Beordrad att bära hijab och burka


ISLAM. Hon kommer från Peru, är gift med en norsk man och började på en kurs i norska språket på Moss Vuxenutbildnings centrum. Här upplevde hon att muslimer had tagit kontroll över skolan och krävde hur hon ska klä sig och uppföra sig.

2015-08-06_0603

Janet Marleny Ortiz Arquinigo hävdar att muslimska syrier och somalier har tagit kontroll över skolan och ger moraliska riktlinjer för hur andra ska leva.

Arquinigo anser att bästa sättet att bli väl integrerad är att lära sig norska. Därför började hon en kurs i norska. Språket har enligt tidningen Moss Avis gått utmärkt men värre är det med erfarenheten av de flesta av de andra deltagarna.

Upprepade gånger ska Arquinigo ha fått reprimander för att hon är den hon är. Hon har också fått order om att bära hijab och burka. En av de andra deltagarna hävdar att det måste finnas ett krav – eftersom han inte vill se kvinnor som inte har heltäckande klädsel.

Arquinigo tycker att kraven är obehagliga. Hon menar också att skolan verkar likgiltig. Snarare ser hon att skolan är ”mer oroad för att möta muslimska religiösa krav.” och att ”i praktiken får en grupp muslimska män fler privilegier än resten av oss.”

Även på matrasterna kräver muslimer det som de uppenbarligen uppfattar som sina rättigheter. Äter Arquinigo fläsk, haglar kommentarerna. Enligt Arquinigo kräver muslimerna respekt – men de visar ingen respekt tillbaka.

– Detta resulterar i att jag känner mig diskrimineras, och att min frihet blir inskränkt. Det är ansträngande att behöva försvara min egen moral varje gång jag sitter i klassrummet för att lära sig norska, säger Arquinigo till Moss Avis.

Skolans behandling av Arquinigo fick maken att reagera. Han har skickat ett brev till skolan tidigare i år, som inte besvarats.

– Det är fegt av skolan att inte ingripa i dessa maktstrukturer. En plats för integration borde veta bättre. Här krävs förändringar i rutiner så att alla känner sig lika behandlade. Skolan kan inte vara så konflikträdd att enskilda elever känner diskriminerade och om igen, säger Jens Ole Kjølberg Moss Avis.

Rektor Ragnhild Dahl på Moss Vuxenutbildning tycker det är tråkigt att höra om Arquinigos erfarenheter, men påpekar att de inte gynnar vissa grupper. Ingen ska få någon särskild behandling. Hon lovar ändå att gå igenom rutiner på skolan.

-Pettersson undrar hur det ser ut i Sverige? Har mussarna, eller rättare muslimska män tagit över här också? Fast det törs väl inte PK-journalisterna undersöka, det kan ju vara hatbrott och mulimerna har feministerna, vänstern och miljömupparna på sin sida…

Rights.no

 


3 responses to “Beordrad att bära hijab och burka

 • Pica pica

  Det är dessa små steg jag är rädd för. Västvärlden islamiseras bit för bit som om de testade hur långt de kan gå och vi är ”snälla” och släpper till allt mer för att behålla lugnet.

  Varför protesterar inte svenskar? Det verkar som om andra utlänningar måste påpeka för oss vad som pågår.

  Är vi så flata?

  Gilla

 • Joy

  Fega ledare, men de vet ju vilka fanatiker och våldsamma människor de har att göra med.

  Gilla

 • Mary-Agnes

  Och vad händer när man säger det omvända: ”jag vill INTE se kvinnor med sjal”? Jo, i bästa fall får man med direkt en lektion i ‘allas lika värde’, men förmodligen blir man utslängd och avstängd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: