SVT:s värdegrund varierar

SVT har ett sändningstillstånd som utfärdas av regeringen efter beslut i riksdagen. Nuvarande sändningstillstånd gäller till och med sista december 2019.

SVT:s sändningstillstånd säger att företaget bland annat ska utöva sändningsrätten ”opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda”.

 

Låt oss se om det stämmer.

I juni kallade Fredrik Ahl på SVT Östnytt en spade för en spade när han trodde att kameran var avstängd. Han råkade kalla ”välutbildade” invandrare för kebabtekniker.

Christina Ågren, chef för för regionala nyheter kallade det ”det är är en oacceptabel jargong på tvärs med vår värdegrund” och Fredrik fick be om ursäkt.

Den 18 augusti skriver Assia Dahir, medarbetare på samhällsredaktionen hos SVT i Göteborg, en efterlysning i Facebookgruppen “Marxistiska studenter Göteborg”

 “Hejsan allihopa! Jag jobbar nu på SVT och söker en antirasist till ett program vi håller på med. En person som tycker att enbart med dialog så kommer man ingenstans i kampen mot rasism. Är du den eller känner en person som står för sin åsikt och kan föra en intellektuell och bra diskussion med intervjuaren. Skriv gärna ett pm till mig! Kampen fortsätter! skriver hon i efterlysningen.

Lena Laurén, programmets prograledare fick frågan om SVT skulle vidta några åtgärder mot Assia och svarade ”Vi kommer förstås att prata med Assia. Vi ska samtala och jobba tätt ihop”

-Pettersson konstaterar att enligt SVT:s värdegrund är det värre att skämta och kalla någon ”kebabtekniker” när man tror att kameran är avstängd än att offentligt och fullt medvetet uppmana till utomparlementariska auktioner och våld.

Kampen mot vänsterextremisterna i media måste fortsätta. SVT är ett hot mot demokratin.

Tycker ni inte att SVT är opartiskt anmäler ni företaget här och här avanmäler ni er tv-licens. Kanske dags nu?

Hanna Stjärne, är vd för SVT. Hon var med och beslutade att ge det prestigefyllda journalistpriset Guldspaden till det kriminella vänsterextrema nätverket Researchgruppen.

8 thoughts on “SVT:s värdegrund varierar

  1. SVT och deras värdegrund…

    Har i ett antal inlägg försökt få klarhet i vad som på SVT språk menas med vandalisering.

    Under Mona walters reportage i förorten skrev Mona själv bl,a att SVT bilen vandaliserades av invandrare. När SVT förklarar vad som hände hette det att bilen INTE vandaliserades utan bara äggades.

    Samma dag skrev SVT på nyhetssidan om en skola som vandaliserats genom att ägg kastats på den.

    Om ägg kastas på en skola och en bil, varför är det då vandalisering endast i ett fall?

    Vore jag konspiratoriskt lagd skulle jag nästan tro att det handlar om damage control, och ett sätt att förminska invandrares vandalisering av SVT´s bil genom att kalla det äggning vilket låter mindre allvarligt än vandalisering.

    Medans i fallet med skolan blir äggningen kallad vandalisering för att ge en allvarligare ton. Konstigt nog lyftes ingen invandrarungdom fram i nyhetsrapporteringen, vilket annars är kutym i SVT och övrig MSM nyhetsrapportering.

    Även i reklamens värld verkar hudfärgen spela roll…
    http://www.d-intl.com/2015/08/21/svenskar-bortraderade-ur-reklamen/

  2. Jag tittar aldrig på svensk tv numera.
    Har ingen TV-antenn – den flö ner i senaste stormen, tänkte att det var Gud som ville säga nåt…

    Ser ibland klipp på play om det är nödvändigt.

  3. Stalin o Stasi sju klövern där räknar jag in SVT självklart = ? För mig är de samma som Stalin. Ja t o m värre är vår sju klöver idag anser jag. Märkligt att detta kan fortsätta så här. fredrik måste haft rätt i när han säger att Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv.

  4. Jag betalar ingen licens. Gör det ni också om ni liksom jag tycker att måttet är rågat.

    Ring idag. I morgon är det för sent!

    Radiotjänst
    Öppettider:
    Helgfri vardag kl 9.00-17.00
    0771-91 00 04

Kommentera