Tre års fängelse för tjuvjakt


BROTTSLIGHET. Den 36-årige danske medborgaren fällde olovligen åtta dovhjortar, fem vildsvin och en kronhjort i södra Sverige mellan 2011 och 2013. Nu dömer Lunds tingsrätt mannen till tre års fängelse för flera fall av grova jaktbrott och ett grovt jakthäleri.

Den 36-årige danske medborgaren fällde olovligen åtta dovhjortar, fem vildsvin och en kronhjort i södra Sverige mellan 2011 och 2013. Nu dömer Lunds tingsrätt mannen till tre års fängelse för flera fall av grova jaktbrott och ett grovt jakthäleri.

Det var under 2011 som det uppstod misstankar om tjuvjakt på olika platser i Skåne. En danskregistrerad stadsjeep hade uppmärksammats på den skånska landsbygden och efter att polisen bedrivit spaning mot bilen kunde 36-åringen gripas under julhelgen 2013 utanför Svedala, enligt domen.

En del av bevisningen mot mannen har bestått av fotografier på fällda djur, och i 36-åringens bostad hittades även två uppstoppade jakttroféer.

Det sammanlagda ekonomiska värdet för de fällda djuren uppgår till drygt 210 000 kronor, vilket mannen nu ska betala till den svenska staten.

-Pettersson vill inte förringa eller raljera över tjuvjakten, men inget av djuren är sällsynta, tvärtom bedrivs en omfattande jakt på alla tre arterna, men tre års fängelse känns löjligt hårt speciellt när man jämför med somaliern som tyckte svart snopp var dyrt och våldtog en 12-årig flicka…


21 responses to “Tre års fängelse för tjuvjakt

 • Synonymen

  Den 36-årige muslimen våldtog och mördade åtta småflickor, fem kvinnor och en transvestit i södra Sverige mellan 2011 och 2013.

  Nu dömer Lunds tingsrätt muslimen till 1månads fängelse 180 timmars samhällstjänst och gratis förarutbildning (körkortsbehörighet A2 – D1E)

  Gilla

 • Janne

  En av negrerna som brutalt dödade Daniel Wretström i Salem för några år sedan fick böter av samma dignitet som en fortkörning ger, dom andra medverkande slaktarna frikändes!
  I och med det så menar jag dock inte att tjuvjakt inte skall bestraffas, tvärt om, men straffen för dom olika brotten haltar betänkligt.
  Ett mord är ett mord och skall bestraffas mycket hårt, i fallet med Daniel W. så anser jag att alla negrerna borde ha hängts i närmaste träd tämligen omgående!
  Janne

  Gilla

 • Mimi N.

  Djuren är inte sällsynta, men somalierna är det – ”rara avis” (= sällsynta fåglar) som det heter på latin. Somalierna och övriga muslimer är svetsarlortens ögonsten, värdefulla väljare och honorna är fertila. Deras avkommor är gökungarna i Sveriges bevingade fauna.

  Gilla

  • Albin

   Nu börjar du låta som Skoglund, bara mycket råare och otrevligare.
   Gökar och träskonäbbar, vad är det här för blogg? Kan inte någon från naturskyddsföreningen komma in och styra upp debatten.

   Gilla

   • Lena

    Albin :
    De flesta svenskar vet att göken är en djävul i fåglarnas värld !

    Gilla

   • Albin

    Åsnor, kameler ,grisar ,apor, gökar och träskonäbbar. Dessutom djävulen som för övrigt är en gammal konstruktion från när folk inte begrep bättre.
    Bloggen behöver en biolog och religionsforskare för att reda ut fakta.

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Hej Albin!

    Jag tror att det är du som behöver hjälp med att reda ut fakta.
    Det är ju du som rör ihop begreppen.

    Du läser ju gärna böcker och har säkert lärt dig att ”söka på nätet”, så sätt igång. Du behöver komma närmare det ”naturliga”.

    Kolla lite fakta om träskonäbben, fågeln alltså, hur den gör när den föder upp sina två ungar, som den oftast får.

    Ett intressant och lite grymt beteende, fast naturligt för den fågeln.

    Religion behöver vi inte forska i. Den visar sitt sanna jag dagligen. Det kan jag som ”trogen” ateist intyga.

    Gilla

 • Daniel kvist

  Ja va fan de ger ju mat… utan tjuvjakt skulle min uppväxt varit mager.. ojj ojj va de går kött i storpö.

  Snälla flicka va är de du inte begriper de är väl bra mycket värre å bli våldtagen änn att bli bestulen på nånting du kallar jakträttsinnehavaren. Han äger inte dom djuren de gör inte du staten eller någon annan. Varför är inte all jakt förbjuden då?

  Gilla

  • Albin

   kvist, jakträttsinnehavaren har rätt till jakten. Skall vi strunta i lagarna och göra vad som faller oss in? Nej då blir det anarki och ekonomin går i botten och alla får lida. Poänglöst, ingen vinner på ett sådant agerande.
   Det blir ju som barnen på en skolgård”det var inte jag som började”.

   Gilla

   • Brandon

    3 år är för mycket MEN domstolen följer troligen en praxis och dömer hårt ur så kallat allmänpreventivt syfte. Har för mig jag läst om en liknande dom från norra Sverige, det är en enkel grupp att komma åt, mest svenskar i norra Sverige som gnat sig åt tjuvjakt.

    Gilla

 • Cathrin

  2 år får man om man strider med IS.
  Jojo.

  Gilla

 • Falköga

  Jag delar helt Petterssons slutsats. Vad säger alla våra 300 högt betalda riksdagsledamöter (jag har minskat med SD)?

  Gilla

  • Albin

   Vad kul och ovanligt och självständigt det vore om någon, någon gång inte delade Petterssons slutsatser.
   PK betyder väl inte Petterssons Korrekta.

   Gilla

 • Albin

  En enstaka somalier kan tycka vad som helst, det har ingenting med tjuvjakten att göra. Tjuvjägaren har stulit från jakträttsinnehavaren. Hur somalier än gör så har innehavaren lidit en förlust.Äganderätten skall man inte tumma på, vår starka ekonomi bygger på den.

  Gilla

  • Brandon

   Du förstår inte jämförelsen ? Kan det bero på att vi är gamla gubbar och du en 20 årig tjej?
   ORIMLIGT hårt straff, men det beror säker på att han är dansk och inte socialist och säker röst på 7klövern.
   Detta är i mina ögon en ung man, nästan en pojke, det borde räckt med böter på 200.000kr – DYRT! Att tvinga honom att avtjäna tre år av sitt liv på anstalt är OMORALISKT med tanke på allt drägg de låter löpa fritt och bränna bilar, skolor och antasta oskyldiga människor.
   Somaliern på 18 år borde skickats hem till Somalia där han hör hemma, en störd pojke som aldrig kommer att bidra med ett skit i Sverige.

   Gilla

   • Albin

    Brandon jag håller med dig, tre år är för mycket. Men stöld är ett allvarligt brott den drabbade bör i alla fall ha full ersättning.

    Gilla

   • BH

    Han kan ju vara glad att det var i Danmark han blev ertappat. Förutom fängelse hade staten konfiskerat allt vad som han begangnade sig av i samband med jakten, bil, vapen, kläder, troligtvis även färjan han åkte hit med. Vet om ett fall i Jylland där fyra jägare av misstag sköt en kronhjort på annans mark, allt som hade samband med ”tjyvjakten” tog staten, till o med bondens nya traktor som de lånade för att hämta den fällda hjorten!

    Gilla

  • Pica pica

   Alltså nu får Albin försöka tänka. Är tjuvjakt ett allvarligare brott än att våldta en flicka på 12 år? Tänk efter nu.

   Gilla

   • Galten

    Du begär det orimliga Pica pica.

    Gilla

   • Albin

    Nej, men är äpplen och päron samma sak. Att dra upp sådana jämförelser är inte för att stödja tolvåringen utan orsaken är att leta efter fakta som kan få folk att avsky invandringen och de som invandrar.
    Försvarar du tjuvjakt? Försvarar du inbrott, gör det inget om någon stjäl din cykel? Om en person begår våldtäkt skall vi alltså se genom fingrarna på andra brott. Den som stjäl min cykel vill jag skall dömas och straffas även om invandrare begår avskyvärda brott.

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Hej Albin!

    Du har kört bort dig i denna diskussion redan från start.

    Frågan i denna debatt är ju domslutets utdömande av straff och påföljd i relation till brottets art.

    Då jämfört med andra domar. Det handlar INTE om att man ska komma undan sina brottsliga gärningar , på något sätt.

    Det måste väl även du förstå. Eller?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: