bak ryggen.

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Jag har nått botten vad det gäller Sverige, kan inte vänta tills det är dags att lämna sker troligtvis inom en vecka. Ledsamt och mycket sorgligt men landet är förstört !

    Gilla

 • volse

  Från och med nu är min fulla övertygelse följande: den svenska regeringen har genom bulvaner hemliga avtal med människosmugglar-ligor!!!
  Det räcker tydligen inte med världens mest vulgärgenerösa asyl- och flyktingmottagande.
  När land efter land bygger taggtråd och stängsel rullar vi ut röda mattor åt brottslingar och lyckosökare!
  7kl tigger inbördeskrig!!!

  Gilla

 • Ted

  om jag förstått det rätt så går de bra med ett tandläkarbesök för att ungefärligt kolla rätt ålder. det behöver ju inte spekuleras om det är smugglare eller inte som har hjälpt hit dessa BARN. Klart det är. Men faktum är att det finns många ungdomar som gör dessa helvetesresor för att så småningom landa här i Sverige. Men för att tillägga till bloggaren, de är bara de som kan betala eller som har någon att betala åt dom som tar sig hit.

  VAD styr dom med i Malmö me egentligen? det är ju där de flesta tar sig in i landet. det är allmänt känt nere i Europa att slutmålet för de flesta är Sverige. Många anger en annan nationalitet just för att få stanna. Exempelvis Etiopier säger att de är från Eritrea osv.

  Folk vet innan de har kommit till Sverige att det inte finns någon kontrollmekanism, och därför det ser ut som det gör idag. Jag menar inte att man ska läkarundersöka alla. Men om man säger att man gör stickprov och visar det sig att man försöker mygla med ens ålder så får man åka tillbaka samma väg, så lär de tänk mer än en gång.

  om gräset är grönare på andra sidan, vattna din gräsmatta. Tänk hur mycket mer nytta man kunde ha gjort för en liten peng på plats istället för att de ska kosta miljarder som inte gör någon skillnad utan skapar än mer problem

  Gilla

 • volse

  Ja man saknar ju helt enkelt ord!
  Antar att ”Asylführer” Lövfen är light underbegåvad och styrs av riktigt mörka PK krafter!
  Apropå operation mörkläggning:
  strategin kanske är att ”investera” och rusta inför ett ev framtida ryskt bombanfall. Vid det laget torde väl Moder Svea vara så täckt
  av negrer att ett visst skydd av viktigare anläggningar erhållits!
  Men så jävla dumt och inrffektivt…

  Gilla

 • Observator X

  De på bild är gamla nog att hantera ett automatvapen, det vill säga: De ska stanna i sitt land och slåss för det landet.
  Inte komma undan med något intetsägande om att komma till Svea Rike för att bli lärare/läkare/ny framtid osv. Låter det hårt?
  Sanningen är hård. Dessutom är deras land, såsom nära nog alla andra länder, överbefolkat. Kraftigt. Även om många stryker med kommer Syrien att finnas kvar. Åtminstone landarean och det är den som är grunden.

  Att tillåtas komma hit innebär att Vi blir än mer överbefolkade. Minns att vi tog emot exjugoslaver en masse på 1990-talet. Samt genom åren allsköns bråte från nationen Afrika. Och ingifta thaihoj.

  Det är min åsikt och det står jag för.

  Gilla

 • Gamlingen

  Det är tillåtet att vara hur dum som helst! I vissa partier verkar det dessutom vara ett krav.

  Gilla

 • Stenbock

  Den ena glädjande nyheten efter den andra,sker idag 27 augusti 2015.
  Nu skriver skitblaskan X-pressen,att en ”svensk” islamterrorist har dödats i sitt värv för IS…. Familjen påstås enl. blaskan sörja !
  Nåja,en sådan nyhet kan mottagas/uppfattas på olika sätt. 🙂

  Gilla

  • ericr45

   Såg den goda nyheten..
   Han borde vara nöjd då han slutligen fått sina 72 oskulder – och VI borde vara nöjda då Sverige nu blivit ett uns bättre…

   Gilla

 • nosferatu

  Svaret på frågan i rubriken ”är som han som står tvåa från höger”

  Gilla

 • Guest

  Sprängdåd, skottlossningar, granatkastningar även mot polis (en handgranat exploderade under en polisbuss med poliser i Tumba), sprängdåd mot polishus i Södertälje, gängskjutningar, upplopp i förorterna, extemister som går med isis och sen kommer tillbaka hit, stenkastning mot polis, ambulans och brandkår. Detta är inte det Sverige jag en gång växte upp för jag känner stor oro, fruktan, rädsla för det nya Sverige. Jag kände att när en själmordsbombare utlöste sin explosion på drottninggatan i Stockholm år 2010 att detta är ett Sverige jag inte känner igen. Många som röstar på SD känner en stor rädsla och osäkerthet inför framtiden. Jag menar jag bor i Göteborg och jag är inte rädd att vistas även i utsnförskapsområden men har man 3 tonårsdöttrar så funderar vi nu på flytta på grund av att mina barn vill inte ens våga gå till skolan eller till mataffären själva. När det är mörkt så går vi inte ut alls. Jag upplever det att idag finns det bara ett parti som vågar säga vad många svenskar tycker om det nya Sverige. Jag känner att SD är det enda parti som våga tala klarspråk och vill ta debatten om det nya Sverige. Jag vet att även en del nysvenskar på jobbet rösta på SD på grund av de upplever det Sverige de en gång kom till på 70- och 80-talet inte går att känna igen. Jag tycker absolut vi skall hjälpa folk som flyr från elände men det är inte rättvist att lilla Sverige och Tyskland skall behöva ta emot sådant stort ansvar medan övriga 47 länder i Europa tar emot väldigt få eller inga nyeuropéer alls. Om fler länder i europa, sydsmerika men även rika gulfstater tog sitt ansvar så tror jag att integrationen, utanförskapet och lättare chans till jobb hade fungerat betydligt bättre. Jag är själv gift med en nysvensk kvinna från Finland och vi fundera nu på flytta dit eftersom det land jag en gång växte upp i har jag alltid en klump i magen när mina döttrar inte kommer hem i tid eller att jag läser att en yttligare skjutning hsr ägt rum i mitt älskade Göteborg. Jag är ej rasist men jag önskar vi hade en mer restriktiv ocv ansvarsfull politik som våra grannländer. Jag har absolut inget emot nysvenskar i sig utsn enbart den förda migrationspolitiken och integrstionspolitiken. Jag tycker dock det är bra att pettersso lyfter frågan för det finns en anledning till att SD fick 25,2% i en mätning i en stor gratistidning. Om ett en uvecklad demokrati som Schweiz kan ha en folkomröstning om bland annat migration så bör även Sverige kunna ha det. Det skall bli spännande se om det bli en folkomröstning i migrationen som DF utlovade i Danmark

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Pica pica:
  Nere i Europa talar man nu om,att vår världsdel koloniseras ! Är benägen att instämma.Snart finns fler svarta afrikaner än inhemska vita i vår närhet !
  Detta är bara ett av de många negativa sidor,som EU har tvingat fram.

  Gilla

 • Finansministra

  Hur gör man i Kanada när det gäller professionella medicinska åldersbestämning ar? Hur gör Storbritannien? Frankrike? Tyskland? Norge?
  Vore värt att konsultera den kompetens vi behöver eftersom den uppenbarligen saknas i vårt land.
  Det här är den nya Nuon-affären. Ingen vet nåt?
  Det borde gå att åldersbestämma via DNA.

  ett alternativ är att det är upp till barnet att bevisa att det är underårigt

  Gilla

  • Kattsand

   Problemet är att här vill man inte veta, hade myndigheterna brytt sig så hade man tagit reda på hur man gör.

   Gilla

 • Ahmed

  ”Ensamkommande vuxnabarn”

  Gilla

  • Stenbock

   Hade tydligen valt ett billigt alternativ.I en frysbil och endast med ståplats….Smugglaren körde dem så länge dieseln räckte,och sedan fick de klara sig själva.Skada nu gick vi miste om dessa godbitarna ! 😦

   Gilla

   • Stenbock

    Nu börjar alltmer klarna kring denna bisarra historia.
    Bilen som användes var Serbisk,och nu står deras Maffia (läs zigenare) i blickpunkten !
    På sin färd via den s.k. öst-routen från Serbien via Ungern,räckte drivmedlet till Parndorf söder om Wien !
    Några vägarbetare som gick och skötte slåttern,tyckte det luktade illa om fordonet enl.Österrikes ledande boulevardblad Krone :
    http://www.krone.at/Oesterreich/Bis_zu_50_Fluechtlinge_in_Schlepper-Lkw_erstickt-Asyl-Tragoedie_auf_A4-Story-469222

    Gilla

   • Pica pica

    Länge har vi nu skuldbelagts för alla som sätter sig i klena båtar från Nordafrika till Europa där flera drunknat. Ska vi nu få skulden för att de liftar med lastbilar in i EU den andra vägen.

    Dessa folkomflyttningar som har blivit till en invasion av Europa måste stoppas. Europa är redan den mest tätbefolkade världsdelen och förväntningarna har trissats upp till nivåer som inte är realistiska.

    Ibland ser man frågor om vad de vill göra i sitt nya hemland. En gambier som hade gått i skola av och till i 3 – 4 år funderade på att bli läkare eller egen företagare.

    Av någon anledning har Sverige spridit ut över världen att alla kan bli vad de vill i Sverige och gratis få allt. Det är inte realistiskt mot de människor som kommer hit och politikerna kommer att få äta upp det.

    Gilla

 • Stenbock

  Läste just nu en mycket färsk nyhet från Burgenland,söder om Wien. I en stulen mindre lastbil,som stått parkerad sedan en vecka på en parkplats, visade sig nu innehålla de överraskningar,som ”Svittsaren” redogjorde över i våras !
  T.o.m. de döda söker sig nu norrut ! När andra rastande uppmärksammade,att det luktade apa kring fordonet upptäckte polisen minst 20 lik (kan vara uppåt 50) som tydligen var på väg till Absurdistan !
  En länk till dagens BILD:
  http://www.bild.de/news/ausland/fluechtling/50-fluechtlinge-tot-in-lkw-42348642.bild.html

  Gilla

 • lyckeliten

  Inget ont om människor med ”IQ plastpåse”…men dom borde inte få sitta i regeringen.

  Gilla

 • ericr45

  Rubrikens fråga: ”Hur dum får man bli?”
  Svaret på den är nog, iaf när det gäller politiker: Obegränsat…
  Viktigare egenskaper är nog mer att kunna ljuga, hyckla, se bort ifrån, förneka, ha selektivt minne etc
  Som någon här antydde, jag tror faktiskt att de vet och att de ser, men i dagens 100% av media styrda samhälle så törs ingen säga som det är.
  Typ kejsaren är ju naken..
  Många politiker har ju efter avslutad karriär och erhållen pensionsrättighet, visat att de egentligen tyckt något helt annat än den poliik man fört..

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  sju klövern = grovt kriminella gangster tjuvar, utvisa sju klövern från Sverige tillsammans med deras gäst parasiter till barn. Det går inte åt helvete utan de är redan åt helvete med Sverige.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror att Arnstberg har lite fel i sin benämning om statsminister som lite dum – statsministern vet mycket väl hur det hela hänger ihop.

  Varenda politiker vet om fusket,bedrägerierna och dom gigantiska kostnader som skattebetalare måste stå för.

  Gilla

  • F.d. Socialdemokrat

   De vet de mycket väl men de skiter i det som de skithögar och egoister de är har de bara en dygd och det är GIRIGHET….Fredrik Reinfeldt kämpade i 8 år som Statsminsister och är nu garanterad c 150.000kr i månaden till 65 år….
   Stefan Löven är samma sorts människa, vill bara få tiden att gå….han är över 50 jag tror även han kommer att kvittera ut ett fett arvode till 65 år….
   Men verkliga ARBETARE som jobbat i 40 år unnar de inte ens pension vid 65 år….
   Varken Moderaterna eller Socialdemokraterna borde kalla sig ARBETARPARTI….- den rätta benämningen är SKITSTÖVELPARTI….

   Gilla

 • Trynbald

  Stefan Löfven är en utmaning för att använda käbbelmästarens eget vokabulär.
  För 160 000 i månaden kunde man förvänta sig att ärtan mellan öronen åtminstone var grön. Imbecill är nog bara förnamnet på den handlingsförlamade.
  Att slå näven i bordet och göra någonting åt massinvandringen är inta att tänka på. Fast omvärlden hånskrattar honom rätt i ansiktet och varningarna står som spön i backen.

  Gilla

 • ossie

  Tom en återinsättning av Juholt skulle bli en rejäl standardhöjning,

  Gilla

 • F.d. Socialdemokrat

  Stefan Löven är inte dum, Stefan är välbegåvad, intelligent f.d. ordförande för Metall….Stefan följer en linje, en ”RÖD” LINJE….Massinvandring till varje pris, de kommer att stärka partiet med Sverige kommer att blöda och dö och förlora sin rika industri och historia…
  Stefan förstår att ingen av dessa är anställningsbar, ändå förespråkar Socialdemokraterna massinvandring av främst muslimer. Det kam bara finnas en anledning och det är muslimska röster mot bidragen från Försäkringskassan.
  Vi måste byta spår, nu är SD största parti bland LO arbetarna, – de måste kräva en NY LINJE, en ansvarsfull politik som ger Sverige bättre framtidsutsikter för vi vet inte vad framtiden har i sitt sköte när Sverige tappar i kapacitet och konkurrenskraft, – många av våra större företag kommer kanske att vara utkonkurrerade av Kineserna inom bara något decennium – vem ska då betala massinvandringen ?
  Den RÖDA ”LINJEN” ÄR OHÅLLBAR vi måste byta spår och ge oss och barn och barnbarn vettiga framtidsutsikter och DET GÖR VI INTE SOM JORDKLOTETS SOCIALKONTOR!!

  Gilla

 • Elaka gubben

  Kreativitet saknas inte när det gäller att uppfinna nya ord
  men dom blir ganska snart omodärna.
  Vart tog de duktiga entreprenörerna vägen?Likaledes
  har även spetskompetensen försvunnit.
  Kompetensregnet tycks också ha försvunnit.
  Det kanske börjar bli svårt med nya ord men skeniknölar
  gnuggas nog febrilt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: