Ut med socialarbetarna


Moderaterna tänker ta upp ett förslag med fler socialarbetare som möter ungdomar på stan och hoppas detta kan sjösättas under hösten.

Förslaget är först och främst ämnat att gälla moderatstyrda kommuner, vilket förstås väcker en del frågor. Det är väl knappast i moderatstyrda kommuner de stora problemen uppstått?

Utöver detta förslag hoppas den moderata partiledningen att samtliga kommuner ska kunna införa ett samarbetsavtal mellan socialtjänst och polis. Jag säger inte att förslaget är dåligt. Tvärtom är det bland ungdomarna man måste börja, men om det hjälper med att få ut fler socialarbetare på gatorna är tveksamt?

Minns ni dialogpoliserna?

För några år sedan inrättades en särskild grupp med poliser vars uppgift är att skapa dialog med mellan polisen och personer som utnyttjar sin demokratiska rättighet på ett ibland tveksamt sätt. I valrörelsen 2014 gick det som bekant inte alltid som dialogpoliserna hoppades. Här i Lund höll sig socialisterna på mattan, men så skedde inte överallt.

Huruvida dialogpoliserna lyckats med sitt uppdrag överlåter jag åt myndigheterna att bedöma.

Där man bevisligen inte lyckats är i Malmö och i synnerhet Seved. 2012 satsade Malmöpolisen på nya grepp för att nå medborgarna och lugna oron som fanns. I Seved avsattes inte mindre än 40 poliser för att grilla korv med invånarna. Man var t.o.m. så förutseende att man hade med sig halal-korv för att anpassa sig till den stora muslimska befolkningen. Hur det sett ut i Seved efter denna korvgrillning vet alla som följer nyheter i både etablerad och alternativ media. Jag tror Hanne Kjöller på DN slog huvudet på spiken i de sista ord hon använder i artikeln.

”Om polisen har resurser att avsätta 40 poliser för denna gatuköksverksamhet är det kanske inte så konstigt att det ser ut som det gör i Malmö.”

Huruvida Moderaternas förslag med fler socialarbetare ute i verkligheten kan rädda upp situationen med ett allt mer segregerat och våldsdrabbat Sverige får vi se. Jag undrar personligen om det inte är andra åtgärder som måste till?


4 responses to “Ut med socialarbetarna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: