Mordet på Lisa Holm oroar Leif GW

BROTTSLIGHET. Det finns flera omständigheter ”som stör” Leif GW Persson i fallet med det misstänkta mordet på 17-åriga Lisa Holm. I en krönika skriver han om sakerna som sticker ut.

”Det typiska fallet av ett frihetsberövande följt av ett mord handlar om en ensam gärningsman med tidigare brottsbelastning som ofta har en relation till offret. Inte om tre tidigare ostraffade personer som efter drygt en vecka i finkan fortfarande nekar kategoriskt. Sådant har förvisso hänt men vanligt är det inte”, skriver GW Persson i Expressen.

Han fortsätter att rada upp fler punkter, bland annat att det saknas teknisk bevisning och att det inte finns ”några vittnen värda namnet”.

”Jag har haft fel förr, åtskilliga gånger med för den delen, men det som bekymrar mig nu är alla de gånger som jag har haft rätt.”

– Pettersson tycker detta verkar skumt, grabbarna är unga, gifta, skötsamma och verkar ha jobbat rejält…det skrev jag den 16 juni.

Tidigare om Lisa Holm HÄR.

24 thoughts on “Mordet på Lisa Holm oroar Leif GW

  1. Läser i Skaraborgs Allehanda: ” Lisa Holm begravs tisd. den 7/7 i Säter kyrka kl. 13.
    I stället för blommor önskar familjen en gåva till Lisa Holms Minne.
    Bg 5002-0197″

  2. När man ser till där mopeden stod och där kroppen eller kroppsdelar hittades, bör det ha skett en transport med bil.
    Nu har litauernas bil tagits i beslag för undersökning om de skall anses som skyldiga borde spår i deras bil finnas.

    • Ligger något i det du skriver….Tycker det är så oerhört lågt att ge sig på ett flickebarn på 17 år….Sexuella motiv ? Vi får se vad polisen kommer fram till.
      Om de inte löser detta blir det ett trauma för hela svenska folket.

  3. Mimi…Det beror helt på vem som begått detta våldsdåd. Är det en svensk sen generationer då kan du säkert beställa en fotobok med text-förklaring från någon av vår sk kvällspress. Lutar dej tillbaka. Även tystnad talar.

  4. Lisa Holm engagerar Sveriges befolkning djupt och även mig, – hon kunde vara min dotter, syster, systerdotter, brorsdotter och så känner nog många med mig.
    Jag känner som Leif G. W. Persson men vi har inte alla fakta. Ingenting ger Lisa tillbaka till hennes familj men vi behöver alla veta vad som hänt, förhoppningsvis kommer starka bevis eller så släpps dessa tre häktade. 2 häktade skötsamma gifta män och en kvinna för skyddande av brottsling. Det sistnämnda väcker frågor….vi får se…
    R.I.P. Lisa Holm, ängel!

  5. Nu florerar vilda gissningar om fallet, när obduktionsrapporten kommer kan man få en bättre bild av fallet.
    1.Vad var dödsorsaken ?
    2.När avled hon ?
    3.Blev hon sexuellt utnyttjad ?

    • Kan man få det ?! Verkligen ? Allt kommer att bli hush-hush lång tid framöver …

      • Vad gäller obduktionen det finns ingen möjlighet att hemlighålla någonting med den, kan ses som en omöjlighet.
        Efter att kroppen påträffades finns det inget vittne, vad som framkommit som sett att någon ambulans hämtat kroppen och använt bår. Det har nämts att polisen burit ut gula plastsäckar med något innehåll från fyndplatsen.
        Därför kan antas att kroppen var styckad.

    • För att kunna döma någon för mord, dråp eller vållande till annans död måste det finnas konkreta bevis.
      Däremot att dömas för griftefridsbrott räcker det med antagande.
      I det här fallet har det väl inte framkommit om fyndplatsen var brottsplatsen, som är mycket viktigt ?

  6. Världen värsta seriemördare var en kvinna. Kontrollera extra mycket denna kvinna som polisen har förhört.

  7. Andrej Tjikatilo, Sovjetunionens värsta seriemördare, var också gift och hade jobb. Han dömdes för mord på 52 kvinnor och barn men hans offer var förmodligen ännu fler.

  8. Kurt Niklas Lindgren, mera känd som Hagamannen, en gift och ostraffad man som satte skräck i, om inte hela så i alla fall delar av Umeå. Så man kan nog inte dra för stora växlar på att de båda misstänkta är gifta och inte har något brottsregister.

  9. Lätt förståndshandikappade litauer med aggressiv attityd mot polisen blir kanske lätta offer för en smart mördare som vill sätta dit någon för ett mord. Känns nästan som någon sinnessjuk mördare spelar ut morbida fantasier från en deckare.

    • Mary Agnes:
      Jag tvivlar på att utredarna kommer med annan/andra misstänkt(a). Om det är bestämd och beställd att just de två litauerna ska vara de enda ’intressanta’ i fallet – då åker de lätta offren dit, oavsett brist på tekniska bevisning.

Kommentera