SD näst störst – M ner på 20 procent

INRIKES. Per Gudmundson på SvD kommenterar dagens siffror för Sverigedemokraterna – 23,3 procent – med att …”Sentio tillhör inte de mest respekterade instituten. Opinionsmätningen bygger på en så kallad webbpanel, en metod som är omdiskuterad. SCB:s partisympatiundersökningar, eller för den delen Sifo som SvD anlitar, åtnjuter större förtroende och ger andra siffror”

sedan  kommer det…”Det ska dock noteras att Sentio varit träffsäkert just i att pricka in SD:s väljarstöd, där andra institut ofta underskattat partiets storlek. I valet 2014 avvek andra institut med i snitt drygt två procentenheter, när Sentio bara missade SD:s faktiska valresultat med tiondelar”…

-Pettersson noterar att Sentio som lyckas bäst är minst respekterat…

10 thoughts on “SD näst störst – M ner på 20 procent

  1. Landet styrs inte genom opinionsundersökningar utan genom val.
    Ibland regnar det och ibland lyser solen.

    • Ja,då tycker jag att statsministern och alliansen ska gå till skamvrån och betänka vad dom har gjort mot folket och utlysa nyval på demokratiskt vis.

    • Vet inte hur du tänker albin,men här skiner solen jämt! Däremot har det varit rena stormen för de parti du håller på.konstant nedåt för 7 klövern.

    • Synonymen Albin har helt rätt. Ett val avgörs valdagen och inte genom opinionsundersökningar mellan valen.

      Dessa opinionsundersökningar utgör trender och tendenser och de används av såväl journalister som politiker.

      Ibland går det upp och ibland går det ned. Om en trend håller i sig indikerar det att verkligheten ligger bra nära och trenden är ganska tydlig i svensk politik just nu.

      Däremot tror jag inte kommande valresultat kommer se ut som siffrorna ovan. Vissa partier kommer att få högre siffror, andra lägre, något kanske inte ens kommer in i riksdagen.

      Att 7-klövern gjort bort sig med sitt DÖ och oerhört naiva syn på svensk migrationspolitik, råder ingen tvekan om. Det är inte en analys vi i alternativa medier står till tjänst med, utan det är något experterna på området är ense om.

      Jag sticker ut hakan och säger att om inget sensationellt händer med 7-klöverns politik de kommande åren, kommer SD att ståta som Sveriges största parti 2018.

Kommentera