Sommarjobbare

INSÄNDARE. Vill bara berätta en detalj ur det verkliga livet som kanske bekräftar en del.

I förra veckan tog vi emot fyra sommarjobbare i åldern 20-25. En heletnisk svensk kille, en tjej med rötterna i Danmark, en arab och en somalier. Redan dag ett klagade araben och somaliern på att det var stressigt, inte ett ord från den svenska killen och tjejen med rötterna i Danmark. Den somaliska killen vägrade dessutom ta de största jobben, utan ville bara ha de lite enklare.

På torsdagen, sjukanmälde sig både araben och somaliern, för huvudvärk respektive magont. Den svenska killen och tjejen med rötterna i Danmark jobbar på bra som tusan och utan ett enda negativt eller beklagande ord.
Bekräftar detta min tes om att människor och familjer som fått det mesta gratis från början utan särskilt högt ställda krav, inte är särskilt villiga att anstränga sig, eller är det Ramadan som spökar? Äter man inget på dagarna och är uppe halva nätterna och frossar, påverkar det självklart den fysiska och psykiska förmågan.
Tacka fan för att arbetsgivare drar sig för att anställa vissa. Drar dock inte alla över en kam, då det kom många duktiga och kreativa människor till Sverige på 50 till 70-talen. De som idag kommer från Afrika och Mellanöstern är något annat.
Trevlig helg

18 thoughts on “Sommarjobbare

  1. Min bror anställde två etniska svenskar, en kille och en tjej på sitt företag. 30 min rast blev ofta 60 min och 15 min blev alltid 40 min. Och sen utförde de 4 timmars jobb på 8. De var inte kvar många dagar.

  2. Det kanske har att göra med språkförbistring, då Arbete för ”vissa” betyder att sitta i en butik och glo.?

  3. Hos oss i stan annonserade Coop i våras att de skulle anställa några duktiga ungdomar i 16-årsåldern och uppåt. Nu har de tydligen gjort det. Två somaliska killar ”jobbade” i kylrummet häromdan. Den ena stod och talade högljudt i mobilen på sitt eget språk. Den andra lutade vilande mot varukärran som var full med mjölkprodukter.
    Kanske bäst så. Vill ändå inte köpa livsmedelpaket som har blivit hanterad av några som torkar baken med handen.

  4. Statistiska underlaget är i minsta laget men resultatet verkar inte direkt avvika från större undersökningar i t.ex. Norge.

  5. Ja vad kan man säga är infödd somalier själv och skäms över mitt eget folk alltså, de kräver men vill inte uppfylla de krav man sätter upp för de! Dem vill bara ha allt för att de känner sig så rättfärdiga (dock var de tidigare somalierna bättre än de idag)

    • Jag är svenska och jag skäms över hur mitt land behandlar sin egen befolkning !

      • @ Lena, självklart är du välkommen med, men bodde inte du långt utanför detta toklandet? själv lär jag sitta fast här i många år till, men du och alla som är trevliga här på bloggen är välkomna till MC dagarna i västervik, vi kan ses på Harrys.
        http://www.hojrock.se/

      • Tack för inbjudan jag har goda vänner som har sommarstuga i er underbara skärgård.
        Om jag inte hade möjligheten att bo utanför Sverige så………….skulle jag välja er skärgård, så vacker som en dröm.

    • @ Ahmed, dig skulle jag tänka mig att träffa, dricka en bärs eller två, snacka lite skit, var inte deppig för dina lata snyltande krävande landsmän, huvudsaken är att du tar seden dit du kommer och lever efter svenska regler.

      • SD2014 :
        Ingen mobbing, bjud in mig också dock jag gillar inte öl det duger med vatten eller vin.

    • Bra Achmed!
      Är du Svensk nu?
      Är du muslim ännu?
      Eller har du avsagt dig den där mördartron?
      Ska vi vara rädda för att du kommer att följa koranen när ISIS kommer?
      Eller kommer du att bära vapen och försvara ditt nya hemland?

      JAG ÄR RÄDD – och septisk. => och vill att du svarar.

  6. Helt otroligt att dom fick Somaliern att över huvud taget jobba ett par dagar!!!! Chansen för detta måste ju vara en bråkdel av chansen till alla rätt på Lotto!

    • Ja du synonym och alla ni 50: då får du inte Heller klaga på att de går på bidrag och kostar oss en jvla massa. Anställer vi inte de så har de inga jobb. Punkt

Kommentera