Ger vi upp när SD blir störst?

Rubriken kommer från Politism.se som är ett initiativ från Aftonbladets politiska chefredaktör och startas av Aftonbladet med LO och Kommunal som medfinansiärer. 

Chefredaktören Eric Rosén på Politism.se vill låta färre komma till tals och att det ska tillåta att fler röster hörs, att en redaktör går in och och sorterar vilka det ska beredas plats för. Det vore bra om denne redaktör var perfekt och helt neutral men det är inte Politsim eller Erik Rosén och då kallas det censur av oliktänkande. 

Nåväl tillbaka till rubriken och fortsättningen

”Förr eller senare kommer Sverigedemokraterna att bli störst.

Efter den så kallade ”järnrörsskandalen” och de hundratals andra rasistiska utspelen och skandalerna från SD så fortsatte partiet att växa. Vilket annat parti som helst skulle rasat, men Sverigedemokraterna ökade till och med sin framfart efter några av de värsta övertrampen. De spelar helt enkelt inte efter samma regler som andra. Det är ett parti med rötter i nynazismen som med enorm populism lyckats vinna över väljare, ledarsidor och gjort journalister oförmögna att hantera dem”

 

 

Sedan fortsätter Erik Rosén, med att prata om ett Sverige där fascistpartiet Sverigedemokraterna fått makten, och han påstår att SD redan idag har haft en skadlig inverkan på Sveriges rättssyste och att det kommer att bli likadant på arbetsmarknaden och andra områden.

Politism uppgift blir då att belysa detta med nya medel och verktyg. ”Fler aktörer som granskar Sverigedemokraterna på ett kunnigt och öppet sätt behövs. Det behövs också några som kan erbjuda ett alternativ, för enbart kritik kommer inte få fascismen på fall. Utöver det så behöver vi en sak till, som kanske kommer vara det som spelar störst roll”. 

”Vi behöver andrum, vi behöver energi, vi behöver en fristad där vi kan hämta styrka och fortsätta arbeta”.

”Jag tänker att vi behöver gräva där vi står. Att starta eller engagera sig lokalt i något man tror på ger den där tryggheten vi behöver samtidigt som vi bidrar till motståndet. När vi ser Sverigedemokraternas siffror och ser hur fort de vinner mark nationellt så är det lätt hänt att vi tappar all lust och kämpaglöd, för hur kan vi möta och vinna över så många? Hur kan vi förändra så mycket? Svaret är att det kan vi inte. Det vi kan påverka är det omedelbart omkring oss, det kommer i sin tur att leda till de stora förändringarna, men först och främst ser vi till att ta hand om oss själva och de vi har makt att påverka direkt”.

”Historiskt har organisering varit det som till slut fått fascismen på fall, men vi måste se över hur organiseringen ser ut i dag. De gamla modellerna fungerar bevisligen inte tillräckligt bra längre. Antifascistiskt arbete tar många uttryck. Det kan handla om att öka tryggheten i grannskapet, kämpa mot vräkningar och ekonomisk utsatthet. Vi kan driva en tjejjour, ett språkcafé eller en hjälpförening för utsatta EU-migranter. Gå med i en lokal partiförening och påverka, se till att de för en mer radikal politik som kan möta Sverigedemokraterna. Trygga samhällen faller inte lika lätt för populismens vindar, så låt oss se oss om där vi står och börja där”.

”Nej, Sverigedemokraterna är antagligen inte Sveriges största parti i dag, men risken är stor att de blir det. Vi ska vara redo för det, vi kommer tänka långsiktigt och bygga ett motstånd utan dess like. Och att fascismen kommer att falla, det är jag också säker på.”

-Pettersson läser på Politism.se mer ser inga argument mot SD, bara mer av samma sak, ”tryggheten i grannskapet, kämpa mot vräkningar och ekonomisk utsatthet. Vi kan driva en tjejjour, ett språkcafé eller en hjälpförening för utsatta EU-migranter” precis som om det är SD som skapat otryggheten och den ekonomiska utsattheten.

Eric Rosén låter som en galning som tror att om man gör samma sak om och om igen så kommer man att lyckats till slut och få ett annat resultat.

PK-etablissemanget verkar ha tagit tag upp den gamla frågan om att de måste ta debatten och bemöta Sverigedemokraterna med argument men argumenten saknas totalt…

Sverigedemokraternas principprogram

16 thoughts on “Ger vi upp när SD blir störst?

  1. Pettersson pratar om argument, men hans argument om en politisk motståndare är att motståndaren är en galning, vanligtvis brukar Pettersson utnämna motståndare till idioter, Så hans inlägg var bra ett i raden med samma grumliga tema.

  2. Eric Rosen kan sluta fundera över vad som skall hända efter att PKpatkasken har förlorat kampen om att förstöra Sverige mer för då åker de flesta upp i lyktstolpar som är i deras närhet. 7Klöverns politiker skall om jag får bestämma gå samma öde till mötes som ett visst Rumänskt presidentpar gjorde. Snabbt och ingen av dessa as kan ställa till mer jävelskap

  3. Jaha så lille Erik vill gräva där han står? Ja gör det,
    gräv ett satans stort hål där du står, och be någon annan
    att skyffla igen det över dig, för är du så extremkorkad att
    du kallar en fjärdedel av Svenska folket för fascister så
    förtjänar du inget annat. Inte konstigt att den blaskan
    går med 800000 i förlust varje månad?

  4. På ett sätt har de ju rätt, istället för att motverka och bemöta SD och folkrörelsen med demonisering kan de ju börja arbeta för att förbättra istället. Men jag tror inte dom förstår att SD och folkrörelsen inte handlar om enbart invandring , det handlar om ett destruktivt förhållande som många nu vill ta sig ur. Det är många bäckar små, invandringen är bara en del av det.

    Precis som att bägaren rann över när din partners kompisar ständigt befinner sig i huset och ställer till oreda. Det handlar inte BARA om din partners kompisar.. Det är ett destruktivt förhållande som är på väg att brytas upp.

  5. Om Eric läser här ska jag ge honom ett gratis tips angående ”…för hur kan vi möta och vinna över så många? ”

    Gör som SD, håll er till verkliga fakta, så kommer det nog att gå bättre för er i debatterna.

    Och gräv ned det uttjatade och verklighetsfrämmande argumentet rasist, det fungerade inte igår och kommer inte göra det imorgon, annat än på livrädda godhetsapostlar som jagar likes på fånboken och som hellre offrar sina barnbarn än sticker ut hakan det minsta och ifrågasätter något som på minsta sätt kan kopplas till invandring eller något för dagen populärt rasistiskt nyord.

  6. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
    ”Det är ett parti med rötter i nynazismen som med enorm populism lyckats vinna över väljare, ledarsidor och gjort journalister oförmögna att hantera dem” fruktansvärd kommentar . . . är det journalisters sak att påverka valresultat? Snart är vi i DDR där en ny adel/överklass frodas . . .

  7. Statsvetaren Ulf Bjereld: ”Varför de (arbetarna, min anm.) väljer Sverigedemokraterna – det har länge funnits ett samband mellan klass och utbildning. Arbetarklass har haft lägre utbildning än de övriga klasser i samhället. Och det har funnits ett starkt samband mellan låg utbildning och att rösta på Sverigedemokraterna.”

    http://avpixlat.info/2015/08/22/s-markt-statsvetare-arbetare-som-rostar-sd-ar-obildade-och-dumma/

  8. ”Det kan handla om att öka tryggheten i grannskapet,” Skulle antirasister och deras mångkulturella kompisar skapa ”trygghet i grannskapet”? Snacka om att sakna koll på vilka som står för otryggheten.

  9. Vänsterpöbeln börjar få panik, det var sannerligen på tiden. Undrar hur många journalister som skulle smygrösta på SD i nästa val. Tänk att aldrig få skriva vad man tycker det måste bli väldigt psykiskt påfrestande.

    • Det är för sent, det hjälper inte att smygrösta. Det är för sina redan begångna gärningar som dessa kräk skall dömas inför en folkdomstol.

  10. Den så kallade ”Järnrörsskandalen” får mig alltid påmind om neggörn som slog ihjäl en pojke och den svenska äldre kvinna som försökte hjälpa pojken. Och det tackar jag för. För det påminner mig om den etniska rensningen av svenskar som pågår i Absurdistan.

Kommentera