Dansk minister – alla länder utom Sverige försöker minska invandringen


INVANDRING. Den danska regeringen vidtar en rad åtgärder för att avskräcka asylsökare från tredje världen från att söka sig till landet. Enligt invandrings- och integrationsminister Inger Støjberg (V) gör alla andra EU-länder likadant – utom Sverige.

– Det är bara att konstatera att alla länder – förutom Sverige – på olika sätt försöker minska inflödet, säger Støjberg i en intervju med danska Politiken.

Det danska Folketinget klubbade nyligen igenom ett åtgärdspaket som ska avskräcka invandrare från tredje världen att resa till Danmark. Bland annat publiceras annonser i turkiska och andra utländska medier som informerar om att bidragen för asylsökare i Danmark har strypts.

Inger Støjberg poängterar också att en stor del av de asylsökare som kommer till norra Europa gör det via andra EU-länder, vilket strider mot Dublinförordningen.

– Invandrare som kommer till Danmark och Tyskland och andra länder utan att ha rätt att vara där ska snabbt och konsekvent skickas tillbaka, säger hon till Politiken.

I den danska debatten är invandringen just nu ett av de absolut hetaste ämnena. I Jyllandsposten skrev historieprofessor Bent Jensen nyligen Flyktingkrisen kan leda till kollaps för demokratin i samma artikel varnade psykologiprofessor Helmuth Nyborg varnade för att hela det demokratiska systemet hotas av folkgrupper med kroniskt låg IQ.


18 responses to “Dansk minister – alla länder utom Sverige försöker minska invandringen

 • Niels Henriksen

  »Forsvarer vi os ikke mod folkevandring til Europa, går vores samfund (samhälle) i stykker (itu)«

  http://www.b.dk/kommentarer/forsvarer-vi-os-ikke-mod-folkevandring-til-europa-gaar-vores-samfund-i-stykker

  Af Claes Kastholm Hansen
  29. august 2015, 20:00

  Hvorfor gør de stenrige (superrika) arabiske lande intet? Hvorfor ignorerer de afrikanske ledere, at de stærkeste og sundeste unge forlader deres kontinent for at søge lykken i Europa? Og hvad er det for nogle forskruede forestillinger, der får europæiske ledere som Angela Merkel til at lege med ilden?

  Hun, der dog kender Tysklands historie, burde vide bedre end at presse tyskerne til at tage imod en indvandring af helt vanvittige dimensioner. Imens vokser de indre konflikter i hendes eget land til eksplosionsgrænsen.

  Den fase er længst passeret, hvor man kunne henvise modstanden mod den enorme indvandring til nogle få højreekstremistiske grupper.

  En nær ven, jeg diskuterede sagen med, sagde: Hvordan kan man på en humanistisk måde formulere nødvendigheden af at stoppe denne folkevandring?

  Det er et spørgsmål, der rammer lige ind i den moderne nordeuropæers hjerte. Vi har fået ind med modermælken, at man er forpligtet til at hjælpe dem, der ikke kan hjælpe sig selv.

  Min ven og jeg tav længe. Så sagde jeg de tunge ord: Det kan man ikke, for der er ikke noget humanistisk i denne nødvendighed, den er simpelt selvforsvar. Og indser vi ikke, at vi er nødt til at forsvare os, sprænges Europa, det bliver alles kamp mod alle. [!!!!!]

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Jag har spekulationsköpt diesel till min gamla båt, om jag inte hinner fly över Öresundsbron innan danskarna stänger den!

  Gilla

  • Mr Q

   Väl investerade slantar….Hoppas nu bara,att inte ”de kriminella banden” har hunnit sno din motor !

   Gilla

  • Bjovulf

   Vanliga, trevliga och jordförbundna svenskar, som fortfarande kan tänka SJÄLV, är förstås altid välkomna i Danmark – också gärna permanent – , men snälla ni, låt för f.. i h…… vänligst alla era naiva, okunniga, handlinsgförlammade och grovt ansvarslösa poltiker som til ex. Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Stefan Löfven, Annie Löof, Åsa Romsson & co. tilsammans med alla PK-journalisterna och dom glorieputsande profstyckerna och dom ”intellektuella” få stanna hemma och njuta ut av ”kulturberikningen” på sina egna kroppar på riktigt för en gångs skuld, tack :o)

   Och språket kan nu ni ju nästan redan – det gällar bara att upptäcka det. Vi är inte als så märkvärdiga, som några av er verkar tro – heller inte språkligt 😉

   Og sproget kan I jo næsten alle-rede – det gælder bare om at
   opdage det. Vi er slet ikke så mærkværdige, som nogle af jer
   lader til at tro – heller ikke sprogligt 😉

   Gilla

 • Lena

  Med den nyvakna politik som Danmark visar så är Danmark ett fortsatt danskt land bara att gratulera, ni gör det bra för ert folk !

  Gilla

 • Jonglören

  Hur ska man göra för att tvinga fram folkomröstning om detta?
  Det måste ju finnas något praktiskt man kan göra eftersom e som har betalt för det misstar landet.
  Svenskar börjar få mardrömmar och ser svarta spöken mitt på ljusa dan. Är detta de mörka krafterna?

  Gilla

  • Joy

   Ja, man kan samla ihop ett visst antal namnunderskrifter, finns info på valmyndighetens hemsida. Men en folkomröstning är bara vägledande, aldrig bindande i Sverige.

   Gilla

 • Trynbald

  Sverige har världens sjukaste politiker alla kategorier. Den galne statsministern tror på fullt allvar att problemen med dessa gigantiska volymer går att lösa. Bara dom skenande kostnaderna är i sig en katastrof, lägg till allt övrigt så är härdsmältan total.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Die dumme Schweden!

  Gilla

 • Sven Svensson

  Värdegrundskorporativismen är de svenska politikernas snara runt halsen, Sjuklöverns förstås, vilket gör att inget vettigt sker i frågan. I den korporationen ingås snart alla gamla föreningar i Sverige: Röda Korset(opolitiskt internationellt i Sverige en avstjälpningsplats för avdanakade politiker och propagandaorgan för Sjuklövern), Stadsmissionen, LO med underorganisationer, Svenska kyrkan, Hembygdsrörelsen, Sjuklöverns samtliga partier och en mängd andra sammanslutningar. Det gäller bara att hålla ögonen öppna så syns deras agenda. Coop kanske rent av börjar sälja Regnbågsfärgat och Multikulticertifierat 🙂

  Gilla

  • Stenbock

   Ett skräckscenario,hur tidigare vårt trygga och fredliga land, förvandlas till Europas största soptipp !

   Gilla

 • volse

  Vilka är rasister?
  Den nordiska folkstammen skall tydligen
  korsbefruktas bort, utraderas från den biologiska mångfalden!
  Jag trodde att det rasbiologiska experimentet definitivt upphörde i och med nationalsocialismens fall.
  Men DETTA är inte ens ett experiment utan det handlar om UTROTNING!!!

  Gilla

 • Synonymen

  Danmark är ungefär lika stort som Uppland och Dalarna tillsammans. Uppland och Dalarna har en sammanlagd befolkning på ungefär 1,8 miljoner.

  På samma yta bor i Danmark 5,6 miljoner.

  Det är trångt i Danmark och den muslimska plågan/pesten är därmed svår att undvika. I Sverige tar det bara lite längre tid på grund av landets storlek. Ingen vill ha muslimer i sin närhet är jag tämligen säker på.

  Jag vill överhuvudtaget inte se dessa religiöst efterblivna människor i landet.

  Många svenskar resonerar sannolikt i termer hur vi skall beväpna oss inom några år

  Muslimer kommer att orsaka krig i Norden.

  Glöm då inte vilka ni skall hålla ansvariga!

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Sverige har ingen regering, Sverige har de grovt kriminella sju klövern. sju klövern är rasister och hatar alla Svenskar, en svensk skall inte räkna sig som medborgare i första hand utan en slav till de grovt kriminella i sju klövern.

  Gilla

 • Lena

  Inger Stöjberg en stark, vacker, modig och klok kvinna !
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article4816785.ece
  I debatt med en radikal islamist.

  Gilla

 • age

  ”DU GAMLA DU FRIA…………………”

  Invandrarna tillför ju så mycket!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: