Svårt att vara HBTQ-person här

“Det är många nyanlända som kommer ifrån områden där det inte är accepterat att vara hbtq-person och det är klart att det kan märkas”.

Orden kommer från centerpartisten Tage Gripenstam och gäller situationen för HBTQ-personer i en av Sveriges mest mångkulturella områden, Södertälje.

Det är svårt att vara HBTQ-person i Södertälje, menar Gripenstam och tillägger att man kan utsättas för både det ena och det andra om man rör sig ute. Teatergruppen Fenestra tänker under pågående Pride-vecka bege sig ut till Södertälje med pjäsen Heart Beats. Den konstnärlige ledaren för gruppen påpekar att Pride-flaggan knappt hissades i stan förra året.

Källa: SVT

Här får vi ännu ett bevis för att “vissa invandrade grupper” har svårt att acceptera HBTQ-personer. Likt förbannat står HBTQ-rörelsen och deras frontfigurer och angriper Sverigedemokraterna för en påstådd homofobi.

Jag har skrivit det i ett tidigare blogginlägg och skriver de gärna igen. Var tror ni HBTQ-personer skulle få svårast att nå ut med sitt budskap och känna mest obehag? När de är inbjudna att hålla föredrag i en moské eller när de är inbjudna att hålla föredrag på SD:s landsdagar?

En sanning får vi också veta i ett debattinlägg på SVT.

Homosexuelle Ardeshir Bibakabadi erkänner att han oftare utsätts för rasism av utlandsfödda än av svenskar.

Källa: SVT

 

5 thoughts on “Svårt att vara HBTQ-person här

 1. HBTQ-rörelsens ledande människor är alldeles för färgade av en viss politisk åsikt.

  I många fall rent enögda och sätter många gånger de personliga politiska åsikterna före de som ska gynna hela HBTQ-rörelsens strävan och omsorg.

  HBTQ-rörelsen behöver få in ett mer “nyanserat tänk” som sträcker sig över hela skalan, om man nu ska företräda alla HBTQ-människor.

  Idag motsäger de ofta sin egen strävan.

 2. …inte lika svårt som att vara straight i Sverige idag.

  Undra hur skadade våra barn idag kommer vara om 20år med dagens köns och flyktingpolitik?

 3. Självklart har förföljda homosexuella och liknande grupper rätt till stöd. Bra att SD försvarar de homosexuellas intressen och rättigheter.

Kommentera