Peter Wolodarski: ”Låt SD vråla för sig själva”

INRIKES. Uppståndelsen kring Sverigedemokraternas reklamfilm – där pensionärer och burkaklädda kvinnor ställdes mot varandra – under valrörelsen 2010 gjorde knappast partiet besvikna. ”Man hade uppnått en kraftig pr-effekt utan att betala en enda reklamkrona”, skriver DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i sin söndagsledare.

Han menar att veckans högljutt omdebatterade reklamkampanj i Stockholms tunnelbana har många likheter med ”reklamtricket” från 2010 – ”samma grovhet och försåtlighet. Samma vilja att ställa grupp mot grupp.”

Wolodarski menar att det finns en stor, tyst majoritet svenskar som längtar efter en saklig och nyanserad debatt. ”Sverigedemokraterna försöker polarisera Sverige genom att vrida upp ljudnivån maximalt. De andra partierna bör svara skarpt i normal samtalston.”

-Pettersson menar att Peter Wolodarski inte fattat mycket. Sverigedemokraterna kritiserar inte tiggarna i sin kampanj utan regeringen och de partier som stödjer den…

22 thoughts on “Peter Wolodarski: ”Låt SD vråla för sig själva”

  1. Så här ser verkligheten ut, SD hade helt rätt!

    http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4196910–vi-fick-inte-veta-att-patrikshill-ska-stangas-

    http://m.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4199569-klart-att-soldalens-aldreboende-stangs

    Nån som sätter i mot att snart har hottentotterna vällt in i nyrenoverade lokaler?

    Men det här har vi råd med:

    http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2015/2015-02-03-Migrationsverket-oppnar-nytt-boende-och-ny-enhet-i-Halmstad.html

    Lägg märke till hur MV skriver: Under en längre tid har antalet asylsökande som kommer till Sverige på grund av krig och konflikter ökat.

    Det stämmer säkert och skall lyftas fram i propagandan, att den stora ökningen består av turister till Kosta Gratis utelämnas skickligt!

  2. 2010 ja, där kom en allvarlig varning från SD, ändå fattar inte folk? Har det blivit bättre? Icke, tvärtom..jävligt bra reklamfilm måste jag säga…

  3. Peter Wolodarski. Du angriper budbäraren SD. Om du inte förstått orsaks-sambandet bättre än så här, bör du lämpligen se dig om efter ett annat jobb.
    Eller ännu hellre, fortsätt med dina inlärda floskler. Det ger SD nya sympatisörer, varje gång du öppnar munnen.

  4. SD, Ja de kritiserar regeringen, men bloggkommentatorerna kritiserar Romer utan att specificera nån enskild.

  5. Etablissemanget är villrådiga nu. Det går inte att skönja någon klar linje bland debattörer och andra förståsigpåare! Den ena säger si, den andra så och inget verkar längre vara som förut. Jag misstänker att det beror på att argumenten helt enkelt tagit slut! Nu återstår tydligen bara slagord, klyschor, okvädningsord och nedsättande tillmälen!
    Desperationen verkar komma krypande och en del håller på att tappa nerverna och kläcker ur sig saker som för några år sedan skulle varit otänkbara. Det är en spännande tid vi lever i!

    • Alla ser vart det är på väg, så det gäller att försöka vända kappan i precis rätt tid, för att fortsätta vara med runt köttgrytorna!

  6. Låt Peter Wolodarski vråla för sig själv. SD har minst fyra gånger fler anhängare än DN har prenumeranter.
    Ingen vettig människa läser hans lögner.

  7. Såg denne fjantige Wolodarski när ha blev uppmanad
    att svara på frågor om Frysboxen där några DN medarbetare
    hamnade. Men då blev detta lilla fega kryp till chefs redaktör
    helt stum, då kröp han undan och vägrade svara. Ynkligt,
    men tillsätter dom en fjant som knappast var torr bakom
    öronen så blir resultatet därefter.
    Han känner sig bara trygg när han sitter på sin chefsstol, eller
    som gäst i TV sofforna, där han för övrigt verkar vara flera
    dar i månaden. Patetiska kryp!

  8. Har den där Wolodarski inte fattat att SD är Sveriges största parti? Det innebär att de har flera röster i ryggen än något annat parti?

    Den svenska journalistkåren måste vara den enda yrkeskår som jobbar på att avskaffa sig själva.

  9. Det är sorgligt, att denna sakliga och nyanserade debatt inte får föras i DN.

    Om jag vore anställd i DN, så skulle jag skämmas över min chef. Om jag vore ägare till DN, som Bonnier-klanen, så skulle jag kicka Peter.

    Eller – om det är så, att han är beordrad av ägarna att ingå i kompani Expos fotsoldater, så borde Peter vägra och avgå.

  10. Sicken töffe.
    Han är så självuppblåst att han exploderar i mästrande förnedrande mot den största gruppen väljare.

  11. Politik är att prioritera. Sjuenigheten har valt att prioritera okända individer med okänt ursprung för de gamla som byggde välfärden. Sedan finns det ett parti som faktisk tycker att Sverige var en bra mycket bättre plats innan de ”liberala” och neokonservativa förstörde landet.

Kommentera