Hjälp till rätt personer

I år kommer 20% att tas från biståndsbudgeten för att istället finansiera delar av asylinvandringen.

Biståndsbudgeten ligger på 40 miljarder och det innebär att 8 miljarder (8 000 000 000:-) kommer att tas från människor som bevisligen tillhör de fattigaste och mest utsatta, för att istället ges till de som har råd att betala tiotusentals svenska kronor för att ta sig till Sverige.

En slags omvänd Robin Hood-politik. Ta från de fattiga och ge till de rika.

 

19 thoughts on “Hjälp till rätt personer

  1. Tänk på att IS-fångarna är tvungna att gräva själva sina gravar.
    Du ska betala för all potatis som krävs …

  2. Denna rumän här köper potatis för egna pengar. Och varje potatis kommer att täppa till vartenda hål i ditt sorgliga lekamen. Behöver inte berätta vilket hål får först ’locket’ på …

  3. Bistånd har inte visat sig vara effektivt , investeringar och krav på lönsamhet är enligt många bättre, jämför ge en tia till en rumän då kan han köpa lite potatis, sen är tian slut och rumänen behöver en till tia. Nej det är inte ett effektivt sätt att hjälpa folk.

  4. Hjälp till rätt personer…
    Dom som behöver och skall ha hjälp är svenska pensionärer som i dag lever långt under fattigvårdsgränsen samt även unga svenska barnfamiljer för att komma igång här i livet!
    Att årligen betala 500 miljarder för att ta in utländska parasiter kommer jag aldrig någonsin att acceptera!
    Janne

    • Sabotörer som missbrukar andras namn, är det så vi skall ha det i sverige. Eller tycker du som saboterar att alla medel är tillåtna. Osvenskt så att det ryker om det.

      • Albin :
        Vet du vad,
        jag håller med dig i denna fråga.
        Har vid några tillfällen fått mitt namn kapat och lustigt är det inte.

      • Menar du att det finns folk här på bloggen som använder andras alias så kanske pettersson får börja kolla vilka mailaddresser som har vilka alias.

      • Barnbidrag ja men det var mycket länge sen och inte på samma nivå som nu, men men min far grejade det ändå. Genom en strategiskt vald utbildning och sen arbete.
        Du har aldrig hört mig gnälla men du önskar att det vore så, det är inte ödet som avgör hur du har det i livet det är du genom din arbetsinsats.

      • ”Strategiskt vald utbildning” – yeah, right!
        ”Arbete” ! Piga hos Expressen och volontär i dess dödspatruller. Du fick betald med våra skattepengar, zoomalisk mygga !

  5. Till redaktionen:
    När ni skriver nyheten om det muslimska halshuggarpartyt i Frankrike.

    Skriv inte IS eller islamistiskt.

    Skriv MUSLIMSKT!

  6. Helt i sin ordning att ”flykting”mottagandet belastar det utrikes biståndet. Det är bistånd till utrikes födda fast i Sverige. För övrigt borde allt inrikes utrikes bistånd bekostas av biståndsbudgeten. Problemet är att, enligt Tullberg, att det kostar 125 miljarder och biståndsbudgeten är på 40 miljarder. Det blir till att hitta billigare lösningar än att gödsla ”flyktingarna” med medel avsatta för välfärd för svenskar.

Kommentera