Islamister vill göra svindlande affärer

I ett blogginlägg rubricerat ”Svindlande affärer” går den socialdemokratiske debattören Johan Westerholm idag igenom turerna kring det planerade asylboendet.

Katrineholmskuriren rapporterade tidigare i veckan, den 22 juli, om Granhedsgården AB. Dessvärre finns den inte fritt på nätet. Granhedsgården AB ansökte om att få starta asylboende men nekades av Migrationsverket. Trots avslaget är ändå ägarna hoppfulla om att få i genom sin ansökan då nya förhandlingar pågår.

 – Det hela är inte riktigt klart ännu, då det är lite tekniska saker som återstår att lösa. Som att vi skulle ha ett underleverantörsavtal trots att vi inte tänkt använda någon sådan. Om du inte ska använda en underleverantör ska du väl inte behöva något avtal?

Detta säger Granhedsgårdens utvecklingschef, Mustafa Tumturk, när de nekades av Migrationsverket om att få starta ett asylboende på gården. Fortsatta förhandlingar mellan Migrationsverket och Granhedsgården pågår och Mustafa Tumturk hoppas att bli godkända denna gång.

Granhedsgården AB beskrevs i ett tidigare inlägg på Ledarsidorna.se. Efter att Folkbildningsförbundet Ibn Rushd överlåtit ena hälften på stiftelsen ”Islamiska Förbundet i Sverige”, IFIS, så har den andra halvan lagts i ett med IFIS samägt bolag. Insynen i verksamheten är minimal med kombinationen stiftelse och aktiebolag samtidigt som verksamheten finansierats med skattemedel avsett för folkbildning men som gått till kapitaluppbyggnad.

IFIS är inte en okontroversiell aktör i det muslimska civilsamhället. Timbro har tidigare gjort en genomlysning av det muslimska organiserade civilsamhället i en rapport. Av rapporten framgår att IFIS har såväl sympatier som relationer med Muslimska Brödraskapet. Att personunionerna mellan Granhedsgården AB, Ibn Rushd och IFIS är täta kan Omar Mustafa vara en symbol för.

  • Omar Mustafa är VD i Granhedsgården,
  • Omar Mustafa är Förbundsrektor för Ibn Rushd
  • Omar Mustafa är  ordförande för IFIS.

Mustafa återfinns därmed som firmatecknare eller ledande befattningshavare i alla tre organisationerna som genomfört denna fastighetstransaktion och koncernkonstruktion. En koncernkonstruktion finansierad med skattemedel och numera utan reell insyn.

Omar Mustafa blev rikskänd med hans rekordkorta sejour i Socialdemokraternas partistyrelse. IFIS blev annars mest känt under den tidigare ordföranden  som bland annat i Sveriges Televisions dokumentär Slaget om muslimerna  2009 uttalade att han vill leva i en islamisk stat i vilken politiken styrs efter koranen och att ungdomar inte får skaffa sig pojk- eller flickvän samt dans- och popmusik ska undvikas. Såväl IFIS som Ibn Rushd täta relation med Muslimska Brödraskapet är dokumenterad. Talarlistorna på ”Muslimska Familjedagarna” som arrangeras årligen har flera gånger omfattat kända antisemiter och ultraortodoxa imamer som hyllas av såväl Mustafa som Waberi.

Dessa organisationer söker nu, genom det gemensamt ägda bolaget Granhedsgården AB, tilldelning om att kunna få driva ett anläggningsboende för nyanlända flyktingar. Ett boende som drivs av ett bolag utan insyn, som byggts upp med skattemedel vilka egentligen var avsedda för folkbildning. Anläggningsboende är, med dagens migrantströmmar, en lukrativ affärsverksamhet där tillgången med bred marginal understiger behovet. Migrationsverket behöver varje enskild sängplats med mat för dagen och tak över huvudet.

Det är inte utan att det finns ett politiskt sprängstoff i detta. Att blanda religion, asylmottagning och vinstdrivande verksamhet som byggts upp med skattemedel avsett för folkbildning borde räcka till kilometervis med artiklar och obehagliga frågor till ansvariga. Men. Det finns mera. Mycket mera.

Det blir inte mindre pikant av att Mustafa Tumturk, utvecklingschef för Granhedsgården och Migrationsverkets motpart, har precis rätt nätverk in i självaste regeringskansliet. Ett nätverk som medger att ha möjligheten att sätta en mild, diskret men sannolikt ändå kännbar press på Migrationsverket. Allt för att erhålla ett tilldelningsbeslut för att driva en flyktingförläggning. Lite name-dropping över en kopp kaffe kan räcka långt.

Tumturks svåger arbetar i Regeringskansliet. Han jobbar åt Stefan Löfven. Stefan Löfven är statsminister och ensam ansvarig för all rekrytering av sin personal. Svågerns namn?    – Mehmet Kaplan!

Johan Westerholm

-Petterssons har tidigare skrivit om

Fina herrar alla tre, så jag antar regeringen ordnar så de får starta sitt asylboende och även får lite bidrag till att islamisera Sverige enligt deras vanliga metod, droppe för droppe…

Halal – en smak av terror

26 thoughts on “Islamister vill göra svindlande affärer

  1. Klart att islamisterna vill ha en del av miljardflödet, som de kan telegrafera hem till kämparna i Syrien och andra hell holes. Det blir många toyotor, kalashnikovs och 7.62:or av det. Många ”huvudnyheter” också.

  2. Vet ni stefan löfens bakgrund? En känd jugge i maffian. Hör till de sju klöverns grovt kriminella tjuvar. Warning ni alla Svenskar, de gör allt de kan för att skada Sverige och tjäna snabba pengar själv.

  3. Jag lägger än en gång upp min tanke att få fler läsare/anhängare/röster till den här platsen genom en diskret dekal i rutan på bilen, med texten,
    http://www.petterssons blogg.se.
    Kanske någon kan trycka upp och sälja?
    Jag köper en av de första (kanske flera).
    Några andra förslag?

  4. Det är värre än Pettersson skriver. Det handlar om djup korruption. Vem än detta företag förhandlar med inom Migrationsverket, måste vederbörliga rättsmyndigheter kolla vilka interna nätverk som finns i anslutning till Migrationsverkets förhandlare. I det nätverket kan också sitta medlemmar ur Muslimska Brödraskapet. Risken finns att brödraskapet får kontroll över tillflödet av individerna till boendet, deras asylhantering och var de sedan utplaceras.

    Orsaken till MIN oro är att samtliga inblandade på företagssidan och inom regeringen tillhör Muslimska Brödraskapet. Om de säger något annat är det bara ”tiquia”. Vem skulle tro en ”skäggig” arab med invandrarbakgrund om denne förnekar att han är medlem i Muslimska Brödraskapet eller är radikal fundamentalist, när kännetecknet i varje fall för sistnämnda är just skäggväxt (mer eller mindre). Det verkar som om brödraskapet nu hittat modellen för hur de skall penetrera det svenska samhällssystemet och dessutom finansierat med skattemedel (i stället för infiflade utländska pengar).

    I Danmark har motsvarande skett, men där går vägen via maktövertaganden inom boendeföreningar och bostadsrättsföreningar motsv. När de väl tagit makten, så trakasseras alla ”fel” muslimer samt danskar bort från boendena och en muslimsk enklav på radikal fundamentalistisk grund är skapad, samt försvaras av en liten armé av kriminella (ett ”band”). Snabbt blir det också en moskée i området.

    Vad gäller den svenska modellen skulle jag våga påstå att det blir ett urval av de boende, som formellt görs av Migrationsverket, men som sannolikt tillgodoser de migranter som ”hört talas om boendet” och begär sig dit. D v s dit får man möjlighet att samla Brödraskapets nya medlemmar för utbildning och senare utplaceringar strategiskt inom svenska samhället. Kanske även ISIS kan komma in den vägen och med gården som utgångspunkt skapa sina celler runt om i landet.

    Jag blir inte förvånad om denna gård har både en moskée och en imam (rekryterad från Arabien), redan eller inom kort.

    • Jag är inne på liknande tankegångar. Se mitt inlägg nedan. Dessutom skräms jag av närheten till statsministerns rekreationsställe Harpsund, inte långt därifrån. Läget är, om man vill ha ett snabbt maktöveretagande vid lämpligt tillfälle, utmärkt.

      • De behöver ju bara fråga idioten löfven så överlämnar han Harpsund helt frivilligt

        Han vill ju inte riskera att anklagas för rasism av aftonbladets kulturredaktion?

  5. Apropå Granhedsgården i det fagra Sörmland……………..

    Kolla namnen på deras ”hus” vid Gålsjö i Katrineholm.

    Samarkand, Basra, Timbuktu, Cordoba och Kairouan. Riktigt anrika och klassiska sörmländska namn.

    Granhedsgården är en kursgård i Katrineholms kommun som ägs av Ibn Rushd Studieförbund och Islamiska Förbundet

    http://www.granhedsgarden.se/

  6. Vi har också den yngre damen som är anställd som handläggare på Migrationsverket och har uttryckt sympatier för IS på Facebook och eventuellt fler platser på nätet. Kommer hon att slussa asylsökande ISISanhängare till Granhedsgården?
    För övrigt, är det någon som har någon koll på om SÄPO(på både gott och ont – detta fall gott) läser vad som skrivs på Petterssons?

  7. Det som är riktigt otäckt här är att Granhedsgården ligger endast NÅGRA KILOMETER rakt över skogen till HARPSUND. Jag antar att man vill starta ett träningsläger för ISIS här inne i skogarna och eventuellt har Harpsund som mål. Granhedsgården ligger mycket isolerat så där kan vad som helst hända. Dessutom kan ISIS-krigare (dvs. asylsökande) träna skogsstrider i skogarna runt omkring utan upptäckt.
    Jag passerade Hälleforsnäs för inte så länge sedan och såg då i en bil som kom från Granhedshållet och körde mycket snabbt (dvs. motorvägsfart) genom samhället riktning Flen. Chaufförerna var ett par islamistskäggiga individer med mellanösterutseende. Kom då att tänka på Granhedsgården eftersom det använts som kursgård för islamister och antog att de kom därifrån.
    Vem som äger själva byggnaderna vet jag inte men otäckt är det.
    För övrigt anser jag att Mehmet Kaplan är en stor ulv i fårakläder och borde hållas under uppsikt av SÄPO!

  8. Fulmedia är tysta som i graven. För bara 10 år sen hade det blivit ett liv i media med krav på att huvuden skulle rulla. Kaplan hade varit sparkad redan idag. Sverige är ett icke fungerande demokratiskt samhälle.

    • Vad som förhoppningsvis gör dem ännu surare är att jag ö.h.t inte läser deras s.k nyhetssidor.
      Ja, och sedan har jag självklart reklamblockerare också.

Kommentera