Danskt valresultat oroar svenska politiker

Valresultatetet i Danmark som gör invandringskritiska Dansk Folkeparti till landets största borgerliga parti skapar oro bland svenska politiker. En av dem är Folkpartiets Jan Björklund. Han är bekymrad över den danska migrationspolitikens inriktning.

– I den danska valrörelsen har ju alla de större danska partierna fört en väldigt sträng och stram invandringspolitik. Kom i håg att den nu avgående statsministern Helle Thorning-Smith har gjort som huvudbudskap att man ska ha en stramare asylpolitik i Danmark och i Danmark är hela den här frågan kring invandring och migration hanterats på ett helt annat sätt av partierna än vad vi gjort i Sverige och där tycker jag inte att vi ska ta efter Danmark, säger Jan Björklund.

-Pettersson tycker svenska politiker är otroliga. 27 av EU:s 28 länder för en stramare invandringspolitik än det 28:e landet och det 28:e som råkar vara Sverige försöker få det att låta som alla andra är galna.

Våra egna bekymmer med massinvandringen bekommer inte PK-politikerna, enorma kostnader, bostadsbrist, arbetslöshet, ökande grov brottslighet, utanförskap, raserad välfärd m.m. i vårt land och svenska politiker är bekymrade över hur danskarna röstat…

SR

 

15 thoughts on “Danskt valresultat oroar svenska politiker

 1. Folkpartiet är inte knappt med i decemberpartiet längre – allt går ut för… i Sverige.

  Pinsamt att se Folkpartiet i Sverige ha några åsikter om hur Danmark bör sköta sitt land.

  Tänk att Folkpartiet har skött svenska skolan i 8 år.Många Folkpartister försöker ju vara vetenskapliga.

 2. Sveriges sju klöver är en samling grovt kriminella tjuvar och Landsförrädare. En Svensk skall få skit och avstå all välfärd+ pension för de grovt sjuka sju klövern stal vår välfärd för att förse sig själv och göra dimridå genom att ge bort vansinnigt mycket pengar till gäst parasiterna som de bjudit in till Sverige. Har vi tur får vi ett inbördeskrig så vi kan ge igen till våra grovt kriminella sju klöver tjuvarna.

 3. Björklunds förnuft har sipprat ut genom gluggen mellan tänderna – och gått under jorden !

 4. Jan Björklund är oroad över den danska migrationspolitikens inriktning, jag skulle vara mer oroad över den svenska migrationspolitikens inriktning som är oplanerad och obudgeterad och sker på lösa boliner, de sk flyktingarna är oidentifierade och oklart om de uppfyller flyktingstatus över huvud taget, ingen som vet, ingen som vet. Det vi vet är att denna massinvandring på lösa boliner sker på bekostnad av äldrevård, sjukvård, skola, infrastruktur. En kommun lägger ner arbete på att reda ut hur manga köttbullar de gamla skall få 4 eller 5, det känns som att sila mygg och svälja elefanter men att Sverige stöder terrororganisationer(PLO/HAMAS) med miljontals kronor det diskuteras inte alls, att Jan Björklund dessutom har en fd minister Erik Ullenhag i sitt parti som i sin midsommarhälsning till Sverige önskar en trevlig RAMADAN, vittnar om en brist på respekt för det Svenska folket som byggt upp ett land som är/var världskänt för sin humana inställning till andra människor. Den inställningen håller på att urgröpas på grund av den oplanerade massinvandringen med många problem och skapar mer främlingsfientlighet och än mer politikerförakt som mer och mer övergår till politikerhat. LEVE SD FÖR ETT REALISTISKT SVERIGE

 5. Att envisas med massinvandringen är ju rena självmålet, men det kommer inte de efterblivna politikerna att begripa förrän det är för sent för dem.

 6. Ha Ha, tror nog att Jan Björklund istället borde oroa sig
  över dom 3,5 % som hans eget parti ligger på.

 7. Folkpartister är de knäppaste politiker som finns. Lyssna aldrig på Folkpartister. De vet ju inte ens själva vad de vill. I ett kommersiellt perspektiv kan man se det så här:

  Jag skiter i ditt företag.

  Jag skiter i ditt varumärke.

  Jag är inte intresserad av din värdegrund.

  Jag handlar när jag vill, inte när ditt företag vill.

  Påstå inte att det är omoraliskt att inte titta på reklam.

  Nej, vi kan inte lägga ut rättsapparaten på entreprenad.

  Nej, vi skall inte bygga vår internationella konkurrenskraft på att sälja ut våra medborgare.

  osv osv…

  Men däremot skall de följa internationell arbetsrättslagstiftning. Om sådan inte finns så är det nog det man skall börja se över först.

 8. Och just denne Björklund sa i Smartare n en femteklassare (vilket han inte var…) att hans mesta pratenergi går åt till att “försöka förklara för väljarna varför de bör rösta si och så…”

  Björklund – en skymf mot floran, dessutom.
  Ful, taggig och skadlig

 9. Det som Jan Björklund och andra inom 7 klövern är väldigt rädda för är att de kommer att tappa röster, det är ingen tvekan att det danska valresultatet kommer att påverka de svenska väljarna.
  Idag har SD ett momentum för en stark uppgående trend, som sannolikt kommer medföra att det kommer att bli det största partiet, inom en snar framtid. Det finns ingenting som kan stoppa uppgången för SD utan uppgången ökar istället, det var viktigt att 20% barriären blev bruten, som har en viss psykologisk påverkan.
  Partier som FP KD och MP kommer att försvinna och därför är Jan Björklund bekymrad.
  M behöver byta sin partiledare om inte de skall hamna under 20% strecket, inom S finns många gråsossar som aldrig överger partiet, men den gruppen blir mindre för varje dag därför många faller bort, men partiet befinner sig i en klar nedgående trend.

 10. Enligt Björklund är det med andra ord fel att politiker sätter sitt folk före alla andra folk? Som femåringar står de sedan och skriker att det är inte fel på dem utan på alla andra. Kommer att bli skönt att bli av med Olsson och Ullenhag när de åker ur riksdagen.

 11. Sverige har lärt sig “det goda exemplets” makt från USA. Dessvärre så har man nog haft lite väl bråttom när man vill vara Europas goda exempel. Att hålla på och moralisera över Danmark och andra Europeiska länder är ganska vilseledande. Det är helt enkelt en avledningsmanöver för att inte svenskarna skall förstå att:

  Det är Sverige som har problemen.

  Vi litade för mycket på politikerna. Det skall man aldrig göra!

 12. Alla andra länder har RÄTT och Sverige har FEL. Detta beror på att det inte finns några politiker i Sverige. Regering har vi varit utan sedan Tage Erlander slutade.

Kommentera