Stäng

”SD:s affischer var ett slag i ansiktet”

INRIKES. Vice statsminister Åsa Romson (MP) kommenterade på torsdagen Sverigedemokraternas uppmärksammade reklamkampanj på Östermalmstorgs tunnelbanestation i Stockholm. Kampanjen är ’missriktad’ och ’ett slag i ansiktet’ enligt Romson.

”Jag såg den här kampanjen som ett angrepp på den öppna stad som Stockholm är och som missriktad i förhållande till det som är allas vår vision, att tiggeriet på våra gator ska upphöra”, säger Åsa Romson till DI.se

Andra inte så väl övertänkta förslag kommer från Håkan Jörnehed (V) som i DN säger att politisk reklam ska vara tillåten men den får inte ”kränka resenärer eller dem som arbetar där”

MP:s vice gruppledare Malin Karlsson säger att ”resenärer inte får uppleva den som stötande”

-Pettersson blir kränkt av alla vänster- och miljöpartister som tror de kan styra debatt och reklamkampanjer. SL har två val – alla partier eller inget.

12 reaktioner på “”SD:s affischer var ett slag i ansiktet”

 1. Åsa Romson visste inte så mycket om Auschwitz. Nu måste vi också förklara för henne vad som är innebörden av öppen stad.

  Innebörden av öppen stad är enligt Haagkonventionen att en stad i krigstid vid ett befarat fientligt anfall inte ämnar försvara sig utan lämnar stadsportarna öppna för fiendens styrkor att besätta staden utan strid.

 2. Om det nu skall förbjudas att SD får annonsera i tunnelbanan så skall all annonsering förbjudas där.

 3. Jag för min del, tycker att den politik som Åsnan Dumson förespråkar är både ett slag i ansiktet och mental misshandel.

 4. ”Jag såg den här kampanjen som ett angrepp på den öppna stad som Stockholm är”…… säger Åsa Romson.

  Redan med det uttalandet har hon ju tagit avstånd från begreppet ”den öppna staden”.

  Som naturligtvis ska gälla alla och även vara för alla i Stockholm.

  Åsa Romson har svårt med sin egen retorik.

 5. Om Romson läst vad som stod på reklamen hade hon förstått att det var kritik mot den svenska regeringen och deras oförmåga att lösa problem.
  Istället har hon fantiserat ihop att det står något annat som passar hennes världsbild.

  1. De är gravt politiskt blinda, politisk dyslexi lider de av. De läser det som hat mot folk, ibte som den kritik mot ” goverment” det ju var. Läsförståelsen är nedsatt på grund av godhet mot all världens folk som vill komma hit, på sina egna villkor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: