Den enes verklighet, den andres dröm

Att politiker inte alltid lever som de lär känner vi till. Att politiker ser verkligheten med andra ögon än just de som upplever verkligheten kanske inte heller förvånar.

Sist i raden av politiker att försvara öppenheten är Moderaternas Anna Kinberg-Batra. I veckan gick hon ut mer orden ”att den fria rörligheten är väldigt viktig”. Ni har hört orden förr, inte bara av moderater, utan av representanter från samtliga 7-klöverpartier.

Källa: SR

Samtidigt har vi de som jobbar i och med verkligheten. Jonas Karlsson, sakkunnig vi Tullverket, sade så här i fredags.

”Det är ett grovmaskigt nät vi har som gör att det är väldigt lätt att ta sig in i landet med tanke på de flöden vi har över gränserna, kontra de resurser vi har att sätta in gentemot de tusentals resenärer och bilar som kommer över gränsen varje dygn”.

Källa: SVT

Jag tror att Jonas Karlsson vid Tullverket har bättre koll på verkligheten än Anna Kinberg-Batra och andra 7-klöverpolitiker. Jonas Karlsson och hans kollegor säger det de vet. 7-klöverns representanter säger det de måste säga.

Våra vänner i 7-klövern lever i en dröm, men vem säger att alla drömmar är väcker positiva känslor? Det är ändå verkligheten vi ska förlita oss till och för många är verkligheten inget annat än en ren mardröm.

Om Kinberg-Batras medicin är den bästa lösningen på det växande problemet med vapensmuggling och dess konsekvenser, eller om Jonas Karlsson vid Tullverket sitter på en annan lösning, har säkert många en åsikt om. Jag har min och väljer härmed att avstå 7-klöverns hemmasnickrade huskur.

 

7 thoughts on “Den enes verklighet, den andres dröm

  1. Dom är alla smittade av det fruktade Reinfeldtviruset, som dessutom har muterat flera gånger. Än så länge finns inget bra botemedel, forskning bedrivs i det dolda. Men forskarna är förföljda av gammelmedia som inte till något pris vill ha fram något sådant botemedel. Ett antiReinfeldtsvirus skulle knäcka statusen på alla PK-journalister.

  2. AKB måste vara svenska historiens störste loser. Hon inbillar sig att bli den förste ”kvinnliga” statsministern i Sveriges 2018.
    Det är nog mycket osäkert, hon har satsat allt för detta. Komma med en räcka utspel som påskyndar förfallet, och med denna takt på folkutbytet som till största delen gynnar socialdemokraterna. kommer moderaterna att bli marginaliserade till något ingen vet.

  3. Det finns många lallande idioter bland dom politiskt
    korrekta, här i Sverige, men det finns också sådana som
    har både mod och kurage att påpeka alla sjukdomstillstånd
    som landet lider av. En sådan är INGRID CARLKVIST, hon är
    en härlig kvinna,rättfram och påstridig, så totalt bortkopplad
    från alla dom falska individer som kliar varandra på ryggen.
    Hon är inte bara en finne i r—n på alla politiker, utan i allra
    högsta grad på sina journalistkolleger, och hon är inte heller
    rädd för att tala om för dem hur feg och ynklig journalistkåren
    i Sverige är gentemot maktens män!

  4. ”Vi” har, mot bättre vetande, släppt in en kader av individer med våldsbejakande kultur som utgör ett hot mot allt och alla. Istället för att välja vilka man ger tillträde till landet så vill man massövervaka totalt oskyldiga svenskar. Det är så huvudlöst dumt så man kan knappt tro att det är sant. Det enda som svenska folket är skyldiga till är att inte varit tillräckligt noga i valet av politiker och det är inte ens ett brott. Påföljden är dock livstid i gulag.

    • Problemet är ju att de flesta vill massövervakas och ser sällan några nackdelar med det, och precis som med invandringsfrågan där en kritiker per automatik är rasist har du som kritiker mot massövervakning per automatik något att dölja. D.v.s ej rent mjöl i påsen.

      Rent mjöl i påsen och mutikultiargument gör mig direkt illamående då de inte har någon bäring i verkligheten, alla har något att dölja och hur många framgångsrika multikultiländer finns det historiskt?

  5. Hur kan massmedia släppa fram sådana hycklande och kacklande figurer som dom som kommer från 7-klövern???
    Batra sa att ” Vi måste bekämpa den allt mer tilltagande terrorismen i Sverige, men vi måste även hålla våra gränser öppna.”
    Vist! Vi måste ha bort terrorn från våra gator och torg samtidigt som vi tar in fler terrorister i Sverige. HUR DUM FÅR MAN BLI??????????

Kommentera