450 civila döda i USA-ledda räder mot IS

ISLAM. Enligt en ny rapport från Airwars, ett projekt lett av oberoende journalister, har den USA-ledda koalitionen dödat över 450 civila, varav minst 100 barn, i bombräderna mot IS-mål i Syrien och Irak, skriver The Guardian. Totalt har över 5 700 lufträder genomförts sedan offensiven inleddes för nästan ett år sedan, enligt Airwars, som har granskat 52 attacker.

2015-08-04_0750

Rapporten bygger på vittnesskildringar och på uppgifter från lokal och internationell media. Den USA-ledda koalitionen har hittills bara noterat två civila dödsfall.

-Pettersson skulle gärna vilja att ”oberoende journalister” rapporterar hur många civila IS har dödat under samma tid eller varför inte hur många muslimer som dödats av muslimer.

Det är alltid beklagligt med död, men utan den kriminella muslimska terrorgruppen Islamska staten så skulle koalitionen inte behöva bomba någon…

Islam och dess självförsvarskrig

2 thoughts on “450 civila döda i USA-ledda räder mot IS

  1. Det är märkligt att så många civila dödats, med tanke på att man från amerikanskt håll påpekar att man bombar med precision. Då vaknar konspirationstanken och jag börjar fundera på om det är kurder och eventuella Assadvänliga personer som bombas. För Obama vill så gärna få bomba bort Assad.

Kommentera