Ship to Gazas stöd till två miljoner människor – två kartonger!

MELLANÖSTERN. Efter att israeliska kommandosoldater tog kontroll över en protestbåt som försökte bryta Israels lagliga sjöblockad av Gazaremsan i början på veckan har en hel del människor undrar vad för humanitärt bistånd fartyget var lastat med. Svaret: två kartonger med innehåll! 

Bordningen av den svenskregistrerade  Marianne av Göteborg tidigt på måndagsmorgonen skedde utan större incident, och det blev inga skador på personer eller båten enligt ID.

Båten bogserades till den israeliska hamnstaden Ashdod.

I ett tal efter händelsen förklarade försvarsminister Moshe Ya’alon att det inte fanns något bistånd till Gaza ombord, men William Booth på Washington Post rapporterade i onsdags att trålaren faktiskt hade med sig humanitär hjälp till palestinierna i Gazaremsan.

2015-07-03_0701

Ann Ighe, en medlem av Freedom Flotilla Coalition, skickade Booth ett fotografi för att bevisa att båten verkligen skulle leverera förnödenheter till de nästan två miljoner människorna som lever i Gaza. En solpanel och en nebulisator, en liten enhet som används för att inhalera medicin, som hon sa donerats av Svenska Barnmorskeförbundet.

2015-07-03_0656

“Sist men inte minst” hävdade Ann Ighe “att båten i sig skulle doneras till en fiskarorganisation i Gaza.”

Israel och Egypten införde en blockad mot Gaza år 2007, efter att Hamas tagit kontroll över Gazaremsan i en blodig kupp, för att försvåra vapensmuggling till Gaza.

-Pettersson är övertygad om att vi inte får läsa om Ship to Gazas fantastiska last i svenska media. Vi kommer heller inte att få läsa att sjöblockaden är laglig enligt FN, eller att Egypten är med på blockaden. Däremot kommer vi att få läsa om de israeliska myndigheternas brutala uppträdande och behandling av vänsterextremisterna. Dror Feiler och de andra kommunisterna borde skickas till Hamas eller ISIS, så de får se hur högerextrema islamister brukar behandla oliktänkande och kommunister…

Times of Israel 

Ett exempel på vad som under en enda dag förs in i Gaza från Israel. Araberna får föra in vad de vill utom vapen och det som går att använda till terror mot Israel, allt Israel begär är att få kontrollera varorna. Det går inte Hamas och vänsterextremister i Sverige med på. Gaza är även erbjudna en modern containerhamn, allt som de behöver göra för att få en sådan är att sluta skjuta raketer, och lova att inte angripa Israel, men det är för mycket tycker Hamas…

4813

3 thoughts on “Ship to Gazas stöd till två miljoner människor – två kartonger!

  1. Om Israel känner att dess existens är hotad så har de en plan i beredskap för att förinta världen. Denna plan går under namnet ”Samson-optionen”, efter den bibliska figuren Samson (Simson på svenska) som förstörde pelarna i ett tempel och därmed tog både sitt eget och sina fienders liv när taket rasade samman.

  2. På nåt sätt tycker vänsterextremisterna att det är OK att

    1) SVENSKA tullen på Arlanda rotar genom Dror Fejlers saxofon för att leta efter otillåtna artiklar; småbåtar runt om i Sverige bordas ofta av tullen….
    2) SVENSKA försvaret skjuter skarpa bomber mot ryska fartyg som uppehåller sig i svenska vatten

    Men när Israeliska myndigheter ber båten att anlägga Ashdod, vilket de vägrade och när israeliska myndigheter ber att få syna innehållet visavi båtens manifesteo, vilket de vägrade – så uppstår det som man normalt kallar för JÄVLA KONFLIKTSÖKANDE MEDIAHYCKLERI.

Kommentera