21 personer färdades i minibuss

NORRKÖPING Under natten stoppade polisen ett fordon med alldeles för många passagerare. I Krokek under natten till onsdag stoppade polisen en minibuss för kontroll. Fordonet hade bälte för fyra personer men i minibussen färdades totalt 21 personer, uppger polisen.

– Några av dem som hade bältesplats hade inte heller bälte på sig så det blev en del botar. Skulle det ha inträffat en olycka skulle väldigt många av passagerarna bli skadade, säger Roland Carlsson, länsvakthavande polisbefäl. Föraren misstänks nu för brott mot trafiklagsstiftningen och vårdslöshet i trafiken.

-Pettersson får väl önska myndigheterna lycka till med att driva in böterna för det är väl ingen chans att det är zigenare och att man vänligt men bestämt bad dem åka hem igen…

NT.se

7 thoughts on “21 personer färdades i minibuss

  1. Två män, båda födda 1982, greps vid 20.30 på tisdagskvällen på Knutpunkten i Helsingborg. De misstänks ha stulit parfym för tusentals kronor på en av färjorna.

    Utöver detta misstänks de båda männen för stöld från flera butiker i Helsingör. Beroende på vilken sida av gränsen som parfymen stals på riskerar nu männen att bli åtalade både i Sverige och Danmark.

  2. Människosmugglare? Nej de brukar släppa av sällskapet i Skåne fast att det är utlänningar behöver man väl bara gissa en gång. Kanske ett gäng tiggare som hitta nån ledig plats.

  3. Bötfälla zigenare är ju som att pinka i motvind ! Men likväl ett tack till den svenska polismyndigheten som bevisat att man har ögonen öppna ! När det gäller trafikbrott….. 🙂

  4. Synd att det dom inte krockade mot ett träd…ja så att dom lär sig att använda bilbältet!

    • Hej.
      Vid en ev. kollision med ett träd så händer följande!
      Stor utryckning med Polis, brandkår, bärgare och 10 ambulanser till platsen, en kostnad på 200.000:-
      Fordonet bärgas från platsen till närmaste skrotupplag. Kostnad 5000:- plus omhändertagande av skrotbil, 2000:- samt eftersök p.g.a. utländsk reg. Korrenspondens med utlandet och klarläggande av fordonets ID sysselsätter 5 svenska byråkrater under två år. Kostnad 2, 5 millioner.
      21 personer med ilfart till resp. sjukhus, där alla unisont klagar över nacksmärtor. Röntgen, läkarundersökning, mediciner, vård och ännu mer undersökningar, kostnad 500.000:- per zigenarskalle. S:a 10,5 millioner.
      Skadestånd till dom alla, plus livränta och livslånga pensioner p.g.a. oförmåga att arbeta. Kostnad lite olika beroende på ålder, men minimun 10 millioner per individ, d.v.s. 210 millioner.
      Alla överklagar besluten eftersom dom ej är nöjd med tilldelningen. Svindyra brännvinsadvokater hyrs in till en kostnad på 21 millioner. Ersättningen höjs med det dubbla, men dom är ändå inte nöjda utan överklagar till hovrätten. Nya advokatmillioner rullar, sega förhandlingar och tonvis med A4 ark fullklottrade med tomt värdelöst babbel. Kostnad 40 millioner och nytt beslut om ytterligare höjd ersättning med 50%.
      En av dom godkänner ersättningen medan dom andra 20 överklagar till HD och vänder sig samtidigt till svensk media för utfärdande av snyftreportage, Europadomstolen, Bryssel, Haag och alla andra ställen för ännu mer ”tycka synd om” strategi och sedvanliga rop på rasism!
      Har nu tappat kontrollen över totalsumman, men det närmar sig faktiskt 1 milliard bara för att 21 personer i en minibuss krockar med ett träd och då är inte ens markägarens ersättning inräknad.
      Janne

    • Ja inte är din förhoppning billig om man får tro”Janne”, dessutom att hoppas att andra skall skada sig tycker jag verkar oempatiskt.

Kommentera