Varför har vi journalister

Läs den här informationen och försök sedan förklara varför vi ens har journalister.

”För Sohad Alzoubi, 19, gick flykten från Syrien via Jordanien, Turkiet, Grekland, Irak, Serbien, Ungern, Österrike Tyskland och Danmark innan hon tidigare i somras hamnade i Laxå.”

Artikel handlar om nyanlända ungdomar i svenska skolor. I Laxå får vi veta att av alla kommunens ungdomar i åldern 16-19 år, är 26 nyanlända, dvs. mer än var fjärde. Vi får också veta att inte alla nyanlända ungdomar går i skolan. Vi får också veta att lärarna inte har en aning om hur många nyanlända ungdomar som dyker upp i skolan veckan efter. Vi får också veta att en klass kan består av elever som talar en mängd olika språk och att de alla har olika utbildningsbakgrund. Vi får också veta att de nyanlända eleverna får lära sig vad anarki är.

Vad vi inte får veta är hur en lektion där eleverna inte talar svenska, men en mängd olika språk, fungerar. Vi får heller inte veta varför vissa nyanlända ungdomar inte går till skolan. Vi får heller inte veta om Laxå kommun tar emot så många nyanlända p.g.a. den statliga ersättningen. Vi får heller inte veta lärarnas verkliga inställning till att nya elever anländer med jämna mellanrum och där ingen av dem kan svenska och där en stor del saknar egentlig utbildning. Vi får heller inte veta om dessa fakta är en av de grundläggande orsakerna till att den svenska skolan sjunker som en sten i internationella undersökningar.

Varför gör en journalist en sådan intetsägande artikel?

Nu till den information ni kan läsa överst och som hämtas från SvD:s artikel. 19-åriga Sohad har alltså passerat 9 länder på sin väg till Sverige, merparten europeiska, 9 länder…

Varför frågar inte journalisten om orsaken till att hon inte sökte skydd i något av de länder hon passerade? Danmark, Österrike och Tyskland får väl anses som säkra demokratier, men de länderna dög alltså inte för denna 19-åring från Syrien. Det är allt mer uppenbart att det är flyktingarna som sätter agendan för vilka länder som är slutdestinationen, inte EU:s asylregler. Av den anledningen begriper vi alla att regeringens snack om gemensamma asylregler och ett större ansvarstagande från övriga Europa, bara är skitsnack. Det är till Tyskland och Sverige alla vill och då är Morgan Johanssons ord lika tomma som han är liten till växten.

Källa: SvD

8 thoughts on “Varför har vi journalister

  1. Morgan Johansson är en MORON, RETARDED….-han är också en FÅNTRATT….-7klövern är en samling fåntrattar….! Märkligt att Nya Moderaterna och Fredrik Reinfeldt ökade på antalet individer som är beroende av bidrag från Försäkringskassan, under 8 år bedrevs denna vansinnespolitik och den rullar bara på….
    Malmö går med 4,5 miljarder i underskott per år och Södertälje och Göteborg med lika mycket….Sverige har en statsskuld på c:a 1400miljarder, så detta är med lånade pengar.
    DET VÄRSTA ÄR ATT DET ÄR HELT MENINGSLÖST OCH BARA SKADAR SVERIGE FÖR ALLTID!!
    Detta är farliga MUSLIMSKA kravmaskiner så räkna med en GIGANTISK ökat kriminalitet i framtiden, den är hög redan nu!

  2. Vi behöver inte undra varför den svenska skolan har kraschat. Det är omöjligt att vara lärare i en klass beskriven ovan.

  3. Det kan man med fog fråga sig,när man ser vad dessa skribenter sysselsätter sig med för ”journalistik”.Skrevs i förmiddags hos Pettersson om en Miljöaktivist,som står inför rätta i Malme p.g.a. sin fula bröst.Nu skall hon dömas för förargelseväckande utseende. 🙂
    Skånskan har offrat tid och trycksvärta kring denna händelse,med ett reportage kring Jenny Papphammar ! En länk till denna viktiga nyhet:
    http://www.skd.se/2015/08/25/wenhammar-anlander-till-ratten/

  4. DET VA EN GÅNG (så börjar alla sagor), de va då de…som Skär-
    sliparen kom och besökte bl.a. Laxå…jag skulle ge va som helst
    för att få den tiden tillbaka, detta trots att de va fattigt och jävligt
    på alla vis!..kanske något liknande kommer åter, isf skulle minst
    87% av 87:ans väljare gå under!.,)
    https://www.youtube.com/watch?v=qkjw1wpe5Bc

  5. I princip alla svenska ”journalister” arbetar oavlönat för propagandaministeriet. Det ingår inte i deras arbetsbeskrivning att ställa frågor. Den som skriver något som skulle kunna bedömas som ett avsteg från åsiktsmanuset, bestraffas. Därför är alla överdrivet inställsamma; skulle man hamna i den svarta boken är man ärrad för livet.

  6. Har vi journalister i klassisk mening? Yrkesmän som utan sidohänsyn gräver fram sånt som är sant och intressant. Oavsett vilka det kan tänkas gynna och/eller missgynna. Som inte sitter fast i en massa outtalade regler och tysta överenskommelser inom kåren. Som inte låter hela sin yrkesbana styras av dolda agendor och personliga övertygelser?
    Eller har vi propagandister och betalda desinformatörer?

Kommentera