Grattis Sverige – En busslast ensamkommande på turné

Bilden nedan fanns på Ensamkommandes Förbunds Facebooksida men plockades bort när den började spridas på alternativa nyhetssidor. Det visar en busslast små söta barn på väg till Liseberg för att roa sig, några visserligen tunnhåriga, andra gör ”pistol mot tinningen” men det är stackars ensamma flyktingbarn. 

Ensamkommandes Förbund, som jag inte ens visste fanns, är ett partipolitiskt och religiöst obundet förbund!!! som består och drivs av självorganiserade ensamkommande ungdomar från olika länder.

-Pettersson antar givetvis att det är som det står, att det är ensamkommande som driver föreningen opolitikst och inga vänstermuppar som gör det med hjälpa av skattebetalarnas bidrag…

2015-07-30_1538

71 thoughts on “Grattis Sverige – En busslast ensamkommande på turné

 1. jag var ett riktigt ensamkommande barn. Jag var en flicka 17 år gammal fyllde 18 i Toftaholm på ett flyktningsläger. Jag bodde i en sommarstuga där det varken fanns vatten, TV eller radio. Vi fick mat 3x om dagen och INGA FICKPENGAR ALLS!! Det var minsann inte en djävel som sjöng för mig ”ja må hon leva” Jag kom till Sverige 1969 efter att jag blev utvald av en svensk delegation som hade ”kvot” på 100 personer från ett helvetiskt läger i Italien. Jag svarar gärna på ALLA FRÅGOR HUR JAG BLEV omhändertagen här….då…1969 som ensamkommande barn.
  Det första året längtade jag tillbaka till helvetet i Italien. Här svälte jag både bokstavligen och vad värre var även känslomässigt .DÅ brydde sig inte en enda……
  Ta era ”ENSAMKOMMANDE SKÄGGIGA BARN” och ta väl hand om dem, men för guds skull glöm inte att sjunga ”ja må han leva” annars kan dem bli ledsna………………………………….

 2. Okey Albin då förstår jag att du inte bor i Ö. Sörmland. Självklart är jag INTE känd i övriga Sverige. Men jag pratar mycket med folk. Du skall veta att folk är jäkligt trötta på alla problem som invandringen för med sig. Jag känner invandrare som jag respekterar fullt ut. OM SD blir största parti vid nästa val så betyder inte det att folk blivit rasister. Snarare Realister !

 3. Denna typ av invandring är och förblir endast en parodi. Ensamkommande flyktingbarn in my ass säger jag bara.

 4. Helt fantastiskt hur många ni är som orkar svamla om invandring. Det verkar vara er livsuppgift att gnälla på ”7-klövern”. Tror ni verkligen att SD skulle kunna styra Sverige till ett bättre samhälle? Partitoppen skiter fullständigt i er som röstade fram de, de glassar bara med sina höga löner och förmåner och ljuger sig blåa TILLS de eventuellt får egen majoritet. Då får vi se vad som hände i Tyskland för 70 år sedan…

  • Partierna som skapade och är med i Decemberöverenskommelsen gjorde en exakt kopia av vad Tyskland gjorde för 70 år sedan tillsammans med Hitler.

   Om du inte visste det.

  • Jovisst precis som alla andra partitoppar då! Vägrar öppna ögonen, tro att demna invandring är bra för Sverige, ska ge något tillbaka? Kommer aldrig hända!
   I förorterna håller det på att bli fullständiga sharialagar, du kan inte som vit kristen, sydeuropeisk kristen, jude eller homosexuell gå fritt på gatan utan att bli spottad på eller hotad! Tjejer/kvinnor som klär sig ”normalt” i jeans och linne blir hotade och trakasserade!
   Det är sanningen i Bergsjön och Biskopsgården bl.a.

 5. Jag kunde tyvärr inte ta med mig min 5-åriga son till Liseberg denna sommaren. Jag hade helt enkelt inte råd. Och jag jobbar heltid… Känns skönt att betala skatt i det här jävla pisslandet! (Ironi)

 6. Statistik från Migrationsverket – mottagna ensamkommande barn:

  År Antal

  2004 388
  2005 398
  2006 816
  2007 1264
  2008 1510
  2009 2250
  2010 2393
  2011 2657
  2012 3578
  2013 3852
  2014 7049

  2015 (jan-juni) 4040, beräkningar mellan 8000-12000

  sammanlagt 30 195

  Varje barn beräknas kosta minst 1 miljon kronor styck per år och det är våra pengar som använts till detta.

  • Betänk sen vad alla framgent anhöriginvandrare och dessa enormt barnalstrande varelser kommer att innebära för Sverige.

  • 8-12 miljarder kommer de kosta oss skattebetalare alltså… Detta är vansinne! Jag orkar fan inte mer.

 7. Besökte Farsta Centrum idag…..Herregud vad är det för människor Socialdemokraterna lockar till Sverige med bidrag från Försäkringskassan ?! SUCK!! Hela folkgrupper och en blick räcker för att se att det är bidragsparasiter HELT OMÖJLIGA DESSUTOM ATT PLACERA I DET ENKLASTE ARBETE….
  Vad ska man säga ? 7klövern saknar uppenbarligen verklighetsförankring….SÅ HÄR DUMMA ÄR INTE SVENSKA FOLKET, DE VILL INTE HA DEN HÄR MASSINVANDRINGSPOLITIKEN!!
  Dessutom all kriminalitet, tänker ofta på den mördade Lisa Holm, kände henne inte, men ett offer för ”fri rörlighet” och EU medlemskapet!
  På detta de här ”skäggebarnen”….
  En dag vaknar vi upp och då är det tyvärr försent!

 8. Vem är du igentligen Albin? Vem jag är vet nog dom flesta här i trakten. Visst känner jag igen Pettersson och Skoglund. Men vi umgås inte. Just att denna blogg utgår från Oxelösund tilltalar mig. Pettersson tar ju ibland upp fall som berör Nyköping-Oxelösund. Alla vet att det begås mer brott i Brandkärr i Nyköping är många invandrare bor. Detta är fakta Albin och inget jag hittat på. Minns att jag skrev till SN:s tidigare chefredaktör en gång att invandrare måste ta seden dit dom kommer. Det gillade inte Carstorp. Hela Sverige håller på att förfalla i kriminalitet. Hörde en äldre Malmöbo säga i TV: Malmö är inte som förr längre. Om vi då tycker att detta är skit då är vi många som tycker så. Sen att även svenskar begår brott är ju självklart. Men invandrarna är överrepsenterade så är detta fakta Albin. Där jag bor finns säkert folk från hela världen. Men dom jobbar o sköter sig. Tala nu om vem DU är så får du mer respekt. För att inte jag tycker som du betyder inte att jag är någon mes. God Kväll Albin!

  • Roland jag har inte en aning vem du är, jag reagerar bara på vad du skriver.
   Visst invandringens konsekvenser kan diskuteras och det bör göras .
   Bloggen har ett enda recept och det är stoppa den till varje pris och som det verkar med vilka metoder som helst..
   Jag blir t.ex. kallad apa varje dag, nu har ju Gud givit mig gåvan att inte ta saker personligt.
   Men ändå , varför reagerar aldrig du eller Skoglund på det.
   Är det ett svenskvänligt sätt att uttrycka sig.
   Många av dina idéer gillar jag, du är inte som de flesta av bloggens kommentarer, därför finner jag också det mer intressant att ”prata” med dig.

 9. Skattefridagen som inföll för 14 dagar sedan (16 juli) skvallrar om hur stor del av året som vi skatteslavar tvingas offra till (bl.a. klientelet på bildens) nöjesresor genom konstruerade ”föreningsbidrag”.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Skattefridagen
  ”Skattefridagen är ett begrepp som syftar på den dag under året då den genomsnittlige löntagaren tjänat så mycket som hon eller han kan förväntas erlägga i form av skatt under året. Skattefridagen är således ett slags mått på skattekvoten, presenterad i form av ett datum. Andemeningen är att det är först från skattefridagen som löntagaren arbetar för sig själv, snarare än för staten, och dagen högtidlighålls därför som en temadag i många länder av organisationer som verkar för låg skatt eller sparsamhet med offentliga utgifter. Syftet med temadagen är som regel att påvisa en i förhållande till andra länder hög skattenivå, eller för att synliggöra hur stor del av den totala lönen som faktiskt betalas i skatt.”

  Som Svensk skattebetalare känns det föga meningsfullt att under halva året ekonomiskt bidra till blattesvin som tackar mig genom att symboliskt skjuta mig i huvudet!

  Skulle vara intressant att få ta del av Göteborgspolisens statistik över anmälda sexuella trakasserier av minderåriga blonda flickor, för dagen för Lisebergsbesöket…

  • Ja tänk om den sprängs.

   Men kanske svenska bussar är säkrare än de som så ofta syns sprängda i nyhetssändningarna i de hemländer ”baaaarnen” kommer från?

 10. Nu är du larvig Albin. Om tandvård har jag tjatat i över 20 år snart. Det vill inte vare sig dom rödgröna eller alliansen förbättra. Vad SD vill vet jag inte. Kanske någon kan ge en kommentar. Läste att pensionärerna skall få ett rejält lyft vid årsskiftet . Men inte garantipensionärerna dom skulle få en femtiolapp mindre. Sådan är socialismen. Falskt som vatten. Fast det drabbar inte sosse-politiker. Dom skor sig själva. Usch!

 11. Dom skall naturligtvis få ballonger, kasperteater, sockervadd och ponnyridning, vad det någon som trodde annat?
  Åldringen till höger som gör segertecken, följer med som ledsagare till sitt barnbarn, eller?

 12. Vidarebefordrar vad jag skrev nyss till dom

  Hej.

  Antar att ni tar emot svenskarnas skattepengar oxå?
  Har förstått att flyktingindustrin är väldigt lukrativ.
  Jag som ensam mamma med ett barn med funktionshinder har inte råd att åka till varken Gröna lund
  eller Liseberg.
  Ni borde skämmas att kalla dom här ynglingar ”barn”!!!!

  Jag komme att ligga på för att syna era finanser.
  Krona för krona.
  Svenskarna är ett otroligt naivt folk, men tro mig inte så naiva.
  Folk ser och läser om vad som händer.

  På bilden ser jag inget barn . Skicka tillbaka dom små telingarna till sina föräldrar.
  Om dom är ”barn” vad är det för slags föräldrar, som inte ser efter barnen när det
  råder krig i deras land?
  Vad jag förstår så råder det inte krig i Iran!!!!!

  Skäms !!!!!

  MVh
  Anna

  • Var är barnets far? Att du har det svårt är inget skäl att ta ut bitterheten på folk som du inte känner eller vet vilken historia de har.

   • Vad har du med det att göra?
    Kom inte här och säg att vi ska hjälpa alla andra utom svenskar.
    Jag har läst dina inlägg förut, du verkar inte vilja förstå vad som händer i Sverige, med våra skattepengar.

    Om du tycker det är så ömmande, ge häften av dina pengar till dom och jobba gratis!!!!!

    Du gör dig bara till åtlöje med dina känslosamma kommentarer.

   • Anna jag har aldrig sagt att man skall ösa pengar över invandrare men inte heller tycker jag att staten skall ta över ansvaret för enskilda svenskar, att i möjligaste mån försörja sig själv och sina barn måste vara rättesnöret.
    När det gäller skattepengar tycker jag det verkar bättre att sänka skatterna än att betala ut dem till andra , svensk eller utlänning, som kan försörja sig själva.
    Vi lever inte i kommunist land där staten har ansvar för alla och envar, vi lever i ett fritt land ,där vi kan skapa vår egen situation.

   • Albin…Du vet att nästan 100% från din folkgrupp är bidragsparasiter i Sverige….-Kanske något du kan göra ett reportage om i Expressen ?!

  • Härligt Anna. Detta är mycket bra. Gillar ditt initiativ.

   Saker måste faktiskt ifrågasättas när våra politiker hela tiden hävdar att ……..”det är inte genom att ställa grupper mot varandra vi kan åstadkomma förändring”, Annie Lööf 26 april 2015.

   • Skoglund ,att ställa grupper mot varandra är precis det du gör och alltid är det samma grupp som du tycker ansvarar för problemen.
    Och när det dyker upp en kommentator som har det svårt , är du där och smickrar för att du ser en användbar människa.

  • Anna. Jag ömmar verkligen för dig och ger dig all cred för att du skrev som du gjorde.
   Jag är uppriktigt arg och förbannad på hur arvsfonden lagt upp sina gåvor.
   Jag hade önskat att ensamstående föräldrar skulle kunna skriva och få hjälp till kanske mat eller en semestervecka , men se det går inte.
   http://www.arvsfonden.se/projekt/otto-vagen-vidare

   Här kan man läsa hur man går tillväga och vilka som beviljas hjälp.
   http://www.arvsfonden.se/sok-pengar
   Det är stor skam.
   Det är stor skam av parasiterna som skor sig i Sverige, står som bolmande skorstenar i modekläder och vältränade, att dom inte gör något för sitt hemland.
   Lika stor skam av den där Albin som tydligen ständigt försvarar galenskapare.
   Jag skiter fullständigt i vad dessa parasiter har för historia. Snyfthistoriernas tid är förbi, så hitta på något annat.
   Titta på bilderna Albin, eller är du blind ?

   Må folk fatta att det ska skrivas testamente i tid.

   • ”Må folk fatta att det ska skrivas testamente i tid” – Det är så sant! Kanske inte roligt att tänka i de banorna (om sin egen död) men alternativet är att arvet går via allmänna arvsfonden till ”anti-rasister” eller 40-åriga ”ensamkommande barn” eller till något ”genus-projekt” (nej, jag är verkligen inte homofob, men allt som börjar med ”genus” är jag väldigt misstänksam mot) . Det vill man inte.. Jag har upprättat ett testamente, som troligtvis inte blir aktuellt – jag har två friska söner och en jämnårig syster som är huvudarvingar. Men jag vill inte riskera att mina pengar går till fienden. 🙂

   • OLLE :
    Jag kan inte acceptera hur det går till i Sverige, är det underhållning som gäller…………….. det var något som man kunde uppleva efter att man arbetat ihop till kostnaden för det.
    Vänner i Nordamerika med ungdomar i familjen, deras ungdomar jobbar på helger och sommarlov, dessutom några timmar efter skoldagen.
    De ungdomarna har även toppbetyg och deras föräldrar har mycket god ekonomi, så det är inte av ekonomiska skäl ……………….det är fostran inför framtiden.
    Jag ser bara skräp och förlorare på bilderna, sorgligt kapitel, bedrövligt och skadligt !

  • Anna, jag förutsätter att du är ”äkta” och inte bara en påhittad internet-personlighet.. (jag har några sådana själv;) ) Jag är arbetslös (sant, inte web-saga) och har en ”trång ekonomi”, men det håller. Om du behöver hjälp, och är ärlig, så kan jag försöka hjälpa till. No strings attached. För flera år sedan gav jag en rätt stor summa till en ”kvinna i nöd”. Det blev ett rätt stort hål i min plånbok, men jag gav med hjärtat. Hon begick ett misstag, hon kände att hon skulle behöva ”betala tillbaka”. Dvs med sex. Hon menade nog väl, men hade missuppfattat mina intentioner, Alla karlar är inte svin och ”bara ute efter en sak”. Tyvärr blev vi osams, för hon kände sig ”avvisad”.. Ja,ja..

  • Bra kommentar, var sak på sin plats, de kommer sannolikt inte från Iran utan från mellanöstern, det kan vara mördare för IS från Syrien MEN hit tar dessa unga män sig för att 7klövern sänder ut fel signaler som gör att de lockas hit med löften om alla möjliga GRATIS förmåner….Vi, det svenska folket har inget intresse av detta, det är bara ren galenskap!
   SJÄLVKLART ska svenskar och främst kvinnor med barn gå före i bidragskön, NU är det dessa främlingar som vi ALDRIG kommer att få någon nytta av, när det gäller SOMALIER EXEMPELVIS ÄR 100% AV DEN FOLKGRUPPEN BIDRAGSPARASITER LIVET UT!!
   Detta måste få ett SLUT!!!

  • Bra Anna, att du reagerar! Jag var ensamstående i många år med mina nu vuxna söner, det var kämpigt. Du är en hjältemamma som kämpar på! Ha det bäst! 🙂

 13. Albin om du tror jag skriver för att bli gillad på bloggen, har du FEL. Jag skriver precis det jag känner. För mig är barn under 16 år och många på bilden ser äldre ut. Du har självfallet rätt att tycka annorlunda. Just det är styrkan i denna blogg. Tycker Pettersson sköter bloggen PERFEKT.

  • 18 är. Ja visst får du tycka vad som helst, men att bara ställa upp på Pettersson men negligera alla kommentarer. Du är förförd, såsom jag ser det.
   Tandvård är inte bloggens intresse utan ut med invandrarna, hitta en som stulit en kola och skrik UUUUT.

   • Skälla på människorna här i bloggen kan du. Du frågar om vad Roland vet om deras historia. Jag ska berätta för dig en historia (eller några).
    Människor från samma land som jag träffade jag i skolan då vi skulle lära oss svenska. Då var vi gäng som verkligen flydde krig och oroligheter. Men för en del dög inte Sverige ändå, de drömde om andra länder i stället. Jag undrade hela tiden varför de stannade, möjligheter att åka vidare fanns. En del var bittra hela tiden. Utan att umgås med svenskar tyckte de det ena och det andra om svenskarna, bl.a. att svenskar är judar, rasister, dumma osv. Då glömde man minsann hur rasistisk man själv har varit mot andra folkgrupper och hur det var i det invandrartäta område man själv bodde i. Den genialiska kunskapen (om svenskar) fanns hos en del redan i hemlandet! Dessa kurskamrater tyckte t.o.m. att jag inte skulle umgås med svenskar för svenskar är judar, tyckte ”/visste” de – ändå var dessa kurskamrater inte muslimer. För några år sen var jag bjuden till en konfirmation i en arabisk församling. Det prästen (inbjuden från ett annat land) sa i predikan, med mycket allvar i rösten, var att det svenska samhället är farligt och att man inte ska umgås med svenskarna.
    Jag har en bekant boende i ett invandrarområde som berättade en gång att grannen hade räknat ut att det han får i bidrag motsvarar vad han skulle kunna få i nettolön av ett jobb, hans slutsats var att inte jobba. Problemen i bl.a. hemlandet skylls än i dag på västvärlden och judarna (judarna hade drivits bort från vårt land sedan decennier). Det får jag fortfarande höra när jag kommer i kontakt med dessa människor. Själv har man inget ansvar och har ”aldrig” medverkat till de korrupta samhällen som vi lämnade bakom oss. Denna mentalitet och moral var det främsta som jag ville lämna/fly från i hemlandet.
    När jag gick på högskolan i Sverige gjorde jag ett projektarbete med en landsman. Denna brukade säga att svenskar (rasister som de är) aldrig anställer oss till de bra jobb som utbildningen leder till, vi skulle bara kunna få jobb i nivå med ”springpojke”. Vederbörande ansträngde sig inte för att göra sig förstådd på svenska och avslutade inte utbildningen. Jag avslutade min utbildning och har sedan dess haft fler jobb som stämmer överens med utbildningen och samma arbetsuppgifter som svenskar hade/har. Första jobbet fick jag innan examen.

    Det finns fler historier. Av de landsmän jag har träffat i Sverige är det kanske bara ett par som verligen gillar Sverige och känner tacksamhet, och har skaffat ordentliga jobb.

    Jag var vuxen när jag kom till Sverige, och har levt i båda kulturerna, så jag vet vad jag pratar om.
    Det negativa jag har sett hos svenskarna i allmänhet och som verkligen irriterar mig är; att man ofta skäms över/hatar kristendomen därför att några maktlystna för mycket länge sedan använde religionen i sina korståg. Fast det (att hata kristendomen) kanske också är en del av den politiska planen man har haft sedan länge. De detaljerna kan du säkert bättre. Själva korstågen var ju också politik …
    Sov på detta, och fundera på vad du gör mot ditt land.

  • De flesta av oss kommentatorer har slutat svara på albins oförskämda, korkade och mästrande provokationer.

 14. Jag tittar förgäves efter nallar och dockor och ser inga små barn som har fingrarna i munnen och tittar ner i marken av blyghet. Jag jämför med bilderna av de finska barnen som kom hit under 2dra världskriget.
  DE VAR VERKLIGEN ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN även om de anlände gemensamt i grupp!
  De här unga(?) segerrusiga männen verkar inte vara ett dugg ensamma, blyga och osäkra utan ser ut att ha dragit vinstlotten i Livets lotteri.
  Få se om gesterna är desamma när landet krackelerar men som vår kommande adel, som säkert kommer att inkvoteras överallt, så får de säkert förtur till allt.
  Begreppet ”ensamkommande flyktingbarn” bör användas om barn upp till 13 år. Sedan är de tonåringar och inga barn.
  Dessutom anser jag att när det gäller beviljade uppehållstillstånd för dessa sk barn borde man verkligen ha kvotering – hälften flickornas!

  • Oj, det var minsann också ”barn” där… var tvungen att skriva ”Var är BARN?” på denna hemsida.

 15. Hoppas Mona o Stefan mister sin pension när alla muslimer måste försörjas………….

  • Roland Karlsson, vad får dig de ”minstas” försvarare att komma med massa frågetecken , vet du hur gamla de är, vad vet du om deras historia.
   Att bli gillad på bloggen smäller väl högre än att ifråga sätta blioggen.

   • Samtliga är gamla nog att hantera en Kalashnikov, alla orkar bära en självmordsväst, och hela bunten skulle förpassas till ökenen hux flux.

 16. Fatta! Det är ju synd om dessa barn som kommer spendera många år som brottslingar i vårt land. Skulle slå vad att inte många börjar jobba och betala skatt. Tack Löfven du är en bussig politiker med våra pengar.

 17. Skamligt att dessa får massor av pengar vräkta över sig bla ur allmänna arvsfonden.De blir överstimulerade med upplevelser,nya mobiler,datorer och pengar,ändå är de inte nöjda,klagar på allt.De kunde gott få byta plats med de stackars gamla på äldreboenden,så får dessa krävande bortskämda unga män smaka på verkligt eländig näringsfattig mat i lådor,inget kaffe med bulle ,inga utflykter,inga datorer,iphones och parabol-tv,inga fickpengar,sjukvård och tandvård kan de drömma om att få tillgång till snabbt.De gamla förtjänar så mycket mer och bättre än den misär många av dem tvingas leva i.SKANDAL!!

  • Ja vid de karusellerna,som har Svanar och Brandbilar att erbjuda,måste anstormingen ha varit stor !
   Mongolen till höger på bilden,(med delvis flint) måste en Kamel eller Åsna,har väckt ren hemlängtan…

 18. OK Flickorna saknas, men Sverige 87:an superidioterna. Skönt att inte behöva betala skatt till en så vidrig kriminell politik som de sju grovt kriminella driver i Svensk riksdag. Jag anser de har har gjort sig förtjänta av utvisning tillsammans med sina parasiter = jo jag avser sju klöver idiotfolket.

  • Om en flicka försökte ta sig till Sverige blev hon nog våldtagen och mördad innan hon lämnat sitt land och skulle hon lyckas slutar det nog med kidnappning och sen såld som sexslav ändå, så nä vi kommer nog inte få se några flickebarn.

 19. De små glinen tycks ju vara på gott humör !
  Vad kan månne ett sådant besök på Liseberg kosta oss skattebetalare ?

 20. Pinsamt!
  Lägg gärna märke till mannen framme till vänster. Varför fingerar han en pistol mot huvudet?

  • Troligen en förrymd mördare från Syrien….-räkna med att de kommer att bli ett problem för kriminalvården framöver. SVERIGE = SOLSYSTEMETS SKITMAGNET NUMMER ETT!
   Vi är toleranta och släpper in de INTOLERANTA MUSLIMERNA och detta blir vårt land Sveriges undergång!

  • Ja, välkomna skäggebarn till Costa gratis!
   Detta är organiserat av människor som vill skada Sverige, en gäng slödder som åker buss gratis för skattebetalarnas pengar!
   SVERIGE ÄR NOG BORTOM ALL RÄDDNING…..NÅGRA ÅR TILL SÅ KOMMER SMÄLLEN NÄR RÄKNINGEN FÖR SVENSKA STATEN SKA BETALAS…..
   Varje kommun i Sverige går med GIGANTISKA underskott på grund av bidragsmuslimerna!

Kommentera